Ποια είναι τα πιο ντροπαλά ζώδια;;; - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και Εκδηλώσεις της Δράμας!
Απόκτησε άδεια Security


Δείτε επίσης

recent

Ποια είναι τα πιο ντροπαλά ζώδια;;;




Μα τι πρόβλημα κι αυτό, να ντρέπεσαι λες κι έχεις κάνει κάτι κακό…


Να κοκκινίζεις, να χάνεις τα λόγια σου, να κινείσαι άγαρμπα, να χτυπά η καρδιά σου και τα συμπτώματα αυτά να δυναμώνουν ευθέως ανάλογα με το πόσο σημαντική είναι για σένα μια κατάσταση: όταν για παράδειγμα έχεις απέναντί σου ένα πρόσωπο που θέλεις να κατακτήσεις, το αφεντικό που πρέπει να εντυπωσιάσεις ή ένα πλήθος άγνωστων ανθρώπων, που ανάμεσά τους πρέπει να κινηθείς, να μιλήσεις, να γνωριστείς, να κάνεις το κομμάτι σου…

Είναι εξακριβωμένο ότι τουλάχιστον οι μισοί άνθρωποι περνάνε από κρίσεις ντροπαλότητας σε διάφορες περιστάσεις ή και περιόδους της ζωής τους. Ακόμα και όσοι φαίνονται άνετοι και ψύχραιμοι, σαν να έχουν όλο τον κόσμο… τσιφλίκι τους, μπορεί από μέσα τους να ζουν τον απόλυτο τρόμο, μέχρι να ξεπεραστεί η δύσκολη φάση. Για άλλους η δυσκολία είναι κυρίως στην προσέγγιση με ένα πρόσωπο που τους ενδιαφέρει ερωτικά. Άλλοι ντρέπονται να μιλήσουν μπροστά σε κοινό. Μερικοί προτιμούν να κλειστούν στο σπίτι τους, παρά να πάνε σε ένα πάρτι όπου γνωρίζουν μόνο τον οικοδεσπότη. Ορισμένοι άλλοι «κομπλάρουν» αν πρόκειται να κάνουν μια επαγγελματική παρουσίαση ή να πάνε σε μια συνέντευξη για δουλειά, ενώ αντίθετα στις αισθηματικές και κοινωνικές τους σχέσεις είναι απίστευτα άνετοι. Ή γενικά συμπεριφέρονται με άνεση σε ένα γνωστό και ελεγχόμενο περιβάλλον, ενώ τα βρίσκουν δύσκολα όταν αντιμετωπίζουν άγνωστες ή απρόβλεπτες συνθήκες.

Μπορεί επίσης, το ίδιο άτομο να κλείνεται στο καβούκι της ντροπαλότητας σε διαφορετικές περιόδους της ζωής του, ιδίως αν πρόκειται για μεταβατικές φάσεις στις οποίες υποχρεώνεται να δεχτεί και να προσαρμοστεί σε καινούργιες καταστάσεις, όπως το τέλος μιας σχέσης και η επιστροφή στην «ελεύθερη αγορά» των γνωριμιών, μια αλλαγή δουλειάς, μια μετακίνηση σε άλλη πόλη. Και το κακό είναι ότι αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα μπορεί να οδηγήσει κάποιον στην απομόνωση, σε μια ζωή μοναχική και στερημένη από κοινωνικές επαφές. Ιδιαίτερα όταν η ντροπαλότητα προέρχεται από έλλειψη αυτοεκτίμησης και οδηγεί σε μια σειρά από χαμένες ευκαιρίες, φέρνει απογοήτευση και στενοχώρια.
Για όλα φταίει ο Ερμής
Ποια άτομα είναι συνήθως πιο ντροπαλά, από αστρολογική πλευρά; Οι συνεσταλμένοι χαρακτήρες συχνά έχουν στον αστρολογικό τους χάρτη ανάδρομο τον Ερμή, τον πλανήτη της επικοινωνίας. Όμως μια ντροπαλή προσωπικότητα μπορεί να δικαιολογείται και από μια δυσαρμονική όψη του Ερμή με τον ωροσκόπο ή με την Αφροδίτη.
Ποια ζώδια είναι πιο ντροπαλά
Ως προς τα κλασικά αρχέτυπα των ζωδίων, συνήθως πιο ντροπαλά θεωρούνται εκείνα του Νερού (Καρκίνος-Σκορπιός-Ιχθείς), ενώ τα ζώδια της Γης (Ταύρος-Παρθένος-Αιγόκερως) συμπεριφέρονται με άνεση στο οικείο τους περιβάλλον, σε αντίθεση με τις περιστάσεις όπου βρίσκονται σε άγνωστα κατατόπια. Τα ζώδια του Αέρα (Δίδυμοι-Ζυγός-Υδροχόος) έχουν λιγότερα θέματα δειλίας κι ακόμα πιο σπάνια «κομπλάρουν» τα ζώδια της Φωτιάς (Κριός-Λέων-Τοξότης).

