Δημήτρης Κυριαζίδης: Συγχωνεύσεις στρατοπέδων στο Νομό Δράμας - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και νέα για τη Δράμα και όχι μόνο!
Απόκτησε άδεια Security

Δείτε επίσης

recent

Δημήτρης Κυριαζίδης: Συγχωνεύσεις στρατοπέδων στο Νομό ΔράμαςΟ Αν. Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδος Ν.Δ., Τομεάρχης Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, κατόπιν σχετικών πληροφοριών, κατέθεσε Ερώτηση στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτη Καμμένο, σχετικά με το εάν η Κυβέρνηση, όντως, σχεδιάζει να απομακρύνει ή να συγχωνεύσει στρατόπεδα στην περιοχή του Νομού της Δράμας.


Ακολουθεί το ακριβές κείμενο της Ερώτησης:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της άμυνας της Χώρας ήταν και παραμένει ένα διαχρονικό, στρατηγικής σημασίας, ζητούμενο, για οποίο όλοι οφείλουμε από κοινού να εργαστούμε. Επιβάλλεται δε ως προς τούτο μία διαρκής επαγρύπνηση όλων των εμπλεκομένων φορέων, ορθή αξιοποίηση των υφισταμένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων και υποδομών αλλά και καίριος στρατηγικός σχεδιασμός. Προς αυτή την κατεύθυνση, υποβάλλονται κατά καιρούς διάφορες προτάσεις, η υιοθέτηση και υλοποίηση των οποίων ανήκει κατά κύριο λόγο στην πολιτική διοίκηση του Υπουργείου, το οποίο και φέρει τελικώς την ευθύνη χάραξης της πολιτικής στον τομέα της εθνικής άμυνας.

Υπό τις ανωτέρω παραδοχές, και με δεδομένη την στρατηγική σπουδαιότητα της Μακεδονικής γης αλλά και της Βορείου Ελλάδος εν γένει, επιβάλλεται τόσο για ιστορικούς όσο και για λοιπούς προφανείς λόγους που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια της Χώρας, τους οποίους και αντιλαμβάνεσθε, να ενισχυθούν οι στρατιωτικές μονάδες και εγκαταστάσεις στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης. Παρά ταύτα, και ενώ η λογική επιβάλει την προς τα άνω μετακίνηση μονάδων και στρατοπέδων από την Κεντρική και Νότια Ελλάδα, δυστυχώς, με λύπη πληροφορούμαι ότι υφίσταται επιτελικός σχεδιασμός για απομάκρυνση ή συγχώνευση στρατοπέδων στην περιοχή του Νομού της Δράμας, μία επιλογή ολότελα εσφαλμένη και εθνικά επιζήμια.

Εν όψει των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Υπάρχει όντως πρόθεση και εντεύθεν σχεδιασμός του Υπουργείου σας, ως φημολογείται, για μετεγκατάσταση, συγχώνευση ή μεταφορά και κλείσιμο στρατοπέδων στον Νομό της Δράμας;

2. Αν ναι, για ποιο λόγο; Ποιος την εισηγήθηκε και σε τι αυτή εξυπηρετεί;

3. Τι σκοπεύει να πράξει το Υπουργείο σας προς ενίσχυση των υφισταμένων στρατιωτικών μονάδων στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης; Ποιο το αμυντικό δόγμα και ο εν γένει σχεδιασμός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε ό,τι αφορά την Βόρεια Ελλάδα;»


Αφήστε το σχόλιό σας

Δημήτρης Κυριαζίδης: Συγχωνεύσεις στρατοπέδων στο Νομό Δράμας Reviewed by Giorgos on Δευτέρα, Νοεμβρίου 09, 2015 Rating: 5

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.