Οι 10 + 2 συχνότεροι μύθοι γύρω από το σeξ - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και Εκδηλώσεις της Δράμας!
Απόκτησε άδεια Security


Δείτε επίσης

recent

Οι 10 + 2 συχνότεροι μύθοι γύρω από το σeξΗ σωστή πληροφόρηση συμβάλλει στη «μαγεία» του σeξ, όπου δύο άνθρωποι επικοινωνούν μέσα από το σώμα τους για να απολαύσουν και να βιώσουν τις δικές τους στιγμές.Επίμονοι μύθοι που αφορούν τον οργασμό, τον ρόλο των δύο φύλων στο ερωτικό παιχνίδι ή το μέγεθος του ανδρικού μορίου μπορεί να χαλάσουν αυτή τη «μαγεία», να δημιουργήσουν ανασφάλειες τόσο στον άνδρα όσο και στη γυναίκα και επομένως να υπονομεύσουν τη σeξουαλική ζωή και υγεία του ζευγαριού.


Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Σeξουαλικής Υγείας, σας παρουσιάζουμε μερικούς από αυτούς, καθώς και την αλήθεια πίσω από αυτούς.


1. Κάθε σωματική επαφή απαιτεί σeξουαλική πράξη


Όχι, κάθε σωματική επαφή δεν είναι προμήνυμα της σeξουαλικής πράξης. Μπορεί να είναι απλά έκφραση συναισθηματικής ανάγκης, ανάγκη για συντροφικότητα τη συγκεκριμένη στιγμή, ανάγκη να έρθουμε πιο κοντά, να νιώσουμε πιο οικεία με τον σύντροφό μας.


2. Το καλό σeξ οδηγεί σε έντονο οργασμό

Ο «έντονος» οργaσμός δεν είναι εγγύηση του καλού σeξ. Το καλό σeξ είναι αυτό που οδηγεί σε καλή ψυχική και σωματική υγεία, σε ψυχοσυναισθηματική πληρότητα, σε μοίρασμα. Έντονο οργασμό μπορεί να βιώσει κάποιος και σε ευκαιριακές συνευρέσεις, γιατί όμως παραμένουν ευκαιριακές και χωρίς συνέχεια;3. Το σeξ είναι ταυτόσημο με τη συνουσία

Σeξ δεν είναι μόνο η συνουσία, δεν είναι μόνο η πράξη. Σeξ είναι επίσης το ερωτικό παιχνίδι και τα προκαταρκτικά...


4. Ο άνδρας είναι ο «σeξουαλικός αρχηγός»


Το σeξ είναι παιγνίδι συντρόφων, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρχηγοί. Αν δεχόμασταν ότι υπάρχει σeξουαλικός αρχηγός, μεταφορικά θα φωτογραφίζαμε τη σeξουαλική φαντασίωση...


5. Η γυναίκα δεν κάνει το πρώτο βήμα στη σεξουαλική επαφή


Εφόσον δεν υπάρχει σeξουαλικός αρχηγός και οι δύο σύντροφοι είναι ισότιμοι, η γυναίκα μέσα στην ψυχοσωματική ανάγκη της να εκφραστεί έχει το δικαίωμα να δείξει στον ερωτικό της σύντροφο ότι τον θέλει και τον ποθεί. Τι πιο όμορφο και αφροδισιακό για τη σχέση τους!

6. Ο άνδρας «πρέπει» να είναι έτοιμος για σeξουαλική επαφή όλες τις ώρες


Ένας μύθος που φαίνεται ότι παραπλανεί τη γυναίκα ακόμα και σήμερα. Θεωρεί ότι ο άνδρας είναι πάντα «ετοιμοπόλεμος» και όταν εκείνος αρνηθεί σημαίνει ότι δεν την θέλει ή ότι υπάρχει τρίτο πρόσωπο στη σχέση τους. Αρκετοί άνδρες παγιδεύονται με έντονο άγχος και φόβο στο «πρέπει να είμαι πάντα έτοιμος να κάνω σεξ», εμφανίζοντας μεγαλύτερες πιθανότητες τελικά να παρουσιάσουν σeξουαλικά προβλήματα. Ίσως είναι κατάλοιπο της εφηβικής ή μετεφηβικής τους ηλικίας όπου οι ορμές τους ήταν πολύ έντονες και η ερωτική επιθυμία πολύ ανεβασμένη. Αυτό που ξεχνούν όμως είναι ότι όσο μεγαλώνουν, μεγαλώνουν και οι υποχρεώσεις τους, οι απαιτήσεις και οι ευθύνες της καθημερινότητας, με αποτέλεσμα να κουράζονται περισσότερο σωματικά, να έχουν πολλά στο μυαλό τους... Μην ξεχνάμε ότι δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες. Το σeξ είναι παιχνίδι μυαλού και σώματος, που σημαίνει ότι χρειάζεται και τα δύο να συμμετέχουν...