Όμως κι εδώ συχνά τα φαινόμενα απατούν. Γιατί μπορεί πραγματικά οι άνθρωποι που δείχνουν να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατά βάθος να… τρέμουν, απλώς καταφέρνουν να το κρύβουν ή και να το ξεπερνούν. Αυτό αποδεικνύεται και από τόσες διάσημες προσωπικότητες στον κόσμο του θεάματος ή της πολιτικής, που έχουν παραδεχτεί την ντροπαλοσύνη τους, παρόλο που δεν θα το περιμέναμε.

Πολλοί από αυτούς ανήκουν στο ζώδιο του θαρραλέου Κριού, όπως οι Έλτον Τζον, Λέιντι Γκάγκα, Κίρα Νάιτλι, Κρίστεν Στιούαρτ, Μισέλ Φάιφερ. Στους επικοινωνιακούς εξωτερικά, αλλά κατά βάθος ντροπαλούς Διδύμους συγκαταλέγονται οι Μαίριλυν Μονρόε, Τζόνι Ντεπ, Νικόλ Κίντμαν, Μπομπ Ντίλαν. Ο Υβ Μοντάν και η Κιμ Καρντάσιαν (που μάλιστα έχει κάνει τη ζωή της τηλεοπτικό reality) είναι Ζυγοί, ο Ρόμπερτ Πάτινσον και η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ Ταύροι, ενώ οι Στίβεν Σπίλμπεργκ και Μπραντ Πιτ, είναι «άνετοι» κατά τα άλλα Τοξότες. Ο Τζιμ Κάρεϊ είναι Αιγόκερως, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς και η Τζέσικα Σίμπσον Καρκίνοι, ενώ η θρυλική Γκρέτα Γκάρμπο Παρθένος. Στις διάσημες προσωπικότητες που έχουν παραδεχτεί τη δειλία τους, συγκαταλέγονται επίσης οι Αμερικανοί πρόεδροι Αβραάμ Λίνκολν (Υδροχόος) και Τόμας Τζέφερσον (Κριός), ο πολιτικός Αλ Γκορ (επίσης Κριός), η πριγκίπισσα Νταϊάνα (Καρκίνος) και οι διάσημοι τηλεπαρουσιαστές Ντέιβιντ Λέτερμαν (Κριός), Τζόαν Ρίβερς (Δίδυμος), Μπάρμπαρα Γουόλτερς (Ζυγός). Κι αν βρίσκεις πολλούς τους Κριούς στον κατάλογο, πιθανόν αυτοί έχουν περισσότερο το θάρρος να το παραδεχτούν…

Με άλλα λόγια, αν όλοι αυτοί υποφέρουν από τη ντροπαλότητά τους αλλά τα καταφέρνουν μια χαρά παρόλα αυτά, τουλάχιστον υπάρχει ελπίδα και για όλους τους υπόλοιπους. Για τους οποίους… υπόλοιπους, θα μιλήσουμε αναλυτικά παρακάτω, για το πώς εκφράζει τη δειλία του το κάθε ζώδιο, αλλά και πώς επιδρά ο ανάδρομος Ερμής στον αστρολογικό χάρτη, ανάλογα με το ζώδιο όπου βρίσκεται.

