Το δυσεύρετο τυρί και η αυθεντικότητά του - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και Εκδηλώσεις της Δράμας!
Απόκτησε άδεια Security


Δείτε επίσης

recent

Το δυσεύρετο τυρί και η αυθεντικότητά του

Τι συμβαίνει με το καμαμπέρ και τα πιστοποιητικά γνησιότηταςΑκόμα και στους ταραγμένους κοινωνικο-πολιτικά καιρούς μας, ένα πράγμα φαίνεται να παραμένει σταθερό, κάτι που δεν σε προδίδει ποτέ δηλαδή και είναι πάντα εκεί για σένα: το τυρί!

Ό,τι κι αν γίνει, όσο δύσκολη μέρα κι αν έχεις, δεν παύει να επιστρέφεις σπίτι και να γεύεσαι λίγο καμαμπέρ ξεχνώντας τη βάρβαρη καθημερινότητα. Σωστά;

Μάλλον όχι!

Όπως μας λέει το Bloomberg, η Γαλλία παράγει ετησίως κάπου 350 εκατ. κεφάλια καμαμπέρ, αν και το αυθεντικό προϊόν γίνεται ολοένα και πιο δυσεύρετο.Μόλις τέσσερα εξάλλου από όλα αυτά τα εκατομμύρια της συνολικής ετήσιας παραγωγής καμαμπέρ φέρουν επίσημα πιστοποιητικά και σφραγίδες γνησιότητας, καθώς το τυρί οφείλει να παράγεται στο Καμαμπέρ της Κάτω Νορμανδίας και να προκύπτει με τις παραδοσιακές μεθόδους που χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες.

Μεθόδους που ξεκινούν από την καταγωγή των αγελάδων και τις διατροφικές τους συνήθειες μέχρι και τη μεταφορά του γάλατος από το ζώο στη μονάδα παραγωγής που δεν πρέπει να ξεπερνά μερικά μέτρα!


Ας μην τρελαθούμε πάντως από τα... τραγικά νέα για την ολοένα και πιο συρρικνωμένη παραγωγή του «μυρωδάτου» τυριού, μιας και η σπανιότητα του αυθεντικού καμαμπέρ εγγυάται πως δεν το είχαμε ποτέ στα ράφια μας…
Tags :
Αφήστε το σχόλιό σας

Το δυσεύρετο τυρί και η αυθεντικότητά του Reviewed by Proklitikos on Παρασκευή, Αυγούστου 18, 2017 Rating: 5
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.