7. Η γυναίκα πρέπει πάντα να ανταποκρίνεται στο σeξουαλικό κάλεσμα του συντρόφου της


Όπως ο άνδρας έχει το δικαίωμα να μην έχει ερωτική επιθυμία όλες τις ώρες, όπως προαναφέραμε, το ίδιο ισχύει και για τη γυναίκα. Έχουν περάσει τα χρόνια που η συμβουλή των γιαγιάδων μας ήταν «αν θέλεις να τον έχεις πρέπει να τον ικανοποιείς όποτε εκείνος θέλει».


8. Το σeξ είναι κάτι που το γνωρίζουμε από το ένστικτό μας


Ως ένα σημείο είναι αλήθεια. Πράγματι υπάρχει το σeξουαλικό ένστικτο. Είναι από τη φύση δοσμένο για τη διαιώνιση του είδους. Αυτό όμως δεν εγγυάται την ποιότητα της σeξουαλικής πράξης. Σήμερα μπορούμε να μιλάμε ελεύθερα για το δικαίωμα του άνδρα και της γυναίκας στη σeξουαλική ζωή, για την ικανοποίηση και την ηδονή που το σeξ προσφέρει. Όσο λοιπόν κι αν το γνωρίζουμε από το ένστικτό μας, μπορούμε να το κάνουμε πολύ καλύτερο μέσα από την καλή πληροφόρηση και την καλή φυσική κατάσταση.9. Οι «σεβαστοί και ηθικοί άνθρωποι» δεν απολαμβάνουν τόσο πολύ το σεξ και δεν τολμούν να εκφράσουν τη σeξουαλική τους ορμή (taboo στον αυνανισμό, στο σεξουαλικό παιχνίδι)

Όλοι έχουμε ανάγκες και επιθυμίες, δεν υπάρχει τίποτα ανήθικο όταν σέβομαι εμένα και εσένα!

10. Όλα τα άλλα ζευγάρια κάνουν «φανταστικό» σeξ, αρκετές φορές την εβδομάδα, φτάνουν κάθε φορά σε οργασμό και μάλιστα πάντα ταυτόχρονα (προσδοκία)


Άλλο ένα συχνό παράπονο των ζευγαριών που επισκέπτονται τον ειδικό σeξουαλικής υγείας. Το «φανταστικό» σeξ έχει να κάνει με την έκφραση των δύο συντρόφων, αν ζητάει ο ένας από τον άλλον αυτό που θέλει και που του αρέσει περισσότερο... Ο άνδρας μπορεί να φτάνει κάθε φορά σε οργασμό μέσω της εκσπερμάτισης, στη γυναίκα όμως που λειτουργεί περισσότερο εγκεφαλικά δεν φαίνεται να ισχύει αυτό, χωρίς να σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα. Ο ταυτόχρονος οργασμός, άλλος ένας μύθος από μόνος του, δεν υπάρχει. Μπορεί απλά να τύχει!

11. Το μέγεθος του πέους καθορίζει την απόλαυση της γυναίκας


Σημαντικό είναι όχι το μήκος αλλά το πάχος του πέους (εφόσον βρίσκεται σε φυσιολογικά πλαίσια - 12-15 cm).


12. Αν το σrξ δεν είναι καλό, υπάρχει πρόβλημα στη σχέση


Θα μπορούσε να ισχύει, όχι όμως πάντα. Μην ξεχνάμε τα οργανικά προβλήματα που μπορούν να υπάρξουν και στον άνδρα και στη γυναίκα. Έτσι, για παράδειγμα ένας άνδρας ενδέχεται να χάσει τη στύση του λόγω κακής αιμάτωσης του πeους του και να μην ευθύνεται η σχέση. Από την άλλη, μια γυναίκα στην κλιμακτηριακή φάση μπορεί να μην απολαμβάνει το σeξ και να πονάει λόγω της ξηρότητας του κόλπου. Προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζονται έτσι ώστε το ζευγάρι να μπορεί να απολαμβάνει τη σeξουαλική του ζωή.

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

onmed.grΑφήστε το σχόλιό σας

Οι 10 + 2 συχνότεροι μύθοι γύρω από το σeξ Reviewed by Proklitikos on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2017 Rating: 5
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.