Οι ντροπαλοί του ζωδιακού

ΚΡΙΟΣ
Με την πληθωρικότητα, την παρορμητικότητα, την ικανότητά σου να παίρνεις γρήγορα αποφάσεις, τίποτα δεν μπορεί να σε αποτρέψει από τους επαγγελματικούς σου στόχους και τις ερωτικές σου κατακτήσεις. Δεν σε εμποδίζει ούτε ο φόβος μήπως κάνεις λάθος, ούτε κάποια κρίση ντροπαλότητας. Πλην όμως η υπερβολική φούρια σου, η έλλειψη τακτ και η επιθετικότητα στη συμπεριφορά σου πιθανόν να προκαλέσουν αντιδράσεις από τους άλλους. Τότε αντί για την κλασική εικόνα του Κριού που συνήθως δείχνεις στους άλλους, εμφανίζεται μια συμπεριφορά διφορούμενη και κάπως αμήχανη, που μπορεί να θεωρηθεί σαν αδεξιότητα ή δειλία. Αλλά γενικά η κρίση δεν διαρκεί πολύ, γιατί η θαρραλέα και επιθετική φύση σου επιβάλλεται και πάλι.

Ερμής ανάδρομος στον Κριό: Αν τον έχεις στον γενέθλιο χάρτη σου, μπορεί να σε κάνει να νιώθεις ανεπαρκής σε καταστάσεις όπου η προσέγγιση των άλλων πρέπει να γίνει με προσεκτικό και διακριτικό τρόπο, όπως για παράδειγμα σε μια επαγγελματική συνομιλία ή στις πρώτες φάσεις μιας νέας αισθηματικής κατάστασης.

Πώς να το ξεπερνάς: Από τη φύση σου δεν είσαι ντροπαλός, αλλά η υπερβολική σου παρορμητικότητα κάνει τους άλλους να μη νιώθουν άνετα. Μάθε να ακούς, προσέχοντας τα σήματα που σου δείχνουν πότε μια κάποια επιφύλαξη είναι προτιμότερη από μια άκαιρη «εφόρμηση».

ΤΑΥΡΟΣ
Αν είσαι Ταύρος, η δειλία σου εντοπίζεται συχνά στο αισθηματικό πεδίο. Όταν μετά από διάφορες επιπόλαιες περιπέτειες αισθάνεσαι ότι βρήκες τον μεγάλο έρωτα, αμέσως σε πιάνουν οι ντροπές σου. Φταίει η Αφροδίτη, ο κυβερνήτης πλανήτης σου, που μπροστά στα δυνατά και αυθεντικά συναισθήματα βγάζει όλη τη σεμνοτυφία της, κάνοντάς σε να χάνεις τη σιγουριά σου. Και ακριβώς εσύ που φημίζεσαι για τη γοητεία σου, καταλήγεις να συμπεριφέρεσαι με την αδεξιότητα του Γούντι Άλεν στις κωμωδίες του, σε αρσενική ή θηλυκή έκδοση ανάλογα με το φύλο σου. Συνήθως όμως καταφέρνεις να διασώζεις την κατάσταση, έτσι που να μην βάλεις σε κίνδυνο τον καινούργιο έρωτά σου.

Ερμής ανάδρομος στον Ταύρο: Όταν ο πλανήτης της επικοινωνίας βρίσκεται στις… αναποδιές του σε αυτό το ζώδιο, σε κάνει να μπερδεύεις τις ιδέες σου, σου δένει τη γλώσσα και σε σαμποτάρει ανελέητα, αν πρέπει να μιλήσεις μπροστά σε κοινό ή σε ένα και μοναδικό αλλά απίστευτα σημαντικό για σένα άτομο.

