Abito

Δείτε επίσης

random

Το μυστικό για καλές επιδόσεις στο σχολείο βρίσκεται στη διατροφή!




Αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο τρόπος για να βοηθήσετε το παιδί σας να έχει καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο, εστιάστε την προσοχή σας στο… πιάτο του.


Σύμφωνα με μια φινλανδική έρευνα, το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στη διατροφή τα 3 πρώτα χρόνια της σχολικής εκπαίδευσης και μάλιστα σε αυτή που περιλαμβάνει πολλά προϊόντα ολικής άλεσης που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αλλά και φρούτα, λαχανικά και ψάρια.

Τα παιδιά που ακολουθούσαν την παραπάνω διατροφή και δεν έτρωγαν πολλή ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά είχαν καλύτερους βαθμούς και απόδοση στο σχολείο, αλλά και καλύτερες επιδόσεις στα τεστ των ειδικών.

Στην έρευνα πήραν μέρος 161 παιδιά από 6 ως 8 ετών και οι επιστήμονες τα παρακολούθησαν από την πρώτη ως την τρίτη δημοτικού. Μάλιστα οι επιδόσεις των παιδιών ήταν ανεξάρτητες από την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση. 

altsantiri.gr

Σου αρέσει να γράφεις; Στείλε μήνυμα στο proklitiko@hotmail.gr! Έλα και εσύ στην παρέα μας!

Αφήστε το σχόλιό σας
                                                         
Το μυστικό για καλές επιδόσεις στο σχολείο βρίσκεται στη διατροφή! Reviewed by Giorgos on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2016 Rating: 5
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Ή επικοινωνήστε μέσω e-mail : [email protected] ** Στην σελίδα παρουσιάζονται διαφημίσεις προερχόμενες από το google adsense. Το proklitiko.gr δεν σχετίζεται με καμία από αυτές, πρόκειται για τυχαίες επιλογές της google.
Από το Blogger.