ΟΕΒΕ Δράμας: Καταργείται η άδεια μουσικής και μουσικών οργάνων στα καταστήματα σύμφωνα με το ν.4442/2016 - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και νέα για τη Δράμα και όχι μόνο!
Abito


Δείτε επίσης

recent

ΟΕΒΕ Δράμας: Καταργείται η άδεια μουσικής και μουσικών οργάνων στα καταστήματα σύμφωνα με το ν.4442/2016






Καταργείται η άδεια μουσικής και μουσικών οργάνων στα καταστήματα σύμφωνα με το ν.4442/2016


Αλλάζει με το νόμο 4442/2016 η μέχρι σήμερα διαδικασία αδειοδότησης για τη χρήση μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και πλέον απαιτείται μόνο γνωστοποίηση του άρθρου 28 του νόμου. Οριστικό τέλος το χαράτσι των παραβόλων στους δήμους. 

Σύμφωνα με το άρθρο 29 του νόμου 4442/2016: 

1. Η χρήση μουσικής ή μουσικών οργάνων πραγματοποιείται, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας, χωρίς να απαιτείται έκδοση προηγούμενης άδειας της 3/1995 Αστυνομικής Διάταξης, η οποία εγκρίθηκε με την 1023/2/37-ια/1996 απόφαση του Υπουργού Δημοσίας Τάξης (Β΄ 15).Οι προϋποθέσεις χρήσης δεν θίγονται.

2. Ο ενδιαφερόμενος, εφόσον προτίθεται να προβεί στη χρήση μουσικής ή μουσικών οργάνων, υποχρεούται να συμπεριλάβει στη γνωστοποίηση του άρθρου 28 τη δήλωση χρήσης.

3. Η χρήση μουσικής πέραν του ωραρίου προϋποθέτει την έκδοση της άδειας της παραγράφου 3 του άρθρου 3 της 3/1996 Αστυνομικής Διάταξης. Για την παράταση του ωραρίου ισχύουν όσα ίσχυαν έως σήμερα. Δηλαδή την έγκριση της παράτασης από τους οικείους δήμους. Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης της, η άδεια χορηγείται χωρίς την προσκόμιση άλλων δικαιολογητικών πέραν του αποδεικτικού υποβολής της γνωστοποίησης.

4. Υποχρεώσεις ή άδειες σχετιζόμενες με τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας δεν θίγονται. Οι υποχρεώσεις ή άδειες του προηγούμενου εδαφίου δεν αποτελούν απαιτούμενο δικαιολογητικό ή περιεχόμενο της γνωστοποίησης ούτε της άδειας της προηγούμενης παραγράφου».

5. Η άδεια δημόσιας εκτέλεσης για χρήση ρεπερτορίου που προστατεύεται από την ΑΕΠΙ δεν καταργείται και αποτελεί ποινικό αδίκημα.



Ακολουθήστε μας στο facebook:


loading...
loading...
ΟΕΒΕ Δράμας: Καταργείται η άδεια μουσικής και μουσικών οργάνων στα καταστήματα σύμφωνα με το ν.4442/2016 Reviewed by Giorgos on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.