Πώς να το ξεπερνάς: Με τον παραδοσιακό τρόπο. Άσε να μιλήσουν οι κλασικές χειρονομίες που δείχνουν το ενδιαφέρον σου, λουλούδια, σοκολατάκια, γεύματα σε ρομαντική ατμόσφαιρα. Η Αφροδίτη θα σου δώσει τις κατάλληλες εμπνεύσεις ώστε να πεις τα σωστά πράγματα στην κατάλληλη στιγμή.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Σαν Δίδυμος συνήθως αντιμετωπίζεις με άνεση ακόμα και τις πιο πολύπλοκες καταστάσεις, όμως μερικές φορές έχεις μια αίσθηση ότι μπλοκάρεσαι και φοβάσαι πως δεν γίνεσαι κατανοητός στους άλλους. Και ο φταίχτης είναι ο Ερμής, ο θεός της ευγλωττίας που, ενώ σε κάνει τον καλύτερο συνομιλητή του ζωδιακού, σε αυτή την περίπτωση δείχνει την αρνητική του πλευρά, αφαιρώντας σου το θάρρος να εξηγήσεις τις θέσεις σου με σαφήνεια και συνοχή. Έτσι μιλάς υπερβολικά ή καθόλου, χωρίς να εκφράζεις εκείνο που πραγματικά σκέφτεσαι. Ευτυχώς σε βοηθά το χιούμορ σου που αποφορτίζει την κατάσταση. Γελάς ο ίδιος με τον εαυτό σου, τον αμφισβητείς, ακούς τις γνώμες των άλλων και ξεπερνάς τον σκόπελο της ασυνεννοησίας.

Ερμής ανάδρομος στους Διδύμους: Όταν ο πλανήτης της επικοινωνίας βρίσκεται ανάδρομος στο ζώδιο που κυβερνά, στις φάσεις της κοινωνικής αμηχανίας σε κάνει να μπερδεύεις τις ιδέες σου και μετατρέπει την ανάλαφρη ειρωνεία σου σε ανοιχτό σαρκασμό. Και τότε οι άλλοι πραγματικά δεν σε καταλαβαίνουν.

Πώς να το ξεπερνάς: Αν φοβάσαι μήπως μπλοκαριστείς στη διάρκεια μιας εξέτασης ή μιας σημαντικής επαγγελματικής συνομιλίας, να θυμάσαι πως για να σε εκτιμήσουν οι άλλοι πρέπει πρώτα να εκτιμάς εσύ τον εαυτό σου. Έχεις πολλά χαρίσματα και φρόντισε να μην τα ξεχνάς σε στιγμές… πανικού.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Οι Καρκίνοι συμπεριφέρονται με ευγένεια στους τρόπους, σεβασμό προς τους άλλους και έλλειψη επιθετικότητας, με αποτέλεσμα συχνά αυτά τα χαρίσματα να τους κάνουν να περνιούνται τους πιο ντροπαλούς του ζωδιακού. Παρόλα αυτά, αν ανήκεις στο συγκεκριμένο ζώδιο, ξέρεις καλά ότι η συστολή είναι μια μάσκα που κρύβει ένα χαρακτήρα αποφασιστικό, που δύσκολα επηρεάζεται και συχνά γίνεται δηκτικός. Τα χαρακτηριστικά σου αυτά, πολύ χρήσιμα στον επαγγελματικό στίβο, ατονούν όταν πρόκειται για αισθηματικά ζητήματα. Εδώ, η μεταβλητότητα της Σελήνης κάνει να εναλλάσσονται μέσα σου παροδικές κρίσεις ντροπαλότητας με μεγάλες φάσεις ηρεμίας. Αν συναντήσεις έναν μεγάλο έρωτα δυσκολεύεσαι να βγεις από το καβούκι σου, γιατί δεν έχεις αυτοπεποίθηση ως προς τη γοητεία σου.

Ερμής ανάδρομος στον Καρκίνο: Αν ο πλανήτης που εκπροσωπεί τον πολυμήχανο θεό της μυθολογίας έχει τις… στραβές του σε αυτό το ζώδιο, επιδρά στον γενέθλιο χάρτη κάνοντας το άτομο να αποθαρρύνεται στην πρώτη δυσκολία και να εγκαταλείπει κάθε προσπάθεια να κατακτήσει το αντικείμενο της επιθυμίας του.

