Ποιος είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό; - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και νέα για τη Δράμα και όχι μόνο!
Abito

Δείτε επίσης

recent

Ποιος είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό;







Η συμβουλή «να φανείς δυνατός/ή» που συνήθως ακούμε σε δύσκολες καταστάσεις, μπορεί να μας εκνευρίζει αφόρητα, έχει όμως κάποια βάση, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο που αποκαλύπτει τον καλύτερο τρόπο για να ξεπεράσουμε έναν επώδυνο χωρισμό. 

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, το να ξεγελάσουμε το μυαλό μας, προσποιούμενοι ότι είμαστε καλά είναι ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να γιατρέψουμε την πληγωμένη μας καρδιά.


Να… ξεγελάσουμε το μυαλό μας

Οι ερευνητές μετά από πείραμα σε 40 εθελοντές που βίωναν επώδυνο χωρισμό διαπίστωσαν πως η προσποίηση ότι είμαστε καλά λειτουργεί σαν placebo στον συναισθηματικό πόνο, ακριβώς όπως λειτουργούν τα φάρμακα placebo στον σωματικό πόνο.
Σύμφωνα με την ερευνήτρια Leonie Koban, «ο χωρισμός είναι μια από τις πιο συναισθηματικά δύσκολες εμπειρίες που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος και πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε ψυχολογικά προβλήματα. Στην έρευνα βρήκαμε ότι ένα placebo – όπως είναι η θετική σκέψη – μπορεί να έχει ισχυρή επίδραση στη μείωση του πόνου».
Η ίδια ελπίζει ότι τα συμπεράσματα της έρευνας θα βοηθήσουν τους ανθρώπους όχι μόνο να κατανοήσουν πώς ενεργοποιείται εγκεφαλικά ο συναισθηματικός πόνος, αλλά και πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη της προσδοκίας ή της προσμονής καλύτερων ημερών για να αλλάξουν τα συναισθήματά τους για κάποιες από τις δύσκολες εμπειρίες τους.



Αφήστε το σχόλιό σας

Ποιος είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό; Reviewed by Giorgos on Δευτέρα, Μαΐου 01, 2017 Rating: 5

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.