Στη Δράμα ο ο σύμβουλος του Τραμπ και o περίφημος «Father Alex» - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και νέα για τη Δράμα και όχι μόνο!
Abito

Δείτε επίσης

recent

Στη Δράμα ο ο σύμβουλος του Τραμπ και o περίφημος «Father Alex»



Στην Ελλάδα βρίσκονται αυτές τις ημέρες το ''δεξί χέρι'' του Τραμπ Γ. Παπαδόπουλος και ο ιδιαίτερα ισχυρός ιερέας ανάμεσα στους ομογενείς πατήρ Άλεξ Καρλούτσος, γνωστός ως ''Father Alex''. 

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι δύο άνδρες ήρθαν στην χώρα μας για να παραστούν στην χώρα μας και συγκεκριμένα στη Δράμα για να παραστούν στην τελετή επιστροφής ενός σπάνιου χειρόγραφου Κειμένου της Καινής Διαθήκης ποηυ χρονολογείται από τον 9ο αιώνα και βρέθηκε στις ΗΠΑ. 

Στη συνέχεια,, το κειμήλιο θα το μεταφέρει στη Δράμα, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος και θα το παραδώσει σε ειδική τελετή.

Η ιστορία του εν λόγω χειρογράφου της Καινής διαθήκης είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Ο «Κώδικας 1424» όπως ονομάζεται, αποτελεί το παλαιότερο πλήρες χειρόγραφο της Καινής Διαθήκης στον κόσμο, γραμμένο στα ελληνικά στη ρέουσα γραφή. Η ιστορία του «λέει» πως είχε πουληθεί στις ΗΠΑ το 1920 από έναν Ευρωπαίο βιβλιοπώλη, και βρέθηκε στην κατοχή της Λουθηρανής Θεολογικής Σχολής του Σικάγου.

Για την επιστροφή του έκανε πολλές και συνεχόμενες προσπάθειες η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τελικά η διοίκηση της Σχολής απάντησε θετικά, με αποτέλεσμα την επιστροφή τελικά του κειμηλίου στην Ελλάδα, που θα γίνει το Σάββατο και συμπίπτει με τις εορτές που οργανώνει η τοπική Μητρόπολη κατά το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, με αφορμή την προστάτιδα της πόλης Αγία Βαρβάρα.

Ποιος είναι ο ισχύρος Father Alex 

Ίσως είναι ο πιο γνωστός και πιο αγαπητός αυτή τη στιγμή ιερεάς στις ΗΠΑ. Είναι μάλιστα πνευματικός σύμβουλος του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ, στο οποίο συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι ισχυροί ορθόδοξοι και επικεφαλής ενός ακόμη πιο «κλειστού» κλαμπ πλουσίων, του Leadership 100.

Είναι ενδεικτικό ότι ανέκαθεν ήταν πολύ κοντά στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα και τώρα δεν έκρυψε την προτίμησή του στον Ντόναλντ Τραμπ. 

Μάλιστα, με αφορμή την παρουσία του στην Ελλάδα, έδωσε χθες και το παρών στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

newpost.gr
Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση


Ενημερωθείτε για τα νέα μας άρθρα πατώντας
στην σελίδα μας στο Facebook!



Αφήστε το σχόλιό σας

Στη Δράμα ο ο σύμβουλος του Τραμπ και o περίφημος «Father Alex» Reviewed by Giorgos on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2016 Rating: 5

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.