Πώς να το ξεπερνάς: Κάθε φορά που δεν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, να θυμάσαι ότι η δειλία δεν είναι αρρώστια, αλλά ένας από τους πολλούς τρόπους να στέκεται κανείς στον κόσμο. Να επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου πως ό,τι κάνεις και όπως το κάνεις, είναι «καλώς καμωμένο».

ΛΕΩΝ
Αν είσαι Λέων σε χαρακτηρίζει η ζωντάνια, η ενεργητικότητα, η περηφάνια και η σιγουριά πως σε όλες τις μάχες της καθημερινότητας, όπου ρίχνεσαι χωρίς δισταγμό, θα τα καταφέρεις. Βάζεις σε ό,τι κάνεις την ισχυρή θέληση και δίνεις την εικόνα του γεννημένου νικητή. Αλλά δεν έχουν πάντα οι ερωτικές και επαγγελματικές σου μάχες την επιθυμητή έκβαση και αυτό σε οδηγεί καμιά φορά σε βαθιά… υπαρξιακή κρίση, μια και ο εγωισμός σου δεν σε αφήνει να περιορίζεσαι σε δευτερεύοντες ρόλους. Δεν είναι εύκολο να κρατιέσαι στο ύψος της φιλοδοξίας σου, αλλά τουλάχιστον διατηρείς πάντα την αφ’ υψηλού ανεμελιά που σίγουρα δεν σε κατατάσσει στους ντροπαλούς ανθρώπους.

Ερμής ανάδρομος στον Λέοντα: Όταν ο πλανήτης αυτός που χαρακτηρίζει την εξωστρέφεια κινείται ανάποδα στο εν λόγω ζώδιο, κάνει την αισθηματική σου ζωή μια αληθινή θεατρική σκηνή όπου θέλεις να επιδεικνύεσαι, και ταυτόχρονα από μέσα σου βαθμολογείς τον εαυτό σου για τις επιδόσεις, τα χαρίσματα και τα ψεγάδια σου.

Πώς να το ξεπερνάς: Δεν κομπλάρεις ποτέ, αλλά από την άλλη πλευρά μερικές φορές μιλάς απερίσκεπτα και πληγώνεις τους άλλους. Όμως έχεις ταλέντο να καλύπτεις μια γκάφα σου, έτσι που στο τέλος να βγαίνεις πάντα από πάνω και κανείς να μην τολμάει να… σου την πει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Για τον Παρθένο η ντροπαλότητα είναι απόρροια της προσπάθειας να αποφύγει τα απερίσκεπτα βήματα και να προγραμματίζει λεπτομερειακά τις κινήσεις του. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, είσαι αξιόπιστος, σοβαρός, αλλά πάντα στην… τσίτα, προσπαθώντας να ξεπερνάς τον εαυτό σου, και «κολλημένος» με την αποτελεσματικότητα και την αίσθηση καθήκοντος. Και όλα αυτά προδίνουν μια βαθιά ανασφάλεια που εκφράζεται με τη μορφή της επιφυλακτικότητας και της διστακτικότητας, έτσι που συχνά περνιέται και για δειλία. Και στον έρωτα και στα επαγγελματικά, συχνά χάνεις ευκαιρίες γιατί ψειρίζεις τα πράγματα, καθώς δεν εμπιστεύεσαι τις ικανότητές σου. Η εξυπνάδα σου, που ξεπερνά το μέσο όρο, είναι η δύναμη αλλά και ο περιορισμός σου.

Ερμής ανάδρομος στην Παρθένο: Όταν ο κυβερνήτης της Παρθένου βρίσκεται στο ίδιο το ζώδιό του σε ανάδρομη πορεία, εντείνει τη νοητική δραστηριότητα και οξύνει τη διαύγεια της κριτικής. Δυστυχώς όμως αυτό το γενέθλιο αστρολογικό χαρακτηριστικό έχει ως αποτέλεσμα να εντείνεται και ο φόβος του ατόμου μήπως δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

Πώς να το ξεπερνάς: Περιόρισε τις εμμονές της τελειομανίας σου, επίτρεψε στον εαυτό σου να κάνει και μερικά λάθη πού και πού και προπαντός αντιμετώπισε τη ζωή με πολλά χαμόγελα. Να θυμάσαι ότι η ευτυχία δεν συμπαθεί καθόλου τους δειλούς.

