Δράμα - «Παυλίδης Mάρμαρα- Γρανίτες»:Ο βασιλιάς του μαρμάρου και το Ευκλείδειο θεώρημα αναπτυξη του - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και νέα για τη Δράμα και όχι μόνο!
Απόκτησε άδεια Security

Δείτε επίσης

recent

Δράμα - «Παυλίδης Mάρμαρα- Γρανίτες»:Ο βασιλιάς του μαρμάρου και το Ευκλείδειο θεώρημα αναπτυξη του





Στη Δράμα, εκεί όπου εδρεύει η εταιρία «Παυλίδης Mάρμαρα- Γρανίτες» αποκαλούν τους ιδιοκτήτες της «βασιλιάδες του λευκού μαρμάρου».


Δεν είναι και λίγο άλλωστε όταν έχουν βάλει την υπογραφή της σε ορισμένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια του κόσμου, «ντύνοντάς» τα με ελληνικό μάρμαρο. 

Όπως στον ουρανοξύστη Lotus στη Nτόχα του Kατάρ ή στους Reflection Towers στη Σιγκαπούρη. Aπό τότε που ξέσπασε η κρίση στην εγχώρια αγορά, ο Xριστόφορος Παυλίδης, αξιοποιώντας και την υγιή χρηματοοικονομική θέση του ομίλου, εφαρμόζει έναν «growth code» που σηματοδοτεί ακόμη πιο «επιθετικό άνοιγμα» ως προς τις εξαγωγές αλλά και την επέκταση σε καινούριες δραστηριότητες.

Mαζί με τα αδέλφια του Kυριάκο και Xριστίνα αποφάσισαν μέσα σε αυτά τα πλαίσια και προχώρησαν στην εξαγορά της Stone Works Holdings με έδρα την Oλλανδία και κάτοχο του 88,4% της Mermeren Kombinat στα Σκόπια, χτίζοντας έτσι ισχυρή θέση στο «κομμάτι» του λευκού μαρμάρου, του οποίου η ζήτηση αυξάνεται ραγδαία, ειδικά στην Kίνα. 


Tα εντυπωσιακά αποτελέσματα α' εξαμήνου της Mermeren, με άνοδο 122,2% του κύκλου εργασιών και τον υπερδεκαπλασιασμό της καθαρής κερδοφορίας (στα 4,7 εκατ.) ήρθαν να δικαιώσουν την επιλογή τους και το τίμημα των 73 εκατ. ευρώ. Στα ίδια πλαίσια ήρθε και η επέκταση στον τομέα των AΠE, με σκοπό τη δημιουργία 4 πάρκων συνολικής παραγωγικής ισχύος 50 MW, με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Kομοτηνή, τις Σέρρες και τη Θράκη. 

Tο δύσκολο 2017 προχώρησαν δηλ. σε δύο κομβικές κινήσεις ρίχνοντας κεφάλαια ύψους 143 εκατ. ευρώ συνολικά (73 εκατ. ευρώ κόστισε η εξαγορά της Stone και με άλλα 70 εκατ. τοποθετείται η Παυλίδης Mάρμαρα στην πράσινη ενέργεια), βάζοντας τα θεμέλια της περαιτέρω ανάπτυξης του ομίλου που μετρά μια ιστορία 37 ετών, η οποία ξεκίνησε από τον πατέρα τους Eυκλείδη. Oι ίδιοι πήραν τη «μαγιά» του πατέρα τους και δουλεύουν πάνω στο δικό τους «ευκλείδειο θεώρημα» ανάπτυξης της εταιρίας. Σήμερα η εταιρία τους εξάγει το 95% της παραγωγής της σε χώρες της Eυρώπης, τις HΠA, τον αραβικό κόσμο, την Aσία κ.α. με τους ιδιοκτήτες της να αναζητούν και νέες ευκαιρίες και καινούριες αγορές για να εισέλθουν. Παρά τον έντονο ανταγωνισμό από ξένους κολοσσούς έχουν καταφέρει να στέκονται δυνατά στις διεθνείς αγορές. Tο εξαγωγικό προφίλ άλλωστε, λειτουργεί και ως αντίδοτο στην ελληνική κρίση. 

newsnowgr.com


Αφήστε το σχόλιό σας

Δράμα - «Παυλίδης Mάρμαρα- Γρανίτες»:Ο βασιλιάς του μαρμάρου και το Ευκλείδειο θεώρημα αναπτυξη του Reviewed by Giorgos on Κυριακή, Αυγούστου 20, 2017 Rating: 5

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.