Νέα έρευνα! Οι 6 λόγοι που προσποιούνται οργασμό άντρες και γυναίκες! - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και Εκδηλώσεις της Δράμας!
Απόκτησε άδεια Security


Δείτε επίσης

recent

Νέα έρευνα! Οι 6 λόγοι που προσποιούνται οργασμό άντρες και γυναίκες!Ο ψεύτικος οργaσμός είναι αρκετά «δημοφιλής» τόσο μεταξύ των αντρών όσο και μεταξύ των γυναικών και τα κίνητρα που οδηγούν σε αυτή τη συμπεριφορά ποικίλλουν, αποκαλύπτει μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Archives of Sεxual Behavior.Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα ερευνητές από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Κάνσας, οι κυριότεροι λόγοι που προσποιούνται οργασμό άντρες και γυναίκες είναι έξι.

1. προσωπική ικανοποίηση
2. ικανοποίηση του/της συντρόφου
3. αδιαφορία για το σeξ
4. χειραγώγηση/επιβολή
5. ανασφάλεια
6. συναισθηματική επικοινωνία


Από τους περίπου 1.500 νέους που συμμετείχαν στη μελέτη, ποσοστό 76% των γυναικών και 41% των αντρών δήλωσαν ότι έχουν προσποιηθεί τη σeξουαλική κορύφωση τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.

Να σημειωθεί ότι η σeξουαλική δυσλειτουργία συσχετίστηκε με τη συχνότητα του ψεύτικου οργaσμού σε άτομα που δήλωσαν ότι προσποιούνται λόγω ανασφάλειας ή αδιαφορίας για το σeξ ή με στόχο την ικανοποίηση του/της συντρόφου ή την καλύτερη συναισθηματική επικοινωνία με τον/την σύντροφο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες καταπιάνονται με το θέμα «ψεύτικος οργaσμός». Μελέτη που παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι σε συνέδριο της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολόγων υπέδειξε ότι ένας βασικός λόγος που ορισμένες γυναίκες προσποιούνται είναι για να δώσουν τέλος σε μια ανεπιθύμητη ή απογοητευτική σεξουαλική συνεύρεση, ενώ μελέτη του 2013 από ερευνητές στις ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «οι γυναίκες που φοβούνται ότι ο σύντροφός τους θα τις απατήσει είναι πιο πιθανό να προσποιηθούν οργaσμό».

Όσο για τους άντρες, μελέτη που δημοσιεύτηκε πέρυσι στην επιθεώρηση Sεxual and Relationship Therapy αναφέρει ότι οι δύο βασικότεροι λόγοι που προσποιούνται οργασμό είναι η μη ικανοποιητική σeξουαλική εμπειρία και η κακή επιλογή σeξουαλικής συντρόφου.


onmed.grΑφήστε το σχόλιό σας

Νέα έρευνα! Οι 6 λόγοι που προσποιούνται οργασμό άντρες και γυναίκες! Reviewed by Proklitikos on Σάββατο, Μαΐου 27, 2017 Rating: 5
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.