ΖΥΓΟΣ
Αν είσαι Ζυγός, η συμβιβαστική συμπεριφορά σου και η τάση να αποφεύγεις τις συγκρούσεις μπορούν να σε κάνουν να φανείς πιο ντροπαλός απ’ ό,τι είσαι. Η αλήθεια είναι ότι συχνά μπροστά σε καινούργια πρόσωπα και καταστάσεις έχεις μια αμηχανία. Αλλά αν ξεπεράσεις την αρχική αβεβαιότητα, δεν δυσκολεύεσαι να εναρμονιστείς με το περιβάλλον. Εξαιτίας της υπερβολικής ευαισθησίας σου, καμιά φορά έχεις την αίσθηση ότι ο κόσμος συνωμοτεί εναντίον σου. Στη δουλειά δεν προβάλλεις διεκδικητικές τάσεις, αν όμως πάνε να σου βάλουν τρικλοποδιά, ξέρεις να… δείχνεις τα δόντια σου. Στα αισθηματικά φτάνεις αμέσως στην καρδιά του προβλήματος και το λύνεις γρήγορα και ανώδυνα, χωρίς να χάσεις την ηρεμία σου.

Ερμής ανάδρομος στον Ζυγό: Αν γεννήθηκες με ανάδρομο τον πλανήτη της επικοινωνίας σε αυτό το ζώδιο, έχεις έντονη την τάση περισσότερο να ακούς τους άλλους παρά να μιλάς, πράγμα που ίσως σε κάνει να φαίνεσαι αρχικά στους άλλους κάπως «μαζεμένος». Έχεις όμως και το πολύτιμο χάρισμα να δίνεις συνετές συμβουλές.

Πώς να το ξεπερνάς: Οι ανοιχτές αντιπαραθέσεις δεν κάνουν για σένα. Μόλις ακούς… σαματά, παθαίνεις αυτομάτως μπλοκάρισμα. Εκτίμησε τις καλές πλευρές της δειλίας σου και φρόντισε να τις αξιοποιήσεις με τη διπλωματικότητα που διαθέτεις από τη φύση σου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Σαν Σκορπιός έχεις απόλυτη συναίσθηση της κάπως επιθετικής γοητείας σου και χρησιμοποιείς την ντροπαλότητα σαν όπλο για να γοητεύεις. Και το παιχνίδι συχνά πετυχαίνει, γιατί ο μαγνητισμός σου, που ελκύει και ταυτόχρονα τρομάζει, μετριάζεται έτσι με μια τρυφερότητα που κάνει πιο εύκολες τις πρώτες φάσεις μιας ερωτικής σχέσης. Στη δουλειά όμως φοράς τη μάσκα της επιφυλακτικότητας για να ξεπεράσεις δύσκολες καταστάσεις που δεν σηκώνουν ανοιχτή σύγκρουση. Αλλά πίσω από τη μάσκα μπορεί να σε κυριεύουν οι αρνητικές σκέψεις και τότε φοράς τη σκληρή πανοπλία του Σκορπιού, μέσα στην οποία κρύβεις πικρία γεμάτη δηλητήριο.

Ερμής ανάδρομος στον Σκορπιό: Με μια τέτοια εικόνα στο γενέθλιο ωροσκόπιό σου, έχεις σιδερένια αυτοπειθαρχία και ανυποχώρητη αποφασιστικότητα στο να υπερασπίζεσαι και να περνάς στους άλλους τις απόψεις σου, πράγμα που μόνο ντροπαλοσύνη δεν δείχνει.

