Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με Προεδρικό Διάταγμα Χαρακτήρισε τα Κύργια Δράμας Μαρτυρικό Χωριό - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και νέα για τη Δράμα και όχι μόνο!
Απόκτησε άδεια Security

Δείτε επίσης

recent

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με Προεδρικό Διάταγμα Χαρακτήρισε τα Κύργια Δράμας Μαρτυρικό Χωριό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με Προεδρικό Διάταγμα Χαρακτήρισε τα Κύργια Μαρτυρικό Χωριό


Δικαίωση στη μνήμη των θυμάτων και στις προσπάθειες που κατέβαλε ο Δήμος Δοξάτου αποτελεί η αναγνώριση των Κυργίων ως μαρτυρικό χωριό που υπέφερε από τη βαναυσότη-τα των βουλγάρων κατακτητών κατά την τρίτη βουλγαρική Κατοχή 1941-1944.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το υπ' αριθμόν 49 Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στο φύλλο εφημερίδας της κυβέρνησης 79 τεύχος πρώτο στις 1 Ιουνίου 2017, χαρακτήρισε τα Κύργια μαρτυρικό χωριό.

Ο Δήμαρχος Δοξάτου Κος Δημήτριος Δαλακάκης δήλωσε: «Νοιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση που επιτέλους κατορθώσαμε να χαρακτηριστούν τα Κύργια μαρτυρικό χωριό και να λάβουν τη θέση που τους ανήκει στην ιστορία του τόπου μας. Κάθε λαός οφείλει να σέβεται και να αναγνωρίζει την ιστορία των προγόνων του ώστε να διδάσκονται οι νέες γενιές από τα γε-γονότα του παρελθόντος. Μόνο έτσι μπορεί το έθνος μας να διατηρήσει τις αξίες του, τα ι-δεώδη και τα ιδανικά που μας κληροδότησαν οι πατεράδες μας. Οφείλω να ευχαριστήσω θερμά τους κυρίους Στράτο Σαρρίδη και Δημήτριο Πασχαλίδη για την πολύτιμη βοήθειά τους σε υλικό που τεκμηρίωσε το δίκαιο αίτημά μας με ιστορικά ντοκουμέντα».


Αφήστε το σχόλιό σας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με Προεδρικό Διάταγμα Χαρακτήρισε τα Κύργια Δράμας Μαρτυρικό Χωριό Reviewed by Giorgos on Τρίτη, Ιουνίου 06, 2017 Rating: 5

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.