Καθηγητής του ΠΑΜΑΚ αναλύει τα μηνύματα που ήθελαν να στείλουν οι τρομοκράτες του Μάντσεστερ - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και Εκδηλώσεις της Δράμας!
Απόκτησε άδεια Security


Δείτε επίσης

recent

Καθηγητής του ΠΑΜΑΚ αναλύει τα μηνύματα που ήθελαν να στείλουν οι τρομοκράτες του Μάντσεστερ




«Πρόκειται για ένα χτύπημα με μια σημειολογία σε ό,τι αφορά τον χώρο, την τοποθεσία και τους πρωταγωνιστές του δράματος. (Το χτύπημα σε) μια συναυλία για παιδιά στέλνει ένα μήνυμα».


Τα παραπάνω δήλωσε, για τη φονική επίθεση σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ, ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γεώργιος Βοσκόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Πρόκειται για μια επίθεση «με συμβολισμό», τόνισε ο κ. Βοσκόπουλος, επισημαίνοντας πως «καθώς οδεύουμε προς τη χωροταξική διάλυση του Ισλαμικού Κράτους, όλη η πίεση και όλη η τρομοκρατική και εγκληματική δράση θα μεταφερθεί στην Ευρώπη».

Εκτίμησε δε ότι πέρα από τις τρομοκρατικές δράσεις στη μείζονα περιοχή της πολεμικής σύρραξης, οι φανατικοί του ISIS αλλά και των λοιπόν ακραίων οργανώσεων ενδέχεται «σταδιακά θα ενεργοποιήσουν οποιονδήποτε δικό τους άνθρωπο έχει ταυτιστεί με αυτή την εγκληματική, απορριπτική, αφοριστική ιδεολογία που προφανώς δεν έχει και καμία σχέση με την θρησκευτική τους ταυτότητα».

Ο αναπληρωτής καθηγητής του του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σημείωσε ακόμη ότι το διάστημα μετά και τη νέα πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση είναι ένα διάστημα στο οποίο «απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε τους μουσουλμάνους, οι οποίοι ζουν στην Ευρώπη, περί τα 23 εκατομμύρια άνθρωποι».

Σύμφωνα με τον κ. Βοσκόπουλο, «η απόσταση ανάμεσα σε κάποιον που δεν είναι ‘ενεργός’ και θα μπορούσε δυνάμει να είναι συμμέτοχος σε μια τέτοια εγκληματική, παράφρονα λογική δεν είναι μεγάλη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Αφήστε το σχόλιό σας

Καθηγητής του ΠΑΜΑΚ αναλύει τα μηνύματα που ήθελαν να στείλουν οι τρομοκράτες του Μάντσεστερ Reviewed by Giorgos on Τρίτη, Μαΐου 23, 2017 Rating: 5
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.