Δείτε μέσα από το πιλοτήριο τι σημαίνει να πετάς ένα Καναντέρ - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και Εκδηλώσεις της Δράμας!
Απόκτησε άδεια Security

Δείτε επίσης

recent

Δείτε μέσα από το πιλοτήριο τι σημαίνει να πετάς ένα Καναντέρ




Οι ήρωες πιλότοι των πυροσβεστικών αεροσκαφών.


Παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα, αλλά δεν τους νοιάζει. Σκοπός τους είναι ένας: να σβήσουν τις πυρκαγιές. Πως πιστεύετε ότι νιώθει ένας πιλότος όχι μαχητικού αεροσκάφους, αλλά πυροσβεστικού;

Θεωρείτε ότι είναι εύκολη δουλειά; Μην σπεύσετε να πείτε «ναι». Το να είσαι πιλότος ενός πυροσβεστικού, το να πρέπει να βουτήξεις στις φλόγες, να αδειάσεις το φορτίο και την τελευταία στιγμή να ανυψώσεις πάλι το αεροσκάφος, είναι σαν τη ρουλέτα.

Ο ζεστός αέρας από τις φλόγες, σχηματίζει δίνες, που μπορεί να ρουφήξουν το αεροσκάφος σε κλάσματα του δευτερολέπτου, οι μανούβρες και ο τρόπος προσέγγισης του μετώπου είναι κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Θέλει αντοχές, τόλμη και υψηλή αίσθηση του καθήκοντος. Οι πιλότοι των πυροσβεστικών αεροσκαφών είναι οι αφανείς ήρωες που προστατεύουν όχι μόνο τα δάση αλλά και εμάς τους ίδιους.

Οι πρόσφατες πυρκαγιές με τις ριπές του αέρα, που πολλές φορές ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα εκεί ψηλά, έδειξαν για άλλη μια φορά, ότι οι πυρκαγιές σβήνονται από ψηλά. Οι πτήσεις πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου Canadair είναι μια δύσκολη υπόθεση. Χαμηλές πτήσεις πάνω από μαινόμενες πυρκαγιές, προσγειώσεις ακριβείας σε κάθε απίθανο σημείο για υδροληψία. ¨όχι μόνο στη θάλασσα αλλά και σε λίμνες και ακόμη και σε ποτάμια.

Το βίντεο περιλαμβάνει στιγμιότυπα από επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα το καλοκαίρι του 2012, με συμμετοχή αεροσκαφών Bombardier CL-415, CL-215 και CL-215Τ (πρώην Canadair). Παρακολουθήστε τι βλέπει ένας πιλότος πυροσβεστικού αεροπλάνου την ώρα που πετάει.






Tags :




Αφήστε το σχόλιό σας

Δείτε μέσα από το πιλοτήριο τι σημαίνει να πετάς ένα Καναντέρ Reviewed by Giorgos on Κυριακή, Αυγούστου 20, 2017 Rating: 5
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.