Πώς να το ξεπερνάς: Δεν σου είναι δύσκολο να σπας επιδέξια τον πάγο στις επαφές σου με τους άλλους, καθώς προσέχεις πάντα να μην κάνεις γκάφες και να μην πληγώνεις τον κόσμο (τουλάχιστον όχι από αδεξιότητα). Αν χρησιμοποιείς και μια λεπτή ειρωνεία, που όμως να μη γίνεται προσβλητική, μπορείς να το πετυχαίνεις ακόμα καλύτερα.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Η διπλή φύση του Κενταύρου, μισή ανθρώπινη και μισή ζωώδης, αντανακλάται στην προσωπικότητα του Τοξότη και τον κάνει να ταλαντεύεται ανάμεσα στη λογική και στο ένστικτο, κι ανάμεσα στην εξωστρέφεια και στο «κλείσιμο». Αν είσαι Τοξότης, στα επαγγελματικά έχεις αρκετή αυτοπεποίθηση και ανταγωνιστικές τάσεις που δεν σε κατατάσσουν με τίποτα στα ντροπαλά άτομα. Οι οργανωτικές σου ικανότητες σου δίνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο εργασιακό περιβάλλον, όπου χαίρεις ιδιαίτερης εκτίμησης. Όταν όμως ερωτεύεσαι αποσυντονίζεσαι και παρασύρεσαι από τα σκαμπανεβάσματα του πάθους σου. Έτσι μπορεί να σου εμφανιστούν αναστολές που δεν είχες πριν ή να βρεθείς μπλεγμένος σε ονειρικές καταστάσεις, στις οποίες δεν πιστεύεις κατά βάθος.

Ερμής ανάδρομος στον Τοξότη: Αν ο πλανήτης της επικοινωνίας είναι ανάδρομος στον αστρολογικό σου χάρτη, εντείνει τη ντροπαλότητά σου. Παράλληλα σε κάνει ευέξαπτο και ικανό να τσακωθείς ακόμα και για τα πιο ασήμαντα ζητήματα.

Πώς να το ξεπερνάς: Το συχνό χαμόγελο και η κουβεντούλα περί ανέμων και υδάτων σε κάνουν να δείχνεις άνετος, αλλά δεν αντιστοιχούν πάντα σε μια εσωτερική σιγουριά. Για να σπάσεις τον πάγο σε ένα καινούργιο περιβάλλον δοκίμασε να ακούς περισσότερο τους άλλους, αντί να τους πιάνεις μονότερμα με τα δικά σου ζητήματα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ένας Αιγόκερως σπάνια παίρνει άριστα στην κοινωνικότητα, όμως η αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετωπίζεις τους άλλους σε κάνει να φαίνεσαι κάθε άλλο παρά ντροπαλός. Χάρη στην ήρεμη συμπεριφορά σου, δείχνεις μια αυτοπεποίθηση ακλόνητη σαν βράχο. Η επαγγελματική επιτυχία είναι το σημείο αναφοράς της ύπαρξής σου, αλλά πίσω από την ψυχρή αναλυτικότητα με την οποία σχεδιάζεις τις κινήσεις σου, κρύβεται μια αίσθηση ανασφάλειας. Είσαι συγκρατημένος στις προσωπικές σου σχέσεις και η δυσκολία να εκδηλώνεσαι συναισθηματικά δυσχεραίνει την ερωτική σου ζωή. Με τους φίλους όμως η αυτοσυγκράτηση στα συναισθήματά σου δεν χαλάει την εικόνα σου της τιμιότητας και της αφοσίωσης, που κάνουν τη φιλία σου πολύτιμη.

Ερμής ανάδρομος στον Αιγόκερω: Όταν σε έναν γενέθλιο χάρτη ο Ερμής εμφανίζεται με ανάδρομη πορεία σε αυτό το τόσο συγκρατημένο ζώδιο, καταλήγει να του τονίσει τα όποια θέματα έχει με την κοινωνικότητά του.

