Πόλη και Ζωή: Ορισμός αντιδημάρχων ή ρύθμιση στην είσπραξη αντιμισθιών; Οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες και πάλι στο περιθώριο - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και Εκδηλώσεις της Δράμας!
Απόκτησε άδεια Security

Δείτε επίσης

recent

Πόλη και Ζωή: Ορισμός αντιδημάρχων ή ρύθμιση στην είσπραξη αντιμισθιών; Οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες και πάλι στο περιθώριο





Ορισμός αντιδημάρχων ή ρύθμιση στην είσπραξη αντιμισθιών;

Οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες και πάλι στο περιθώριο


Ανακοινώθηκε ο ορισμός των αντιδημάρχων στο Δήμο Δράμας, χωρίς να ορίζεται και πάλι αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα για τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες. Οι διαμορφωμένες ισορροπίες στην είσπραξη αντιμισθιών δεν μπορούσαν να διαταραχθούν ούτε στο ελάχιστο και δεν επέτρεψαν καμιά αλλαγή στους αντιδημάρχους. Ο κ. Μαμσάκος πρώτα επιλέγει, με βάση τις υπάρχουσες ισορροπίες, αυτούς που θα εισπράττουν τις αντιμισθίες και στη συνέχεια τους καλεί να αναλάβουν τις αρμοδιότητες που μπορούν. Και, δυστυχώς, λίγα μπορούν και ό,τι μπορούν κάνουν, όπως και οι ίδιοι παραδέχονται. Δυστυχώς, δεν υπάρχει διαθέσιμος δημοτικός σύμβουλος στη συμπολίτευση για ουσιαστική προσφορά στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Δράμας δικαιούται να έχει 6 αντιδημάρχους, επειδή προέρχεται από συνένωση με το Σιδηρόνερο. Εάν αυτό δεν συνέβαινε, θα είχε με αντιμισθία έναν αντιδήμαρχο λιγότερο. Ο κ. Μαμσάκος, ενώ «εκμεταλλεύεται» την σχετική διάταξη για να ορίσει ακόμη έναν αμειβόμενο αντιδήμαρχο (6 αντί 5), παραβιάζει τη θεσμοθετημένη υποχρέωση να ορίσει αντιδήμαρχο δημοτικών ενοτήτων, αδιαφορώντας για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πρόεδροι και οι συνδημότες των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Ο παραγκωνισμός των Προέδρων των Κοινοτήτων και η υποβάθμιση των χωριών του Δήμου είναι καταφανής. Οι διαμαρτυρίες καθημερινές. Και όμως, οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες μένουν στο περιθώριο. Θυσιάζονται για να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες στην είσπραξη αντιμισθιών.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τις επιλογές του κ. Μαμσάκου και της δημοτικής του αρχής καθορίζουν οι αντιμισθίες και τα οικονομικά συμφέροντα των ημετέρων. Η πρόοδος και η ανάπτυξη του τόπου μας δεν έχουν καμιά απολύτως σημασία.

Γραφείο Τύπου

e-mail: [email protected]

Διαδίκτυο: www.polikaizoi.gr






Αφήστε το σχόλιό σας

Πόλη και Ζωή: Ορισμός αντιδημάρχων ή ρύθμιση στην είσπραξη αντιμισθιών; Οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες και πάλι στο περιθώριο Reviewed by Giorgos on Τρίτη, Μαρτίου 14, 2017 Rating: 5
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.