ΠΡΟΣΟΧΗ: Μετά τη Μπλε Φάλαινα, ήρθε η «Δοκιμασία του Πάγου και του Αλατιού» - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και Εκδηλώσεις της Δράμας!
Απόκτησε άδεια Security


Δείτε επίσης

recent

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μετά τη Μπλε Φάλαινα, ήρθε η «Δοκιμασία του Πάγου και του Αλατιού»
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Μανώλης ΣφακιανάκηςΑπό τις ΗΠΑ, όπου κάνει πλέον θραύση, ένα νέο επικίνδυνο παιχνίδι έχει εισβάλει και στην Ευρώπη. Μετά τη Μπλε Φάλαινα και τα παιδιά που έχασαν την ζωή τους ή κινδύνεψαν σοβαρά, τώρα ήρθε η δοκιμασία του «Πάγου και του Αλατιού».

Το CSI Institute του υποστράτηγου ε.α. Μανώλη Σφακιανάκη, ενημερώνει πως το συγκεκριμένο φαινόμενο ονομάζεται «Salt and Ice Challenge» και γνωρίζει μεγάλη απήχηση σε παιδιά και εφήβους, μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και μέσω του YouTube.


Η δοκιμασία προκαλεί τα παιδιά να τοποθετήσουν ένα παγάκι πάνω σε σημείο του σώματός τους που έχουν ρίξει αλάτι. Ο νικητής του «παιχνιδιού» είναι αυτός που θα αντέξει τον πόνο από το «κάψιμο» που προκαλεί ο πάγος στο δέρμα.

Όπως αναφέρουν γιατροί και μελετητές, το αλάτι κατεβάζει τη θερμοκρασία του πάγου μέχρι τους -17 βαθμούς Κελσίου, δημιουργώντας έτσι μέσα σε διάστημα λιγότερο των 10 – 15 λεπτών, έγκαυμα, όμοιο με αυτό που προκαλείται στα κρυοπαγήματα.


Tags :

Αφήστε το σχόλιό σας

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μετά τη Μπλε Φάλαινα, ήρθε η «Δοκιμασία του Πάγου και του Αλατιού» Reviewed by Proklitikos on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 13, 2017 Rating: 5
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.