Πώς να το ξεπερνάς: Όταν σε πιάνει η αντικοινωνικότητά σου, γίνεσαι τόσο απόμακρος που μπορεί και να περάσεις εντελώς απαρατήρητος. Για να κάνεις επαφή με καινούργια άτομα, δες σαν μια πρόκληση το να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα για να συστηθείς. Και επιδίωξε να μάθεις τα ονόματα όλων στον χώρο και να ανταλλάξεις μερικές τυπικές κουβέντες με τον καθένα τους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Σε ένα κόσμο όπου ακούγεται εκείνος που στριγγλίζει δυνατότερα, ο Υδροχόος με την ευγένεια και με τις πρωτότυπες ιδέες του, μοιάζει να έχει έρθει από άλλο πλανήτη. Κι αυτό είναι ακόμα χειρότερο σε επαγγελματικούς χώρους, όπου η ευγένεια περνιέται για δειλία και η πρωτοτυπία για ανοησία. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, δεν δυσκολεύεσαι να δημιουργείς αμέσως επαφή με τους άλλους, αλλά κάτω από την επιφανειακή σου άνεση και ανεμελιά κρύβεται ένας χαρακτήρας αντιφατικός και κατά βάση συνεσταλμένος. Μπορεί να σε κατηγορούν ότι ζεις εκτός τόπου και χρόνου. Θυμήσου όμως ότι οι άνθρωποι που δεν συντονίζονται με την εποχή τους, είναι εκείνοι που βλέπουν μακρύτερα στο μέλλον.

Ερμής ανάδρομος στον Υδροχόο: Με τη θέση του στον γενέθλιο χάρτη σε αυτό το ζώδιο, ο πλανήτης της νόησης διαχωρίζει τον λογικό από τον διαισθητικό νου και εντείνει ακόμα περισσότερο την εσωστρέφεια του ατόμου.

Πώς να το ξεπερνάς: Η ντροπαλότητά σου ενισχύεται από το στρες και από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Όταν η γλώσσα σου «δένεται» και δεν ακολουθεί τη σκέψη σου, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να προχωρήσεις μια συζήτηση, είναι καιρός να υιοθετήσεις μερικές συνήθειες που θα σε ηρεμούν, όπως η χαλάρωση και οι ευχάριστες απασχολήσεις.

ΙΧΘΥΣ
Ο ευμετάβλητος συναισθηματισμός του Ιχθύ του δημιουργεί διάφορα προβλήματα ανασφάλειας. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, χρειάζεσαι διαρκώς ενθάρρυνση και προτιμάς να αφήνεσαι στη ροή των πραγμάτων αντί να το παλεύεις, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον ερωτικό τομέα. Η Αφροδίτη, ο πλανήτης του έρωτα, είναι σε έξαρση στο ζώδιο σου, αλλά τελικά αντί να σου δώσει ώθηση , σου αφαιρεί την πρωτοβουλία, κάνοντάς σε να επαναλαμβάνεις διαρκώς τα ίδια σου τα βήματα. Έχεις μεγάλη ικανότητα να πιάνεις τις διαθέσεις των άλλων, όμως στην πρώτη αντιξοότητα αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι κάτω από ένα γιγαντιαίο μεγεθυντικό φακό, όπου οι άλλοι παρακολουθούν και κρίνουν την κάθε σου κίνηση.

Ερμής ανάδρομος στους Ιχθείς: Όταν σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο ο πλανήτης της λογικής εμφανίζεται με ανάδρομη πορεία στο ζώδιο των ονειροπόλων, το αποτέλεσμα είναι οι εσωτερικές συγκρούσεις του ατόμου να μετατρέπονται σε μια δειλία που μπορεί να καταλήξει σε μόνιμη κατάσταση.

Πώς να το ξεπερνάς: Η ντροπαλότητά σου δημιουργείται από συναισθήματα κατωτερότητας που δεν έχουν ξεπεραστεί εντελώς. Αντί να παριστάνεις την αθώα και ονειροπαρμένη Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, ακολούθησε τη συμβουλή του Δία, που δίνει έμφαση στην αισιοδοξία και έχει τη δύναμη να μετατρέπει τα όνειρα σε πραγματικότητα.

Πηγή: boro.gr



Tags :

Αφήστε το σχόλιό σας

Ποια είναι τα πιο ντροπαλά ζώδια;;; Reviewed by Giorgos on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017 Rating: 5
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.