Έρχεται νέα εισφορά-σοκ στους μισθούς - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και νέα για τη Δράμα και όχι μόνο!
Abito

Δείτε επίσης

recent

Έρχεται νέα εισφορά-σοκ στους μισθούςΝέα επιδρομή στους μισθούς φαίνεται να μελετά το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με στόχο να δημιουργηθεί αποθεματικό για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Σοφών θα υποστηρίξει στο υπουργικό Συμβούλιο ο αρμόδιο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Πηγές του υπουργείου κάνουν λόγο για σχέδιο επιβολής κλιμακωτής εισφοράς ακόμα και σε μισθούς από 1200 ευρώ, με το βάρος ωστόσο να πέφτει στους εργαζόμενους οι απολαβές των οποίων φτάνουν τα 2000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη Real, αναμένεται να θεσπιστούν συγκεκριμένα ποσοστά, που θα κλιμακώνονται ανάλογα με το ύψος του μισθού. Στα υψηλότερα κλιμάκια, τμήμα της εισφοράς που θα δίνει ο ασφαλισμένος θα παρακρατείται για την ενίσχυση του αποθεματικού.

Στόχος του υπουργείου είναι να διατηρηθούν ψηλά τα λεγόμενα ποσοστά της αναπλήρωσης, στους χαμηλόμισθους και να μειωθούν στους υψηλόμισθους.

Για παράδειγμα, αν κάποιος λαμβάνει 1000 ευρώ, θα έχει ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης 70%, δηλαδή θα λάβει 700 ευρώ.

Αν λαμβάνει 3000 ευρώ, θα έχει ποσοστό αναπλήρωσης που δεν θα ξεπερνά το 50%, δηλαδή η σύνταξη δεν θα υπερβαίνει τα 1500 ευρώ.

newsbomb.gr
Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση


Ενημερωθείτε για τα νέα μας άρθρα πατώντας
στην σελίδα μας στο Facebook!Αφήστε το σχόλιό σας

Έρχεται νέα εισφορά-σοκ στους μισθούς Reviewed by Proklitikos on Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2015 Rating: 5

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.