Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην Καβάλα -Απείλησε κατοικημένη περιοχή (Εικόνες) - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και Εκδηλώσεις της Δράμας!
Απόκτησε άδεια Security


Δείτε επίσης

recent

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην Καβάλα -Απείλησε κατοικημένη περιοχή (Εικόνες)







Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 16:30 η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι κοντά στο Χαλκερό Καβάλας.


Η φωτιά απείλησε κατοικημένη περιοχή, ενώ κοντά βρίσκεται και ο αγωγός φυσικού αερίου της ΔΕΣΦΑ.
Στο σημείο επιχειρούσαν ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής με 26 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 11 πυροσβέστες πεζοπόρο τμήμα, 1 αεροσκάφος Canadair και 2 Petzetel, που προσπάθησαν να ανακόψουν την πορεία της προς το Χαλκερό.
Ωστόσο, οι δυνατοί άνεμοι που έπνεανστην περιοχή ενέτειναν την πορεία της πυρκαγιάς, η οποία πέρασε το λόφο και κινήθηκε απειλητικά προς το χωριό Χαλκερό, ενώ κάποιες εστίες απείλησαν καιτον αγωγό φυσικού αερίου του ΔΕΣΦΑ που τροφοδοτεί με φυσικό αέριο την Καβάλα Oil και το εργοστάσιο των Λιπασμάτων.
Σε απόσταση μόλις 100 μέτρων βρίσκονται τα συνεργεία του TAP τα οποία κατασκευάζουν τον αγωγό.
Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα έχει κάψει περίπου 4-5 στρέμματα χαμηλής βλάστησης, δέντρα και στύλους της ΔΕΗ.
Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμή αιτία σε λόφο κοντά στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη, ανάμεσα στο παλιό εργοστάσιο Πετζετάκη και στην αερογέφυρα της παλιάς Εγνατίας Οδού με κατεύθυνση από Καβάλα προς Ξάνθη.
Οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή στην περιοχήυπό τον φόβο αναζωπύρωσης.










Πηγή: iefimerida.gr



Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην Καβάλα -Απείλησε κατοικημένη περιοχή (Εικόνες) Reviewed by Giorgos on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017 Rating: 5
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Vistabet
Vistabet