Οι μπικίνι μπαρίστα των ΗΠΑ αντιδρούν: Αφήστε μας να φοράμε ό,τι θέλουμε στη δουλειά! - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και Εκδηλώσεις της Δράμας!
Απόκτησε άδεια Security


Δείτε επίσης

recent

Οι μπικίνι μπαρίστα των ΗΠΑ αντιδρούν: Αφήστε μας να φοράμε ό,τι θέλουμε στη δουλειά!





Επτά μπικίνι μπαρίστα μηνύουν την πόλη Everett, λέγοντας ότι τα νέα διατάγματα παραβιάζουν το συνταγματικό τους δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα μέσα από τα ρούχα τους



Σε ολόκληρη τη βορειοδυτική ακτή των ΗΠΑ, στον Ειρηνικό Ωκεανό, μια περιοχή που είναι διάσημη για τον καφέ της, δεκάδες μαγαζάκια ταχείας εξυπηρέτησης ξεπήδησαν, με ονομασίες που παραπέμπουν στο σεξ, όπως "Twin Perks", "Peek A-Brew" και "Java Jigglers".

Οι πελάτες δελεάζονται από αυτό που οι Seattle Times περιέγραψαν ως "καφέ με θέα". Όταν φτάνουν στα drive-through μαγαζιά με το αυτοκίνητο, ο καφές τους σερβίρεται από μία "μπικίνι μπαρίστα" σε σκανδαλιστική ενδυμασία.

Αυτό έχει προκαλέσει αναταραχή σε ορισμένες από αυτές τις πόλεις, με τους κατοίκους και τους τοπικούς αξιωματούχους να διαμαρτύρονται ότι τα αποκαλυπτικά ρούχα (ή μάλλον η απουσία επαρκούς ενδυμασίας) των εργαζομένων είναι ακατάλληλα. Τον περασμένο μήνα, η πόλη Everett, της πολιτείας Ουάσινγκτον, περίπου 25 μίλια βόρεια του Σιάτλ, πέρασε διατάξεις που απαγόρευσαν το μπικίνι στα καταστήματα της πόλης, απαιτώντας οι εργαζόμενοι να φορούν τουλάχιστον σορτς και ένα τοπ, εν ώρα εργασίας.

Ένα από τα διατάγματα απαγορεύει στους υπαλλήλους σε εστιατόρια «ταχείας εξυπηρέτησης» να αποκαλύπτουν τους κοιλιακούς, τα στήθη τους και τις τρεις ίντσες ψηλά στα πόδια τους. Ένα άλλο καθορίζει ένα νέο έγκλημα που έχει να κάνει με τη διευκόλυνση της κακής συμπεριφοράς.

Τώρα, επτά από τους "μπικίνι μπαρίστα" της πόλης και ένας ιδιοκτήτης αλυσίδας καφέ, μηνύουν την πόλη Everett, λέγοντας ότι τα διατάγματα παραβιάζουν το συνταγματικό τους δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα μέσα από τα ρούχα τους. Οι γυναίκες και οι δικηγόροι τους ισχυρίζονται ότι οι νέοι νόμοι είναι ασαφείς και διφορούμενοι και εκφράζουν διακρίσεις προς τις γυναίκες.

"Η πόλη γνωρίζει ότι μόνο οι γυναίκες δουλεύουν ως μπικίνι μπαρίστα και σκόπιμα στοχεύουν τις γυναίκες μέσω των διαταγμάτων", δήλωσε ο Ντέρεκ Νιούμαν, δικηγόρος των κοριτσιών.

Οι μπαρίστα ισχυρίζονται στην αγωγή τους ότι φορώντας μπικίνι, εκφράζουν «εξωτερικευμένα, φιλικά και μηνύματα ανεξαρτησίας» που κάνουν τους πελάτες τους πιο άνετους από ό,τι σε άλλα καφέ. Τα προκλητικά ρούχα τους αναδεικνύουν σχόλια που «δεν θα συνέβαιναν ποτέ στα Starbucks», δήλωσε μία μπαρίστα.

"Οι μπαρίστα εκφράζουν μηνύματα ελευθερίας, ενδυνάμωσης, αποδοχής, προσέγγισης, ευπάθειας και ατομικότητας", δηλώνει η αγωγή. Φορώντας ένα μπικίνι στην εργασία, επιτρέπεται στον μπαρίστα να ανοίξει συνομιλίες με τους πελάτες σχετικά με την εικόνα του σώματος και την αυτοπεποίθηση που δεν θα ήταν δυνατή με άλλη ενδυμασία".

Κατά την ψήφιση του διατάγματος για την απαγόρευση των μπικίνι, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης έγραψε ότι είχε βρει στοιχεία «σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις της συμπεριφοράς των μπικίνι μπαρίστα... όταν ντύνονται με έναν τρόπο που συνδέεται στενά και συνηθισμένα με ψυχαγωγία ενηλίκων».



Tags :




Αφήστε το σχόλιό σας

Οι μπικίνι μπαρίστα των ΗΠΑ αντιδρούν: Αφήστε μας να φοράμε ό,τι θέλουμε στη δουλειά! Reviewed by Proklitikos on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 16, 2017 Rating: 5
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.