Ανθρώπινο θαύμα: Ανέβηκε στο Έβερεστ σε 26 ώρες δίχως καμία βοήθεια! - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και Εκδηλώσεις της Δράμας!
Απόκτησε άδεια Security


Δείτε επίσης

recent

Ανθρώπινο θαύμα: Ανέβηκε στο Έβερεστ σε 26 ώρες δίχως καμία βοήθεια!

Νέο ρεκόρ πέτυχε ο Ισπανός Kilian Jornet - Δεν είχε μαζί του ούτε μία φιάλη οξυγόνου.

Προέρχεται από χώρα που δεν φημίζεται για τα ψηλά βουνά της και τα χιόνια. Παρόλα αυτά, ένας Ισπανός, ο Kilian Jornet, είναι ο άνθρωπος που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στην αναρρίχηση της ψηλότερης κορυφής στον κόσμο, του Έβερεστ, στα Ιμαλάια, και μάλιστα δίχως την παραμικρή εξωτερική βοήθεια, ούτε καν μία μικρή μπουκάλα οξυγόνου, όπως συνηθίζεται σε τόσο υψηλά υψόμετρα.

Ο Ισπανός αναρριχητής ανέβηκε μέσα σε 26 ώρες τα 8.848 μέτρα της κορυφής-πρόκλησης και δεν χρησιμοποίησε καμία απολύτως υποστήριξη. «Το ανέβηκε εντελώς μόνος του», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα ΜΜΕ που ασχολούνται αποκλειστικά με τα νέα των... βουνών.

Το ρεκόρ του καταγράφηκε και καταχωρήθηκε επισήμως από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ωστόσο, δύο άλλοι αναρριχητές υποστηρίζουν ότι έχουν ανέβει το Έβερεστ σε πολύ λιγότερο χρόνο. Η ανάβασή τους, παρόλα αυτά, δεν έχει καταγραφεί από κανέναν και ως εκ τούτου, δεν συγκαταλέγονται στην επίσημη λίστα, αν και δεν έχουν αμφισβητηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, το επίτευγμα του Ισπανού είναι τεράστιο, καθώς η ανάβαση στο Έβερεστ διαρκεί τουλάχιστον δύο με τρεις εβδομάδες και με υποστήριξη όλων των μέσων για την προστασία του αθλητή.

Tags :

Αφήστε το σχόλιό σας

Ανθρώπινο θαύμα: Ανέβηκε στο Έβερεστ σε 26 ώρες δίχως καμία βοήθεια! Reviewed by Proklitikos on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017 Rating: 5
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.