ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο Στέλιος Πετρίδης μιλάει αποκλειστικά στο Proklitiko.gr - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και Εκδηλώσεις της Δράμας!
Απόκτησε άδεια Security


Δείτε επίσης

recent

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο Στέλιος Πετρίδης μιλάει αποκλειστικά στο Proklitiko.gr




Σήμερα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στη σελίδα μας τον τραγουδιστή Στέλιο Πετρίδη




Αρχικά πες μας λίγα πράγματα για σένα... Πού γεννήθηκες και μεγάλωσες

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Δράμα. Πριν από 10 χρόνια ξεκίνησα το μουσικό μου ταξίδι σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας όπου γνώρισα και συνεργάστηκα με πολλούς ταλαντούχους μουσικούς και τραγουδιστές.




Η μουσική πως προέκυψε στη ζωή σου; Έχεις κάνει σπουδές στη μουσική;

Θυμάμαι από μικρό τον εαυτό μου να τραγουδά, να τραγουδά όλη τη μέρα. Στα 8 μου χρόνια έπιασα στα χέρια μου την κιθάρα της μητέρας μου και από τότε δεν την αποχωρίστηκα. Ξετρελάθηκα . Έκανα μαθήματα κιθάρας για 4 περίπου χρόνια και μετά συνέχισα να μελετώ μόνος μου. Στα 19 μου χρόνια είχα την τύχη να γνωρίσω τον Δημήτρη Δημητρόπουλο, μαέστρο του BOLERO LIVE, όπου με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε την πρώτη μου δουλειά.



Υπήρξε κάποιος καλλιτέχνης που αποτέλεσε πρότυπο για εσένα;

Είμαστε μια χώρα τόσο δα μικρή αλλά με τεράστια μουσική κληρονομιά. Θαυμάζω και μελετώ πολλούς καλλιτέχνες, παλαιότερους και καινούριους , με διαφορετικά χαρακτηριστικά στον τρόπο που γράφουν ή ερμηνεύουν τα τραγούδια τους και μαθαίνω όσα περισσότερα μπορώ από τον καθένα.



Αυτή τη περίοδο σε τι φάση σε πετυχαίνουμε επαγγελματικά;

Εδώ και ένα μήνα έχω κυκλοφορήσει το καινούριο μου τραγούδι με τίτλο «ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΈΝΟΣ» σε στίχους και μουσική του Θάνου Ζούρη. Ένα τραγούδι χορευτικό και καλοκαιρινό που μιλάει για τον έρωτα και για το πως μπορεί να σε απογειώσει και να σε κάνει να δίνεις τα πάντα.





Τι μουσική ακούς; Μουσικές επιρροές;


Ακούω τα πάντα. Δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες στα είδη της μουσικής και τους καλλιτέχνες. Είμαι της άποψης ότι από παντού κάτι έχω να πάρω και ότι η μουσική είναι μία ανεξαρτήτως γλώσσας και στιλ. Από εκεί και πέρα διαφέρουν οι καλλιτέχνες, κάποιοι μας αρέσουν μιλάνε στην καρδούλα μας, και κάποιοι όχι. Αυτό το κριτήριο είναι καθαρά υποκειμενικό.



Ποιές είναι οι προτεραιότητες που βάζεις στη ζωή σου;

Πρώτα απ’ όλα οι οικογένεια μου, η μητέρα μου η Κρυσταλλία, ο σύντροφος της ο Κώστας και ο αδερφός μου ο Γρηγόρης που είναι το στήριγμα μου σε ότι και αν κάνω στη ζωή μου. Έπειτα είναι η δουλειά μου όπου παλεύω πάντα για το καλύτερο και τέλος η 2η οικογένεια μου όπου αποτελείται από τους φίλους μου, τα αδέρφια μου όπως τους αποκαλώ.



Τι είναι αυτό που έχεις μετανιώσει στη ζωή σου που έχεις κάνει ή που δεν έχεις κάνει.

Δεν μετανιώνω για ότι και αν έχω κάνει στη ζωή μου. Άλλωστε η ζωή είναι το μεγαλύτερο σχολείο. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.



Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στη χώρα μας όλο και επιδεινώνεται... Εσύ από τη μεριά σου πώς το βλέπεις;

Το πρόβλημα είναι γενικό δεν είναι μόνο της χώρας μας. Βλέπουμε όλη την Ευρώπη να καταρρέει οικονομικά. Βέβαια εμάς πρέπει να μας απασχολούν τα του οίκου μας. Ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου έχοντας, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, λάθος καπετάνιους να την κουμαντάρουν. Το κακό είναι ότι τους πιστέψαμε, τους στηρίξαμε χωρίς να καταλάβουμε ότι ζούμε ένα τεράστιο ψέμα. Ότι έγινε πρέπει να το αφήσουμε πίσω και επιτέλους όλοι μαζί με αισιοδοξία πρέπει να παλέψουμε έμπρακτα για το κοινό καλό. Δεν φτάνει να τα συζητάμε μόνο.



Πως περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

Τρελαίνομαι να περνάω τον ελεύθερο μου χρόνο με τους φίλους μου. Βόλτες, ταξίδια, φαγητό, βράδια ατελείωτα με διάφορες συζητήσεις και φυσικά να περνάω και λίγο χρόνο μόνος μου, σπίτι με την κιθάρα μου να προβάρω διάφορα πράγματα.



Θα μας κάνεις μια ευχή για να κλείσουμε θετικά την όμορφη συνέντευξή μας;

Θα ήθελα να ευχηθώ πρώτα απ’ όλα σε όλους μας να έχουμε υγεία, σωματική και πνευματική, και δεύτερον να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν και να περνάμε όμορφες στιγμές μαζί τους.




Σε ευχαριστώ πολύ Στέλιο για αυτήν την πολύ όμορφη αποκλειστική συνέντευξη στο proklitiko.gr. Σου εύχομαι κάθε επιτυχία!


Η σελίδα του Στέλιου Πετρίδη στο Facebook:  Stelios Petridis









Αφήστε το σχόλιό σας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο Στέλιος Πετρίδης μιλάει αποκλειστικά στο Proklitiko.gr Reviewed by Proklitikos on Τρίτη, Ιουνίου 28, 2016 Rating: 5
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.