Abito

Δείτε επίσης

random

Διάκριση μαθητών Λυκείου από την Δράμα για εικονική εταιρία σχεδίασης υβριδικών αυτοκινήτων






Ομάδα μαθητών του τομέα Μηχανολογίας/ ειδικότητα Οχημάτων του 1ου Ε.Κ & 1ου ΕΠΑΛ Δράμας συμμετείχε στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό «Quantum Spinoff 2016», που διοργανώνεται από το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης των Εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανικής Αγωγής και την Ερευνητική ομάδα Φωτονικής για Νανο-εφαρμογές του Ινστιτούτου Θεωρητικής Φυσικής και Χημείας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, με το έργο «Nano Hybrid Vehicle (NHV)» και κατέκτησε τη 2η θέση.


Στο  διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές Λυκείου, βασιζόμενοι στην έρευνα που έχουν διεξαγάγει στο χώρο της νανοτεχνολογίας, οι οποίοι πρέπει να δημιουργήσουν μία εικονική spinoff εταιρία.


Το έργο της ομάδας των μαθητών του 1ου Ε.Κ και 1ου ΕΠΑΛ Δράμας ήταν η δημιουργία μιας εικονικής επιχείρησης με αντικείμενο  τη σχεδίαση  υβριδικών αυτοκίνητων με μηδενικούς ρύπους. 

Για να επιτευχθεί αυτό τα αυτοκίνητα της εταιρίας θα παίρνουν την απαραίτητη ενέργεια για την κίνηση τους από φωτοβολταϊκά πανελ υψηλότερης ισχύος και απόδοσης, που υπόσχεται η Νανοτεχνολογία, σε συνδυασμό με κυψέλες υδρογόνου που παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα, επίσης βελτιωμένα από την Νανοτεχνολογία. 

Η λύση αυτή συμφέρει τις βιομηχανίες οχημάτων γιατί θα αυξηθεί το κόστος αγοράς του αυτοκινήτου, ενώ ταυτόχρονα ωφελεί και τον χρήστη γιατί θα μειωθεί το συνολικό κόστος για τον οδηγό.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να φέρει σε επαφή τους μαθητές  με τη βασική και την εφαρμοσμένη έρευνα, καθώς και να τους δώσει την ευκαιρία να δουν από πρώτο χέρι πώς μία καινοτόμος ιδέα μπορεί να οδηγήσει σε μια εφαρμογή και στη δημιουργία μιας επιχείρησης. 

Κάτω από  την επίβλεψη και την καθοδήγηση ερευνητών αλλά και επιχειρηματιών του χώρου, οι μαθητές παράγουν ένα εικονικό προϊόν ή μια υπηρεσία με βάση τις γνώσεις του επιστημονικού αντικειμένου και στήνουν μία εικονική εταιρία νανοτεχνολογίας.


 Συντονιστής έργου :


· ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΠΕ18.18 & ΠΕ20)
Συνεργάτες Καθηγητές :
·         ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΜΕΡΙΔΗΣ ΠΕ19, ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΕΤΣΕΤΣΙΔΟΥ ΠΕ06, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΧΟΥΣΑΝΛΗ ΠΕ19, ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ ΠΕ02
 Συμμετέχοντες Μαθητές :
·         ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΖΑΚΙΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΟΥ, ΠΑΥΛΟΣ ΜΩΥΣΙΔΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΠΑΤΑΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΝΣΙΖΟΓΛΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΤΟΚΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ, ΜΙΣΣΕΝΚΟ ΒΙΚΤΩΡ, ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΑΚΑΡΙΔΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΧΩΡΙΔΗΣ, ΕΓΚΛΑΝΤ ΜΕΜΑ, ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΡΗΣ ΚΥΣΣΙΔΗΣ, ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΑΠΑΝΙΔΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΙΑΝΤΑΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ΓΛΑΒΑΣ, EMMAΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΜΕΛΗΣ
Εξωτερικοί Συνεργάτες : 
·         Master Καινοτομία στην Τεχνολογία και Επιχειρηματικότητα και το εργαστήριο Νανοτεχνολογίας  του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. ΚΑΘ.ΤΕΙ ΜΠΑΝΤΕΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΑΘ.ΤΕΙ ΛΥΚΟΥΡΓΟ ΜΑΓΚΑΦΑΣ, MSc ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΡΔΟΣ, MSc ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ, MSc ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣH
·         Founder & Business Coach ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΗΣ
·         Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας του ΕΑΠ Καθηγητής ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 




Αφήστε το σχόλιό σας                                                         Ακολουθήστε μας στο facebook:
Διάκριση μαθητών Λυκείου από την Δράμα για εικονική εταιρία σχεδίασης υβριδικών αυτοκινήτων Reviewed by Giorgos on Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2016 Rating: 5
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Ή επικοινωνήστε μέσω e-mail : [email protected] ** Στην σελίδα παρουσιάζονται διαφημίσεις προερχόμενες από το google adsense. Το proklitiko.gr δεν σχετίζεται με καμία από αυτές, πρόκειται για τυχαίες επιλογές της google.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Powered by Blogger.