Abito

Δείτε επίσης

random

Δύο Αθηναίες καταγράφουν το πρώτο τους 24ωρο στη Θεσσαλονίκη



Δυο Αθηναίες αποφάσισαν να βρεθούν στη Θεσσλαονίκη και να καταγράψουν τα συμπεράσματά τους μετά από ένα γεμάτο 24ωρο στην πόλη.




Οι δυο συντάκτριες του ladylike.gr, λοιπόν, βρέθηκαν στη συμπρωτεύουσα και έχουν να αναφέρουν τα παρακάτω:


Ο ΟΑΣΘ είναι πανέξυπνος
''Εμείς τόσα χρόνια τρέχουμε μέσα στις νύχτες να βρούμε περίπτερο για να πάρουμε εισιτήρια υπό το φόβο του ελεγκτή. Οι άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη, έτη φωτός μπροστά, έχουν τοποθετήσει μηχάνημα με κέρμα μέσα σε κάθε λεωφορείο ώστε να πάρεις το εισιτήριο σου με το που ανοίξει η πόρτα. Αν αυτό δεν είναι εξυπνάδα, τότε τι είναι;


Ο Θερμαϊκός δε μυρίζει ωραία
Δεν είναι φήμες. Δεν είναι υπερβολές. Η βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, είναι φανταστική, αρκεί να είσαι μπουκωμένη. Και αυτό γιατί, τα νερά του Θερμαϊκού κόλπου, αναδύουν μια καθόλου φανταστική μυρωδιά ενώ μπορεί ξάφνου, εκεί που χαζεύεις τον Λευκό τον Πύργο που πήρες τα φιλιά του, να δεις και κάτι κοντά σε λήμματα. Ή λήμματα. Ίσως να φταίει ο άνεμος. Έχουμε αρκετές ώρες ακόμα για να πούμε με σιγουριά.


Η γόβα πέθανε, η γόβα πάει (τουλάχιστον τις πρώτες 24 ώρες)
Το στιλ της Θεσσαλονικιάς, μέρα μεσημέρι, έχει αλλάξει ρότα. Που είναι οι δωδεκάποντες; Που είναι τα πιπ- το; Που είναι οι μπότες οι ψηλές; Κοιτάξαμε παντού. Κατεβήκαμε χαμηλά (άσε τις πονηρές σκέψεις κατά μέρους) και καταλήξαμε σε ένα συμπέρασμα: το βαρύ μακιγιάζ είναι εδώ, το μαλλί κομμωτηρίου είναι εδώ, το ρούχο υπερπαραγωγή είναι εδώ. New era για το υπόδημα. Τρεις λέξεις θα σου πω: flatforms και τρακτερωτές πλατφόρμες.


Eκτελούνται έργα ΜΕΤΡΟ
Όσα χρόνια και αν περάσουν, η πόλη ΜΕΤΡΟ δε θα δει. Δήμαρχοι άλλαξαν, περιφερειάρχες ήρθαν, περιφερειάρχες έφυγαν, συρμός σε ράγα ο Θεσσαλονικιός δε θα δει ποτέ. Το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου είναι σκαμμένο αλλά πολύ φοβόμαστε πως κανένα σταθμό δε θα δουν τα ματάκια μας ούτε τα ματάκια τους.


Οι δρόμοι έχουν την ίδια τρέλα
Φτάνει μια μέρα μόνο στη Θεσσαλονίκη, για να δεις ότι υπάρχει κάτι πραγματικά πολύ κοινό με την Αθήνα: η οδική αγωγή. Κόρνες, κόρνες παντού. Αυτοκίνητα που περνούν ξυστά από τα λεωφορεία, πεζοί που δεν τους νοιάζουν κόκκινα φανάρια (καλησπέρα, και εμείς τα ίδια κάναμε) και κίνηση.


Το σάντουιτς με απ' όλα δεν έχει τζατζίκι και είναι σουβλάκι
Μπέρδεμα; Μπέρδεμα. Στην Αθήνα όταν λες απ' όλα έρχεται κρεμμύδι, πατάτα, τζατζίκι, ντομάτα. Στη Θεσσαλονίκη, όταν λες απ' όλα έρχεται κρεμμύδι, ντομάτα, πατάτα (ταν ταν ταν τααααν, μουσική αγωνίας) κέτσαπ, μουστάρδα. Άσε που τυλιχτό με πίτα δε θα βρεις σε κανένα κατάλογο. Η λέξη κλειδί είναι σάντουιτς .


Μιλάμε για ερωτική πόλη
Δεν της έχει δοθεί άδικα αυτός ο χαρακτηρισμός. Να φταίει το κλίμα, να φταίει η χαλλλάρωση, να φταίει το ταπεραμέντο, να φταίει ο Βαρδάρης; Οι άντρες στη Θεσσαλονίκη φλερτάρουν έντονα ακόμα και αν σε δουν να κυκλοφορείς με αθλητικά παπούτσια - δείγμα τουρίστριας.


Δε βγαίνουν συμπεράσματα εύκολα για το παχύ λάμδα
Άλλοι το λένε παχύ, άλλο το λένε φυσιολογικό, το μόνο σίγουρο είναι ότι σε 24 ώρες δε μπορείς να μιλήσεις με σαφήνεια για το τι ακριβώς συμβαίνει στη Θεσσαλονικιώτικη προφορά. Χρειάζεσαι χρόνο, κουβέντα και βαθιά έρευνα την οποία υποσχόμαστε να κάνουμε και να επανέρθουμε για το ζήτημα.


Τα τοπία έχουν φωτογένεια
Ακόμα και για λίγο να έρθεις σε αυτή την πόλη, θα δεις ότι μπορείς να φύγεις από αυτή παρέα με πολλές ωραίες φωτογραφίες. Εμείς έχουμε ήδη γεμίσει την ψηφιακή και τα κινητά μας και είναι μόνο η αρχή


Πίνεις πολύ ωραίο καφέ
Φραπέ δεν ήπιαμε αλλά σίγουρα θα τον κάνουνε καλά. Είπαμε να τεστάρουμε μερικούς ζεστούς καφέδες και πήραν όλοι 10'. Άξιοι''.

Η Δέσποινα και η Μαριέττα υπόσχονται να επανέλθουν με ακόμη περισσότερες διαπιστώσεις από τη διαμονή τους στη Νύφη του Βορρά.



Νίκη Αξιώτη


Barista-shop.gr
Αφήστε το σχόλιό σας
Ακολουθήστε μας στο facebook:
Δύο Αθηναίες καταγράφουν το πρώτο τους 24ωρο στη Θεσσαλονίκη Reviewed by Proklitikos on Κυριακή, Νοεμβρίου 08, 2015 Rating: 5
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Ή επικοινωνήστε μέσω e-mail : [email protected] ** Στην σελίδα παρουσιάζονται διαφημίσεις προερχόμενες από το google adsense. Το proklitiko.gr δεν σχετίζεται με καμία από αυτές, πρόκειται για τυχαίες επιλογές της google.
Από το Blogger.