Ανοιχτή Παρέμβαση Δήμου Δοξάτου: Αναζητείται … η παράταξη του Δημάρχου! - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και Εκδηλώσεις της Δράμας!
Απόκτησε άδεια Security


Δείτε επίσης

recent

Ανοιχτή Παρέμβαση Δήμου Δοξάτου: Αναζητείται … η παράταξη του Δημάρχου!

Αναζητείται … η παράταξη του Δημάρχου!


Στις 13-9-2017, στις 18:00 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Δήμου Δοξάτου με 20 παρόντες δημοτικούς συμβούλους κατά την έναρξη της συνεδρίασης, 4 από την εναπομείνασα (!) παράταξη της πλειοψηφίας, 5 από τους αποπεμφθέντες ελέω δημάρχου της πλειοψηφίας, 7 της μείζονος αντιπολίτευσης, 2 της Ανοιχτής Παρέμβασης και 1 ανεξάρτητος από την πλειοψηφία. Στο τέλος κατέληξαν 10 για διαφορετικούς λόγους.

Τα κυριότερα θέματα ημερήσιας διάταξης ήταν:

· Λήψη απόφασης για το σχεδιασμό-προγραμματισμό αποκομιδής απορριμμάτων για τα έτη 2017-2018. Η πρόταση του Δημάρχου έλαβε 3 ψήφους της παρούσας εναπομείνασας πλειοψηφίας! Κατά πλειοψηφία (13) ψηφίστηκε η εισήγηση της Δ/νσης Περιβάλλοντος.

· Λήψη απόφασης περί αδυναμίας εκτέλεσης μέρους της συλλογής και αποκομιδής απορριμμάτων με ίδια μέσα. Ψηφίστηκε ομόφωνα από 16 παρόντες δημ. Συμβούλους.

· Έγκριση διενέργειας προμήθειας μεταχειρισμένου απορριμματοφόρου τύπου πρέσας 16κμ, για τις ανάγκες της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Δοξάτου, καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης. Κατά πλειοψηφία (12) ψηφίστηκε η εισήγηση της Δ/νσης Περιβάλλοντος. Μειοψήφησε η παράταξη της εναπομείνασας πλειοψηφίας (2 δημοτικοί σύμβουλοι παρόντες).

· Μετακινήσεις Δημάρχου Δοξάτου στην Αθήνα. Φυσικά ψηφίστηκαν οι μετακινήσεις του Δημάρχου, αλλά δεν ψηφίστηκε η μετακίνηση του στη Νορβηγία, γιατί δεν προκύπτουν οφέλη για τον Δήμο μας.

· Έγκριση κατασκευής και τρόπος εκτέλεσης αναπλάσεων ΣΑΤΑ. Τα έργα που εισηγήθηκε η υπηρεσία έγιναν με προτροπή του Δημάρχου και φυσικά ήταν δικής του επιλογής. Ψηφίστηκε η αναβολή του θέματος. Η Α.Π. δήλωσε παρών, διότι επιτέλους πρέπει να επικρατήσει λογική σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο που καθημερινά παλεύουμε να αποδείξουμε ότι «δεν είμαστε ελέφαντες». Η πρόταση του Δημάρχου έλαβε 2 ψήφους!

· Έγκριση κατασκευής και τρόπος εκτέλεσης οικοδομικών ΣΑΤΑ. Το Δ.Σ. της δημοτικής Κοινότητας Δοξάτου επιθυμεί να γίνει το ΚΕΠ Δοξάτου στο ισόγειο του παλαιού δημαρχείου Δοξάτου. Ο Δήμαρχος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Δοξάτου θέλουν να στεγάζονται με το χορευτικό τμήμα του συλλόγου στον ίδιο χώρο. Αμφότεροι δεν έχουν πρόταση για τη στέγαση του άλλου, δηλαδή με απλά ελληνικά δεν νοιάζεται η δημοτική κοινότητα Δοξάτου για τον πολιτιστικό σύλλογο του Δοξάτου, καθώς επίσης δεν νοιάζεται ο πολιτιστικός σύλλογος του Δοξάτου για τη δημοτική κοινότητα Δοξάτου. Εύγε, τι να πει κανείς! Αντί να ¨καθίσουν¨ και με σύνεση και λογική να βρουν λύσεις, αυτοί τραβούν το σχοινί. Υπάρχουν για παράδειγμα, δύο κλειστά γήπεδα στο Δοξάτο, ένα στα Γυμνάσιο/Λύκεια και άλλο ένα ανάμεσα στο Δημοτικό σχολείο και στα Γυμνάσιο/Λύκεια. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχωρήσαμε, γιατί δεν θέλαμε να συναινέσουμε σ΄ αυτή τη «ζούγκλα». Τελικά, ψηφίστηκε η αναβολή του θέματος με 10 ψήφους. Η πρόταση του Δημάρχου έλαβε 0 ψήφους.

· Παραχώρηση προσωρινά της χρήσης των Δημοτικών Σφαγείων Καλαμπακίου. Ομόφωνα παραχωρήθηκαν στον Φιλοζωικό Σύλλογο Δοξάτου «Προστατεύω».

Καλαμπάκι, 1-10-2017 

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της

“ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ”

Βούλα Καραγιαννίδου Συμεωνίδου

Ελένη Κωνσταντινίδου

Μιχάλης Γ. Παπάζογλου


Ανοιχτή Παρέμβαση Δήμου Δοξάτου: Αναζητείται … η παράταξη του Δημάρχου! Reviewed by Giorgos on Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017 Rating: 5
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.