Πώς να ξεφύγεις από ένα κακό ραντεβού - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και νέα για τη Δράμα και όχι μόνο!
Abito

Δείτε επίσης

recent

Πώς να ξεφύγεις από ένα κακό ραντεβού


Από τα εφηβικά μας χρόνια μέχρι και σήμερα, όλοι μας έχουμε ιστορίες από ραντεβού με πιθανούς ∈ρωτικούς συντρόφους που πήγαν από βαρετά μέχρι χάλια.


Και σαν να μην έφτανε το ίδιο το κακό ραντεβού και η βαρεμάρα/αμήχανη ατμοσφαίρα/οποιοδήποτε κακό συναίσθημα που αυτό μπορεί να επιφέρει, είναι εξίσου δύσκολο να βρούμε το πώς διαχειριστούμε την κατάσταση έτσι ώστε και να γλιτώσουμε από την άτυχη αυτή συνάντηση, αλλά και το πώς θα συμπεριφερθούμε ώστε να μην φανούμε αγενείς. Κι όμως υπάρχουν 6 εύκολοι και ανώδυνοι τρόποι να ξεφύγεις:

1. Βάλε εξ’ αρχής ενα deadline 

Σε περίπτωση που το ραντεβού πάει άσχημα και θέλεις να φύγεις το συντομότερο δυνατό, θα βγεις από τη δύσκολη θέση εάν από την αρχή έχεις ξεκαθαρίσει πως ο διαθέσιμος χρόνος σου είναι περιορισμένος. Σκέψου μια καλή δικαιολογία και πες του “συγγνώμη, αλλά μπορώ να κάτσω μόνο 45 λεπτά, ξέχασα εντελώς ότι πρέπει να *εισαγωγή δικαιολογίας*.
2. Προγραμμάτισε μια “τυχαία” συνάντηση με φίλους σου
Ακόμη και για λόγους ασφάλειας, είναι καλό κάποιος από το περιβάλλον σου να ξέρει πού βρίσκεσαι και με ποιόν. Η λύση στην άβολη περίπτωση ενός κακού ραντεβού όμως έρχεται ακόμα πιο έυκολα όταν οι φίλοι σου βρίσκονται ήδη έξω, κανόνισε το ραντεβού κάπου κοντά τους. Έτσι, θα μπορέσετε να βρεθείτε “τυχαία” στο δρόμο και να ενωθούν οι παρέες, με αποτέλεσμα ένα λιγότερο επίπονο ραντεβού.
3. Αναχώρησε λόγω “έκτακτου” περιστατικού
Το κόλπο είναι παλιό, κλασσικό και πετυχημένο: Στείλε κρυφά από εκείνον ένα μήνυμα στην κολλητή σου λέγοντας ότι το ραντεβού δεν πάει καλά, και ζήτησε της να σε καλέσει για να σου πει ότι συνέβη κάτι έκτακτο και δυσάρεστο και σε χρειάζεται κοντά της. Εάν έχεις έστω και έλαχιστες υποκριτικές ικανότητες, θα τον πείσεις και σίγουρα δεν θα μπορέσει να σου κρατήσει κακία. Σκέψου όμως μία αρκετά καλή δικαιολογία, γιατί με το “κάτι κακό συνέβη στη φίλη μου” δεν πείθεις ούτε τα τραπέζια.
4. Προσποιήσου μια αδιαθεσία (οποιασδήποτε φύσης!)
Όπως με τα έκτακτα και δυσάρεστα συμβάντα, κανείς δεν μπορεί να θυμώσει σε κάποιον που δεν αισθάνεται καλά. Από μία έντονη ημικρανία μέχρι την περίοδο σου, οι αφορμές για ξαφνική αδιαθεσία είναι πολλές. Πήγαινε στο μπάνιο για 10 λεπτά, μετά γύρνα στο τραπέζι και πες του ότι πρέπει να φύγεις ζητώντας συγγνώμη.
5. Πρότεινε του κονέ με μία γνωστή σου
Τίποτα δεν στέλνει το μήνυμα πως δεν ενδιαφέρεσαι πιο γρήγορα από το να του προτείνεις να γνωρίσει μια φίλη σου που σίγουρα θα του άρεσε και θα του ταίριαζε. Φυσικα η γνωριμία αυτή δεν χρειάζεται να γίνει, απλά θα είναι ένας γρήγορος τρόπος να του δώσεις να καταλάβει πως δεν υπάρχει μέλλον μεταξύ σας.
6. Κανόνισε κάτι μικρό σε διάρκεια
Βασικός κανόνας: Ποτέ δείπνο σε πρώτο ραντεβού. Κρατάνε αρκετή ώρα, και σε περίπτωση που το ραντεβού είναι κακό, θα δυσκολευτείς να φύγεις το συντομότερο δυνατό. Κανόνισε κάτι που συνήθως διαρκεί λίγο, όπως έναν καφέ ή μια γρήγορη μπύρα.
Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση


Ενημερωθείτε για τα νέα μας άρθρα πατώντας
στην σελίδα μας στο Facebook!



Αφήστε το σχόλιό σας

Πώς να ξεφύγεις από ένα κακό ραντεβού Reviewed by Giorgos on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017 Rating: 5

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.