Δημήτρης Κυριαζίδης: Δημόσια Ενημέρωση - Απάντηση Υπουργού κ. Σταθάκη για τους Λιγνίτες της Δράμας - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και νέα για τη Δράμα και όχι μόνο!
Abito

Δείτε επίσης

recent

Δημήτρης Κυριαζίδης: Δημόσια Ενημέρωση - Απάντηση Υπουργού κ. Σταθάκη για τους Λιγνίτες της Δράμας









ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η παραχώρηση πεδίων εξόρυξης λιγνίτη στη Δράμα απασχόλησε και απασχολεί τη Δραμινή Κοινωνία.


Από πλευράς του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη κινήθηκε η σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία, έτσι, ώστε να υπάρξει σχετική έγκυρη πληροφόρηση από πλευράς της κυβέρνησης, η οποία στην αρχική ερώτηση του βουλευτή, απέφυγε ν’ απαντήσει.

Ο βουλευτής υποχρεώθηκε στην επανάληψη της σχετικής διαδικασίας, οπότε και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κος Γ. Σταθάκης απάντησε με το γνωστό «δικολαβίστικο» τρόπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως γνωστό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεσμεύτηκε ότι μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο πρέπει να αναζητήσει-επισημάνει-διασταυρώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον (Market test) για τις λιγνιτικές μονάδες που θα διαθέσει σε τρίτους. Μεταξύ αυτών βεβαίως συμπεριλαμβάνονται και τα λιγνιτικά κοιτάσματα της Δράμας. Ως δε, απαντάει ο κ. Σταθάκης ‘’η έναρξη οποιασδήποτε διαδικασίας παραχώρησης των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των λιγνιτικών κοιτασμάτων της χώρας εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και την διασφάλιση της ενεργειακής της επάρκειας σύμφωνα με τις προβλέψεις του χωροταξικού σχεδιασμού σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο…..’’

Τέλος επισημαίνει ότι ‘’το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της καθώς και η συναίνεση της τοπικής κοινωνίας αποτελούν θεμελιώδη κριτήρια για τη διαμόρφωση της πολιτικής του Υπουργείου στους τομείς αρμοδιότητάς του’’

Για καλό και για κακό λοιπόν, ας προετοιμαζόμαστε, ως Δραμινή κοινωνία.




Αθήνα, 3 Μαρτίου 2017

Α.Π.: 1484

ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Περιβάλλοντος
και Ενέργειας 
κ. Γεώργιο ΣΤΑΘΑΚΗ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Την τελευταία διετία αναπαράγονται διαρκώς στον τύπο σενάρια περί ανάθεσης σε ιδιώτες των κοιτασμάτων λιγνίτη της Δράμας. Ένεκα δε του γεγονότος ότι τα σενάρια αυτά διοχετεύονται στον τύπο υπό την μορφή διαρροών από το Υπουργείο σας, δημιουργείται μία έντονη αναστάτωση και ανησυχία στην τοπική κοινωνία της Δράμας και κατά κύριο λόγο στον αγροτικό πληθυσμό του Νομού. Και τούτο παρίσταται εύλογο δεδομένου ότι η φημολογούμενη προοπτική παραχώρησης πεδίων εξόρυξης λιγνίτη θα ανατρέψει βασικές οικονομικές δομές της κοινωνίας με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν εύφορες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αμιγώς, δηλαδή, αγροτικού χαρακτήρα, γεγονός που δεν μπορεί να τύχει αποδοχής, πέραν των όποιων σοβαρότατων περιβαλλοντικών επιπτώσεων ως εκ της ρυπογόνου εξορύξεως του λιγνίτη.

Εν όψει των ανωτέρω και επειδή το Υπουργείο σας οφείλει να δώσει μία σαφή και ειλικρινή απάντηση στις τοπικές κοινωνίες που αγωνιούν, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

Υπάρχει στα σχέδια της Κυβέρνησης πρόθεση παραχώρησης πεδίων εξόρυξης λιγνίτη στην Δράμα;


Ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Δράμας

Δημήτρης ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ


Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση



Αφήστε το σχόλιό σας

Δημήτρης Κυριαζίδης: Δημόσια Ενημέρωση - Απάντηση Υπουργού κ. Σταθάκη για τους Λιγνίτες της Δράμας Reviewed by Giorgos on Τρίτη, Απριλίου 11, 2017 Rating: 5

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.