Η selfie της μαϊμούς: Πώς προκάλεσε δικαστική διαμάχη η φωτογραφία που έβγαλε ένας μακάκος - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και Εκδηλώσεις της Δράμας!
Απόκτησε άδεια Security


Δείτε επίσης

recent

Η selfie της μαϊμούς: Πώς προκάλεσε δικαστική διαμάχη η φωτογραφία που έβγαλε ένας μακάκοςΜπορεί μία μαϊμού να έχει τα πνευματικά δικαιώματα μίας φωτογραφίας που τράβηξε; Κι όμως, αυτό το ερώτημα αποτέλεσε αντικείμενο δικαστικής διαμάχης.Η PETA είχε κάνει μήνυση στον Ντέιβιντ Σλέιτερ, τον φωτογράφο με τη μηχανή του οποίου είχε βγάλει μία... selfie ένας μακάκος, το 2015. Διεκδικούσε τον οικονομικό έλεγχο των φωτογραφιών, προς όφελος του Ναρούτο, του ζώου που είχε πατήσει το κουμπί της μηχανής.

Η υπόθεση τελικά κατέληξε σε συμβιβασμό των δύο πλευρών. Ο φωτογράφος συμφώνησε να δωρίσει το 25% των όποιων κερδών από τις εικόνες αυτές, σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς που ασχολούνται με την προστασία αυτού του είδους μαϊμούδων στην Ινδονησία.

Ο δικηγόρος του Σλέιτερ αρνήθηκε να αποκαλύψει στον Guardian τι ποσό έχει αποκομίσει έως τώρα από τις φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Ινδονησία το 2011.

Οταν το 2014 ο φωτογράφος ζήτησε από το blog Techdirt και το Wikipedia να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο υλικό χωρίς άδεια, η απάντηση ήταν αρνητική. Το Wikipedia ισχυρίστηκε ότι ο μακάκος είναι ο πραγματικός δημιουργός της φωτογραφίας. Και ακολούθησε η μήνυση της PETA, το 2015.
Αφήστε το σχόλιό σας

Η selfie της μαϊμούς: Πώς προκάλεσε δικαστική διαμάχη η φωτογραφία που έβγαλε ένας μακάκος Reviewed by Proklitikos on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 16, 2017 Rating: 5
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.