Πιο κοντά στον αστεροειδή των 10.000 τετράκις εκατομμυρίων δολαρίων - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και Εκδηλώσεις της Δράμας!
Απόκτησε άδεια Security


Δείτε επίσης

recent

Πιο κοντά στον αστεροειδή των 10.000 τετράκις εκατομμυρίων δολαρίων




Γιατί ο αστεροειδής Ψυχή, διαμέτρου 240 χιλιομέτρων, αξίζει αυτό το αστρονομικό ποσό


Σε επανασχεδιασμό της αποστολής σε έναν τεράστιο αστεροειδή αξίας 10.000 τετράκις εκατομμυρίων δολαρίων, προχώρησε η NASA, καταφέρνοντας να μειώσει το κόστος, να ξεκινήσει νωρίτερα και να φτάσει τέσσερα χρόνια πιο πριν από τον αρχικό προγραμματισμό.


Ο εν λόγω αστεροειδής, που ονομάζεται Ψυχή, έχει διάμετρο 240 χιλιόμετρα, βρίσκεται μεταξύ του Άρη και του Δία και αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από σίδηρο και νικέλιο.

Στις τρέχουσες τιμές, ένας τέτοιος αστεροειδής, που είναι μοναδικός στο ηλιακό μας σύστημα, εκτιμάται ότι αξίζει το αστρονομικό ποσό των 10.000 τετράκις εκατομμυρίων δολαρίων (10.000.000.000.000.000.000). Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της αξίας του, να αναφέρουμε ότι συνολικά η παγκόσμια οικονομία αγγίζει τα 74 τρισ. δολάρια.

Η αρχική ημερομηνία έναρξης της αποστολής ήταν το 2023 με προγραμματισμένη άφιξη μέσα στο 2030. Με τον επανασχεδιασμό όμως, η αποστολή θα αρχίσει το καλοκαίρι του 2022 και θα φτάσει στον αστεροειδή το 2026.

Η αλλαγή του προγραμματισμού επιτεύχθηκε τόσο στην επαναχάραξη της διαδρομής, όσο και στην αναβάθμιση του σκάφους, το οποίο αντί για τέσσερα ηλιακά πάνελ σε ευθεία γραμμή και από τις δύο πλευρές του, θα τα φέρει σε σχήμα x.

Με την εν λόγω αποστολή, η NASA ελπίζει να διερευνήσει αν η Ψυχή είναι ο πυρήνας ενός πρώιμου πλανήτη, την ηλικία του, αν σχηματίστηκε με παρόμοιο τρόπο με τον πυρήνα της Γης και πώς είναι η επιφάνειά του.

Πηγή: news247.gr






Αφήστε το σχόλιό σας

Πιο κοντά στον αστεροειδή των 10.000 τετράκις εκατομμυρίων δολαρίων Reviewed by Giorgos on Κυριακή, Μαΐου 28, 2017 Rating: 5
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.