Μύθοι & αλήθειες για τον γυναικείο οργασμό - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και Εκδηλώσεις της Δράμας!
Απόκτησε άδεια Security

Δείτε επίσης

recent

Μύθοι & αλήθειες για τον γυναικείο οργασμό






Οργaσμός... Αυτό το γυναικείο μυστήριο που οι άνδρες πασχίζουν να πετύχουν ως επιβεβαίωση του ανδρισμού τους αλλά και οι γυναίκες αναζητούν εναγωνίως...



Τόσα έχουν ειπωθεί και τόσα έχουν γραφτεί! Πόσα από αυτά όμως ανταποκρίνονται στην αλήθεια και πόσα είναι αποκυήματα της φαντασίας;


1. Η γυναίκα που δεν έχει κολπικό οργaσμό έχει πρόβλημα!
ΜΥΘΟΣ! Η διαμάχη μεταξύ κολπικού και κλειτοριδικού οργασμού είναι διαχρονική. Ο οργασμός είναι ένας, είτε αυτός είναι κλειτοριδικός, είτε κολπικός, είτε ακόμη και μεικτός, συμμετέχει δηλαδή και ο κόλπος και η κλειτορίδα. Ο μύθος, που ισχυροποιήθηκε με θεωρίες του Φρόυντ και ήθελε τον κλειτοριδικό αυνaνισμό να είναι «παιδικός», σήμερα έχει καταρριφθεί από τους επιστήμονες. Να προσθέσουμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό βιώνει τον κλειτοριδικό οργασμό, ενώ έχει υπολογιστεί ότι μόνο το 1/3 περίπου των γυναικών έχει κολπικό οργaσμό. Αυτό συμβαίνει επειδή ο κλειτοριδικός είναι πιο εύκολος στην επίτευξή του, καθώς η κλειτορίδα είναι ένα σημείο (την ονομάζουν και «γυναικείο πeος») γεμάτο νευρικές απολήξεις και μάλιστα περισσότερες απ’ όσες υπάρχουν στο ανδρικό μόριο. Μελέτες έχουν δείξει πως η κλειτορίδα διεγείρεται όπως και το πέος όταν παρακολουθείται υλικό σεξουαλικού περιεχομένου. Συνεπώς, πρόκειται για ένα σημείο που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στη διέγερση όσο και στην οργaσμική κορύφωση της γυναίκας.


2. Δεν υπάρχει ο πολλαπλός οργaσμός!


Και όμως υπάρχει! Απλώς δεν τον βιώνουν όλες οι γυναίκες. Έρευνες υποστηρίζουν ότι περίπου το 15% των γυναικών με ενεργή σεξουαλική ζωή βιώνει πάνω από έναν οργασμό στην ίδια συνεύρεση. Η γυναίκα μπορεί να διεγερθεί ξανά μετά την επίτευξη του πρώτου οργaσμού της, εφόσον βέβαια εξακολουθούν και υπάρχουν τα ανάλογα ερεθίσματα. Μάλιστα στη γυναίκα δεν υπάρχει η λεγόμενη «ανερέθιστη περίοδος» που υπάρχει στους άνδρες. Αποτέλεσμα είναι η γυναίκα να έχει μικρότερη ή ακόμη και «μηδενική» περίοδο επαναφοράς.



3. Η γυναίκα χωρίς οργaσμό μένει ανικανοποίητη!


Ένας μύθος που προφανώς είναι βγαλμένος από άνδρες, καθώς είναι οι μόνοι που ολοκληρώνουν σχεδόν κάθε φορά. Είναι γεγονός ότι ο οργασμός έχει ταυτιστεί με τη σεξουαλική απόλαυση και ικανοποίηση. Στη γυναίκα όμως, που η σeξουαλική της λειτουργία είναι πολύ διαφορετική με αυτήν του άνδρα, αυτό δεν ισχύει. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η γυναίκα δεν ολοκληρώνει κάθε φορά οργασμικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν της αρέσει και δεν απολαμβάνει το σεξ, απεναντίας μάλιστα, τα χάδια, οι αγκαλιές, τα φιλιά, ακόμη και η διείσδυση, της χαρίζουν σeξουαλική ηδονή και ας μην υπάρχει ο οργασμός.


4. Ο ταυτόχρονος οργασμός είναι ο καλύτερος!


Ο ταυτόχρονος οργασμός, άλλος ένας μύθος από μόνος του, δεν υπάρχει. Μπορεί απλά να τύχει κάποιες φορές! Άλλωστε, όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, η γυναίκα δεν κορυφώνει κάθε φορά.

5. Ο άνδρας πρέπει πάντα να φέρνει τη σύντροφό του σε οργaσμό


Ο οργaσμός της γυναίκας, αν και εξαρτάται από την «τεχνική», δηλαδή πολλά προκαταρκτικά για καλύτερη προετοιμασία, που σημαίνει καλή διέγερση, άρα και εφύγρανση του κόλπου, εξαρτάται επίσης και από πολλούς άλλους παράγοντες: ποιότητα της σχέσης, ασθένειες, φαρμακευτική αγωγή, ψυχολογική διάθεση, ταμπού και «κρατήματα» δικά της...


