Πόλη και Ζωή: Με προσφυγή μας κατά παράνομης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου απετράπη η απώλεια εσόδων για τον Δήμο Δράμας - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και Εκδηλώσεις της Δράμας!
Απόκτησε άδεια Security

Δείτε επίσης

recent

Πόλη και Ζωή: Με προσφυγή μας κατά παράνομης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου απετράπη η απώλεια εσόδων για τον Δήμο Δράμας



Με προσφυγή μας κατά παράνομης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου απετράπη η απώλεια εσόδων για τον Δήμο Δράμας


Ακυρώθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας για απ’ ευθείας εκμίσθωση του δημοτικού οικοπέδου όπισθεν της στρατιωτικής λέσχης για την δημιουργία χώρου πλυντηρίου οχημάτων. Η ακύρωση έγινε με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, μετά τον προβλεπόμενο έλεγχο νομιμότητας και κατόπιν σχετικής προσφυγής μας κατά της απόφασης. Η ακύρωση της παράνομης απόφασης απέτρεψε την απώλεια σημαντικών εσόδων για τον Δήμο Δράμας.

Πέρα από την απώλεια εσόδων, παράνομη ήταν και η διαδικασία που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή, αφού η εκμίσθωση γινόταν με απευθείας συμφωνία με τον ενδιαφερόμενο και χωρίς να προηγηθεί η υποχρεωτική δημοπρασία. Η Δημοτική Αρχή του κ. Μαμσάκου επέτρεψε τη λειτουργία του αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των ενδιαφερομένων, αντί να υπερασπιστεί την πολυπόθητη διαφάνεια, σε μια περίοδο μακροχρόνιας κρίσης και ενώ πλήθος επιχειρηματιών της Δράμας αναζητούν σανίδα σωτηρίας.

Για τους πολίτες της Δράμας, και ιδιαίτερα για όσους αποφασίζουν να αναπτύξουν οικονομικές δραστηριότητες εκμισθώνοντας ακίνητα του Δήμου, πρέπει να εξασφαλίζονται από τον Δήμο καθαρές και νόμιμες διαδικασίες.

Η αντίρρησή μας σχετικά με το θέμα, εστιάζεται και στην χρήση του συγκεκριμένου χώρου, καθώς διαφωνούμε με την εγκατάσταση πλυντηρίου οχημάτων στο κέντρο της πόλης και μάλιστα πλησίον του Δημοτικού Κήπου.

Συχνά οι παράνομες αποφάσεις του Δήμου Δράμας οφείλονται σε άγνοια και ανικανότητα. Όταν, όμως, πρόκειται για απώλεια εσόδων, δεν χωράει καμιά δικαιολογία.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε, και στην περίπτωση αυτή, να πρόκειται για άγνοια και ανικανότητα και όχι για σκόπιμη χαριστική πράξη.

Κάθε απόφαση της Δημοτικής Αρχής που συνεπάγεται απώλεια εσόδων για τον Δήμο θα μας βρει απέναντι και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την εφαρμογή της. Είτε οφείλεται σε άγνοια και ανικανότητα, είτε αποτελεί σκόπιμη χαριστική πράξη για εξασφάλιση εκλογικής πελατείας.

Γραφείο Τύπου

e-mail: [email protected]

Διαδίκτυο: www.polikaizoi.gr






Αφήστε το σχόλιό σας

Πόλη και Ζωή: Με προσφυγή μας κατά παράνομης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου απετράπη η απώλεια εσόδων για τον Δήμο Δράμας Reviewed by Giorgos on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2017 Rating: 5
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.