Πειραματικό φάρμακο για τον καρκίνο των ωοθηκών - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και νέα για τη Δράμα και όχι μόνο!
Απόκτησε άδεια Security

Δείτε επίσης

recent

Πειραματικό φάρμακο για τον καρκίνο των ωοθηκών


Πειραματικό φάρμακο για τον καρκίνο των ωοθηκών οδήγησε σε σημαντική συρρίκνωση των όγκων, σε μικρή έρευνα αρχικής φάσης.


Οι ερευνητές εξέταζαν το φάρμακο ONX-0801, για την ασφάλειά του, αλλά ανακάλυψαν ότι όγκοι στις μισές από τις 15 γυναίκες που μελετήθηκαν συρρικνώθηκαν κατά τη διάρκεια της δοκιμής-αντίδραση που χαρακτήρισαν ‘’πολύ ασυνήθιστη’’ και ‘’πολύ υποσχόμενη’’.


Το φάρμακο μιμείται το φυλλικό οξύ στην επίθεση σε καρκινικά κύτταρα ωοθηκών. Οι γυναίκες είχαν προχωρημένο καρκίνο στις ωοθήκες.


Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Έρευνας του Καρκίνου (ICR) και το Royal Marsden NHS Foundation Trust του Λονδίνου παρουσίασαν τα αποτελέσματα στο συνέδριο της American Society of Clinical Oncologists, στο Σικάγο.


Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το φάρμακο θα μπορούσε να είναι υποσχόμενο για γυναίκες των οποίων ο καρκίνος στις ωοθήκες έχει σταματήσει να ανταποκρίνεται στην κλασική αγωγή. Επιπλέον, καθώς στοχεύει συγκεκριμένα τα καρκινικά κύτταρα δεν είχε τις παρενέργειες που συνοδεύουν συνήθως τη χημειοθεραπεία, όπως λοιμώξεις διάρροια και τριχόπτωση.


Ο Dr Udai Banerji, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα που έδειξε η δοκιμή είναι πολύ υποσχόμενο. Δήλωσε ότι το φάρμακο θα μπορούσε να προσθέσει 6 μήνες στη ζωή των ασθενών, με ελάχιστες παρενέργειες.


Ωστόσο, προειδοποίησε ότι πρέπει να γίνουν δοκιμές και όταν τελικά χρησιμοποιηθεί στα αρχικά στάδια της νόσου το πειραματικό φάρμακο, η επίδραση μπορεί ενδεχομένως να είναι καλύτερη όσον αφορά την επιβίωση. Ωστόσο, προς το παρόν δεν το γνωρίζει.

Αφήστε το σχόλιό σας

Πειραματικό φάρμακο για τον καρκίνο των ωοθηκών Reviewed by Giorgos on Κυριακή, Ιουνίου 11, 2017 Rating: 5

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.