Αγόρασε διαμάντι για 12 ευρώ και ενδέχεται να το πουλήσει 407.000 ευρώ - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και νέα για τη Δράμα και όχι μόνο!
Απόκτησε άδεια Security

Δείτε επίσης

recent

Αγόρασε διαμάντι για 12 ευρώ και ενδέχεται να το πουλήσει 407.000 ευρώ
Μία γυναίκα απέκτησε το δαχτυλίδι από υπαίθρια αγορά, χωρίς να γνωρίζει την πραγματική του αξία

Μία απλή αγορά ενός κοσμήματος μπορεί να αποβεί μία από τις πιο κερδοφόρες κινήσεις που θα μπορούσε να κάνει μία γυναίκα στην Αγγλία πριν από 30 χρόνια. Η ιδιοκτήτριά του το είχε αγοράσει τη δεκαετία του 80, μόλις για δέκα λίρες Αγγλίας, δηλαδή κάτι λιγότερο από 12 ευρώ, στην υπαίθρια αγορά του Λονδίνου. Το διαμάντι είναι 26,27 καρατίων.

Όπως αναφέρει το business-standard.com, εκτιμήσεις μιλούν για πώληση σε ποσό ρεκόρ καθώς το διαμάντι μπορεί να πιάσει έως και 350.000 λίρες (περίπου 407.000 ευρώ) στη δημοπρασία της 7ης Ιουλίου του οίκου Sotheby's.

Η ιδιοκτήτριά του το φορούσε επί δεκαετίες, θεωρώντας το ψεύτικο και χωρίς να του δίνει καμία ιδιαίτερη σημασία μέχρι που ένας κοσμηματοπώλης έπεισε την ιδιοκτήτρια πως είναι πιθανό να είναι μεγάλης αξίας.

Πρόκειται για ένα διαμάντι «εξαιρετικού μεγέθους», το οποίο δεν λάμπει, όπως τα σημερινά και γι' αυτό θεωρήθηκε ψεύτικο. Η αλήθεια είναι πως είχε αποκαλυφθεί τον 19ο αιώνα, όταν δεν συνηθιζόταν η κοπή των διαμαντιών όπως σήμερα.


Tags :


Αφήστε το σχόλιό σας

Αγόρασε διαμάντι για 12 ευρώ και ενδέχεται να το πουλήσει 407.000 ευρώ Reviewed by Proklitikos on Παρασκευή, Ιουνίου 09, 2017 Rating: 5

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.