Abito

Δείτε επίσης

random

Τραγωδία στη Δράμα: Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα





ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΑΜΑΣ


Η είδηση ενός ακόμη θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος, μας γέμισε με θλίψη και οργή. Χθες, ένας συνάδελφος, εργαζόμενος στο εργοστάσιο Μάρμαρα Καβάζη & ΣΙΑ ΟΕ, έχασε τη ζωή του κατά την ώρα εργασίας του. Στο ίδιο εργοστάσιο, σήμερα δουλεύουν κανονικά σα να μην συμβαίνει τίποτε… Αν είχε λίγη ευαισθησία η πλευρά της εργοδοσίας, σίγουρα θα έκλεινε το εργοστάσιο για μια – δυο μέρες… Ποια είναι η ψυχολογία των υπολοίπων εργαζομένων σήμερα, όταν χθες μπροστά στα μάτια τους χάθηκε ο συνάδελφός τους, ώστε να τους επιβάλλει η εργοδοσία να πάνε στη δουλειά.


Ο κατάλογος των νεκρών εργαζομένων ολοένα και μακραίνει και ιδιαιτέρως στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στον κλάδο του μαρμάρου, για τον οποίο ακούμε συνέχεια την άνοδό του στις εξαγωγές και άρα την εισροή κεφαλαίων και κερδών, τον οποίο όλοι χειροκροτούν αλλά ταυτόχρονα όλοι σιωπούν για το φόρο αίματος των εργαζομένων στον συγκεκριμένο κλάδο…

Τα έχουμε επισημάνει άπειρες φορές και θα τα ξαναπούμε:

§ Εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των όρων Υγιεινής & Ασφάλειας από την Επιθεώρηση Μεταλλείων για τα λατομεία και της Τεχνικής Επιθεώρησης στους υπόλοιπους χώρους εργασίας.

§ Αυστηρά πρόστιμα σε όσους δεν εφαρμόζουν τους κανονισμούς και κλείσιμο των παραγωγικών μονάδων όταν δεν συμμορφώνονται οι εργοδότες.

§ Δημιουργία παραρτήματος Επιθεώρησης Μεταλλείων στη Δράμα

§ Ευαισθητοποίηση των εργοδοτών ώστε να δίνουν βαρύτητα στην ασφάλεια των εργαζομένων και όχι στην αύξηση των κερδών τους.

Αναρωτιόμαστε αυτή η πολιτεία πότε θα ευαισθητοποιηθεί και θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα; Αναρωτιόμαστε ως πότε θα συνεχίσουμε να θρηνούμε συναδέλφους;

Αναρωτιόμαστε γιατί οι ίδιοι οι εργοδότες δεν φροντίζουν για την ασφάλεια του προσωπικού τους;

Το Εργατικό Κέντρο Δράμας σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνει ημερίδες σχετικά με την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Οι εργοδοτικές οργανώσεις δεν έχουν κάνει ποτέ κάτι αντίστοιχο, αλλά ούτε έρχονται να παρακολουθήσουν τις ημερίδες αυτές.

Εάν όλα αυτά δεν γίνουν, πρέπει να νιώθετε συνένοχοι όλοι, πολιτεία, υπηρεσίες, εργοδότες.

Τα μέλη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Δράμας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ας είναι ελαφρύ το χώρα που θα τον σκεπάσει!


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΑΜΑΣ

Σου αρέσει να γράφεις; Στείλε μήνυμα στο proklitiko@hotmail.gr! Έλα και εσύ στην παρέα μας!

Αφήστε το σχόλιό σας
                                                         
Τραγωδία στη Δράμα: Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα Reviewed by Giorgos on Τρίτη, Οκτωβρίου 25, 2016 Rating: 5
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Ή επικοινωνήστε μέσω e-mail : [email protected] ** Στην σελίδα παρουσιάζονται διαφημίσεις προερχόμενες από το google adsense. Το proklitiko.gr δεν σχετίζεται με καμία από αυτές, πρόκειται για τυχαίες επιλογές της google.
Από το Blogger.