Abito

Δείτε επίσης

random

Τέλη κυκλοφορίας : Φωτιά από 1.400 ως 1.800 κυβικά και όσα κινούνται με πετρέλαιο!


– Θα βάλουν… βαθιά το χέρι στην τσέπη όσοι αγόρασαν αυτοκίνητο από τον Ιανουάριο του 2007 έως τον Νοέμβριο του 2010
– Θα πληρώσουν περισσότερα τέλη κυκλοφορίας και όσοι έχουν πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο
– Εξετάζεται προσαύξηση μέχρι και 10% για περιβαλλοντικούς λόγους
– Ποιοί πρέπει να περιμένουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας έως και 10%

Ακόμη μια αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας έρχεται να πλήξει όσους έχουν αυτοκίνητο άνω των έξι ετών, αλλά και όσους αγόρασαν αυτοκίνητο που κινείται με πετρέλαιο. Καλά είναι τα νέα για όσους έχουν αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού άνω των πέντε ετών που θα δουν σημαντική μείωση στα τέλη κυκλοφορίας που θα πληρώσουν το 2017.
Οι αλλαγές με τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων 2017 θα στηριχθούν στους ρύπους και η δικαιολογία θα έχει να κάνει με το περιβάλλον, όμως ο στόχος είναι καθαρά εισπρακτικός. Το οικονομικό επιτελείο έχει βάλει στόχο την αύξηση των εσόδων που πέρυσι έφτασαν σχεδόν στο 1,1 δισ. ευρώ.
Έτσι θα πληρώσουν περισσότερα τέλη κυκλοφορίας όσοι έχουν πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο. Εξετάζεται να μπει προσαύξηση μέχρι και 10% για περιβαλλοντικούς λόγους, μέτρο που εφαρμόζεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία.

Σημαντική όμως θα είναι και η αύξηση για όσους αγόρασαν αυτοκίνητο από τον Ιανουάριο του 2007 και ύστερα και μέχρι το Νοέμβριο του 2010. Όσοι λοιπόν έχουν αυτοκίνητο άνω των έξι ετών και είναι κυβισμού από 1.400 ως 1.800 κυβικά θα δουν αύξηση στα τέλη που πλήρωσαν πέρυσι. Για παράδειγμα για ένα 1.400αρι του 2007 πέρυσι τα τέλη κυκλοφορίας ήταν 255 ευρώ. Με τον νέο υπολογισμό θα φτάσουν τα 300 ευρώ. Αντίστοιχα για ένα 1.800 του 2007 τα τέλη από 380 ευρώ που ήταν πέρυσι θα εκτιναχθούν στα 500 ευρώ.
Δεν θα είναι όμως μόνο αυτές οι αυξήσεις καθώς στα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο οικονομικών είναι και η αλλαγή στις κλίμακες με το ατελές όριο να πέφτει από τα 90 g/km διοξειδίου του άνθρακα, στα 85 ή ακόμα και στα 80 g/km και έτσι θα βρεθούν δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες να πληρώνουν τέλη ενώ μέχρι πέρυσι δεν πλήρωναν καθόλου.Οι μόνοι που θα πρέπει να περιμένουν μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας είναι όσοι έχουν αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, άνω των 1.800 κυβικών και το οποίο είναι άνω των πέντε ετών. Εδώ, καθώς είναι χιλιάδες οι ιδιοκτήτες τέτοιων αυτοκινήτων που κατέθεσαν πινακίδες λόγω της αύξηση των τελών κυκλοφορίας, υπάρχει η σκέψη για μείωση η οποία μπορεί να φτάσει και το 10%.
Οι τελικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες θα ληφθούν με βάση τέσσερα κριτήρια:
– τον κυβισμό,
– την ηλικία,
– τους ρύπους
– την εμπορική αξία του αυτοκινήτου
Το τελευταίο κριτήριο θα βαρύνει σημαντικά στη λήψη της απόφασης, με αποτέλεσμα τα πιο ακριβά αυτοκίνητα να επιβαρυνθούν περισσότερο. Από τη μέθοδο που θα ακολουθηθεί ωφελημένοι θα βγουν οι έχοντες αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού και μεγάλης ηλικίας.
“Δεν είναι δυνατόν ένα αυτοκίνητο με πρώτο έτος κυκλοφορίας το 1997 να πληρώνει τέλος κυκλοφορίας 1.100 ευρώ επειδή είναι 3.500 κυβικά από τη στιγμή που η αξία του είναι 300 ευρώ, για μην πω μηδενική”, τονίζει στο newsit.gr υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης.
Και προσθέτει “πως δεν είναι δυνατόν επίσης ένα ιδιοκτήτης αυτοκινήτου αξίας 45 ή 50 ή 60.000 ευρώ να πληρώνει λιγότερα τέλη κυκλοφορίας από ένα άλλο ιδιοκτήτη του οποίου το αυτοκίνητο έχει εμπορική αξία 5 ή και 10 χιλιάδων ευρώ”.
Η κατεύθυνση που έχει δοθεί στην επιτροπή των τριών υπουργείων είναι να ελαφρυνθούν τα παλαιά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και να επιβαρυνθούν τα νεώτερα και ακριβά. Για τον ακριβή καθορισμό των τελών τα δύο προαναφερόμενα κριτήρια θα συσχετισθούν με τους ρύπους, αλλά και με την ακριβή ηλικία των αυτοκινήτων.
Το τελικό ύψος θα προκύψει από μία εξίσωση που θα λαμβάνει υπόψη τα τέσσερα κριτήρια με διαφορετικά ποσοστά ανά κατηγορία αυτοκινήτων.
Τέλος, αποκλείεται οποιαδήποτε μεταφορά μέρους του βάρους στη βενζίνη, το πετρέλαιο και το αέριο, γιατί κρίνεται πως πολιτικά δεν είναι εύκολη αυτή η επιβάρυνση ύστερα από την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα.
Αφήστε το σχόλιό σας                                                         Ακολουθήστε μας στο facebook:
Τέλη κυκλοφορίας : Φωτιά από 1.400 ως 1.800 κυβικά και όσα κινούνται με πετρέλαιο! Reviewed by Giorgos on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2016 Rating: 5
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Ή επικοινωνήστε μέσω e-mail : [email protected] ** Στην σελίδα παρουσιάζονται διαφημίσεις προερχόμενες από το google adsense. Το proklitiko.gr δεν σχετίζεται με καμία από αυτές, πρόκειται για τυχαίες επιλογές της google.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Powered by Blogger.