Ποιες είναι οι πιο «δημοφιλείς» σeξουαλικές συμπεριφορές - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και Εκδηλώσεις της Δράμας!
Απόκτησε άδεια Security


Δείτε επίσης

recent

Ποιες είναι οι πιο «δημοφιλείς» σeξουαλικές συμπεριφορές

Μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη εξερευνά για πρώτη φορά την ποικιλία των σeξουαλικών συμπεριφορών στον γενικό πληθυσμό καθώς και την «απήχηση» που έχει καθεμιά από αυτές τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.Η μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLOS One, εκπονήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στο Μπλούμινγκτον και στο Κέντρο Προώθησης της Σeξουαλικής Υγείας.

Τα ευρήματα βασίστηκαν στα αποτελέσματα της μελέτης «Σeξουαλική Εξερεύνηση στην Αμερική» (Sexual Exploration in America), στο πλαίσιο της οποίας πάνω από 2.000 άντρες και γυναίκες ερωτήθηκαν εάν έχουν υιοθετήσει περισσότερες από 30 διαφορετικές σeξουαλικές συμπεριφορές, ενώ παράλληλα οι ερευνητές εξέτασαν τη «δημοτικότητα» σχεδόν 50 σeξουαλικών συμπεριφορών.


«Σε αντίθεση με τα στερεότυπα που επικρατούν, οι πλέον δημοφιλείς συμπεριφορές, ακόμη και μεταξύ των αντρών, είναι αυτές που χαρακτηρίζονται από ρομαντισμό και τρυφερότητα» επισημαίνει η Ντέμπι Έρμπενικ, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα και βασική συντάκτρια της μελέτης. «Τέτοιες συμπεριφορές είναι για παράδειγμα τα φιλιά κατά τη διάρκεια του σeξ, οι αγκαλιές, τα τρυφερά/ρομαντικά λόγια κατά τη διάρκεια του σeξ και η δημιουργία ρομαντικής ατμόσφαιρας στο δωμάτιο πριν το σeξ».

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, αν και πολλοί άντρες και πολλές γυναίκες δήλωσαν ότι θεωρούν ελκυστικές κάποιες σeξουαλικές συμπεριφορές, οι περισσότεροι παραδέχτηκαν ότι δεν τις εφαρμόζουν συστηματικά. «Τα στοιχεία αυτά υπογραμμίζουν ότι τα ζευγάρια πρέπει να μιλούν ανοιχτά για τις σeξουαλικές τους επιθυμίες και τα σεξουαλικά τους ενδιαφέροντα» αναφέρει η Έρμπενικ. «Μαζί μπορούν να βρουν νέους τρόπους να γίνουν πιο ρομαντικοί ή σeξουαλικοί ο ένας προς τον άλλο κι έτσι να τονώσουν τόσο τη σeξουαλική τους ικανοποίηση όσο και την ικανοποίησή τους από τη σχέση γενικότερα» συμπληρώνει.
Αφήστε το σχόλιό σας

Ποιες είναι οι πιο «δημοφιλείς» σeξουαλικές συμπεριφορές Reviewed by Proklitikos on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2017 Rating: 5
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.