6. Μόνο ο άνδρας με εμπειρία μπορεί να κάνει μια γυναίκα να φτάσει σε οργaσμό


Ο γυναικείος οργaσμός είναι κυρίως εγκεφαλικός, γεγονός που σημαίνει ότι ναι μεν μπορεί ο συγκεκριμένος άνδρας να φέρει τη σύντροφό του στην κορύφωση, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει μέσα στο μυαλό της και όλα φαίνονται τόσο διεγερτικά και ηδονικά! Σίγουρα η συμμετοχή ενός άνδρα που θα ασχοληθεί μαζί της με πλούσιο σeξουαλικό παιχνίδι θα τη βοηθήσει να κορυφώσει πιο εύκολα. Ας θυμόμαστε και πάλι ότι η γυναίκα δεν κορυφώνει κάθε φορά και αυτό δεν σημαίνει ότι φταίει ο άνδρας που δεν είναι έμπειρος!


7. Το μέγεθος του πέους καθορίζει την απόλαυση της γυναίκας


Σημαντικό είναι όχι το μήκος αλλά το πάχος του πέους, εφόσον βρίσκεται σε φυσιολογικά πλαίσια (12-15 cm) και ακόμη πιο σημαντική η τεχνική και η ενασχόληση του άνδρα μαζί της.

8. Υπάρχει σημείο G;


Το σημείο G πήρε το όνομά του από τον γυναικολόγο Ernst Gräfenberg, που το εντόπισε θεωρώντας ότι η διέγερσή του μπορεί να κάνει τον οργασμό πιο έντονο και απελευθερώνει εκκρίσεις σε ρευστή μορφή που παρομοιάστηκαν με την ανδρική εκσπερμάτιση. Πρόκειται για έναν αδένα που βρίσκεται στο πρόσθιο τοίχωμα, λίγα εκατοστά από την είσοδο του κόλπου.

Οι γνώμες διίστανται, καθώς υπήρχε διαμάχη για την ύπαρξή του. Πρόσφατη έρευνα όμως το διέψευσε καθώς αποφάνθηκε ότι το σημείο G δεν υπάρχει! Το τμήμα Μελέτης Διδύμων και Γενετικής Επιδημιολογίας του King’s College στο Λονδίνο μελέτησε 1.800 γυναίκες, όλες τους ζεύγη μονοζυγωτικών ή διζυγωτικών διδύμων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η ιδέα του σημείου G είναι καθαρά υποκειμενική. Είδαν δηλαδή ότι μπορεί η μία δίδυμη να υποστηρίζει ότι υπάρχει, σε αντίθεση με την άλλη που το διέψευδε, παρόλο που μοιράζονταν τα ίδια γονίδια.



9. Η γυναίκα δεν ολοκληρώνει με το γρήγορο σεξ


Μύθος! Μπορεί η γυναίκα να θέλει περισσότερο χρόνο για να διεγερθεί σeξουαλικά και να μπορέσει να κορυφώσει, παρόλα αυτά όμως ας μην ξεχνάμε ότι το σεξουαλικό παιχνίδι δεν ξεκινάει στο... κρεβάτι! Αν η διέγερση (που είναι περισσότερο εγκεφαλική) είναι έντονη ή αν το παιχνίδι έχει ξεκινήσει πριν από ώρα, για παράδειγμα στο μπαρ ή στο εστιατόριο που τρώει το ζευγάρι, τότε ο χρόνος μπορεί να περιοριστεί σε μερικά λεπτά! Ας προσπαθήσουν λοιπόν οι άνδρες να μη διεγείρουν τη σύντροφό τους μόνο σωματικά αλλά και εγκεφαλικά...


10. Η γυναίκα θέλει πάντα αγκαλιές και χάδια μετά το σεξ


ΑΛΗΘΕΙΑ! Στη φάση της χαλάρωσης, που είναι και η τελευταία φάση του σεξουαλικού κύκλου, η γυναίκα έχει ανάγκη από τα χάδια και τις αγκαλιές (όχι σεξουαλικά αγγίγματα) του συντρόφου της, ως αναγνώριση και ανταπόδοση της προσφοράς της προς αυτόν.


11. Όλες οι γυναίκες έχουν οργασμό, διαφορετικά είναι άρρωστες


Και μύθος και αλήθεια. Οι περισσότερες γυναίκες κορυφώνουν με τον τρόπο τους, άλλες πιο συχνά και άλλες πιο αραιά. Υπάρχουν όμως γυναίκες που πάσχουν από διαταραχή του οργασμού και δεν μπορούν ούτε και αυνανιστικά μόνες τους να κορυφώσουν.


12. Όσο η γυναίκα μεγαλώνει τόσο η οργασμική της ικανότητα μικραίνει


Το αντίθετο! Με την πάροδο της ηλικίας η γυναίκα μπορεί και βιώνει καλύτερες οργασμικές κορυφώσεις, καθώς η σeξουαλική της εμπειρία εμπλουτίζεται, η ζωή της μπαίνει σε πιο σταθερή πορεία, γνωρίζει πολύ καλύτερα το σώμα της και το φροντίζει, γυμνάζεται, ξέρει πώς να απολαμβάνει και παίρνει το καλύτερο από ό,τι της προσφέρεται! Ακόμη και μετά την εμμηνόπαυση, όπου η ξηρότητα του κόλπου μπορεί να επηρεάσει τη σeξουαλική της ικανότητα, με τη χρήση λιπαντικών μπορεί να ξεπεραστεί.

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

onmed.gr






Αφήστε το σχόλιό σας

Μύθοι & αλήθειες για τον γυναικείο οργασμό Reviewed by Proklitikos on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2017 Rating: 5
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.