Abito

Δείτε επίσης

random

Αντιδράσεις για τον κάθετο άξονα της Εγνατίας που θα συνδέει την Καβάλα με τη Δράμα





Αναμένεται ενημέρωση από Δασαρχείο και «Εγνατία Οδός Α.Ε.» για τον Ε61



Αντιδράσεις από κατοίκους του Αμυγδαλεώνα, που θεωρούν ότι θίγεται το περιαστικό δάσος Βασιλάκη

Ενημέρωση από το Δασαρχείο Καβάλας, αλλά και από στελέχη της Εγνατία Οδός Α.Ε., αναφορικά με την πορεία του έργου για τον κάθετο άξονα «Ε61», που θα συνδέσει την πόλη μας με τη Δράμα αναμένουν στον Δήμο Καβάλας.

Σε πρόσφατο πρακτικό της Δημοτικής Κοινότητας Αμυγδαλεώνα, σχετικά με την προοπτική διέλευσης του κάθετου άξονα στο κομμάτι «Κρηνίδες – Άγιος Σίλας», οι κάτοικοι της περιοχής εξέφραζαν τις αντιδράσεις τους για τη χάραξη του δρόμου μέσα από το περιαστικό δάσος Βασιλάκη – Αγίου Σίλα, πάνω από τον οικισμό του Σταυρού, αντιπροτείνοντας τη διέλευσή του από την υπάρχουσα χάραξη του επαρχιακού δρόμου Ελευθερούπολης – Καβάλας, η οποία, όπως σημειώνεται στο πρακτικό «διασχίζει τον οικισμό του Σταυρού και μετά τη διάνοιξή της θα μπορεί με άνεση να καλύψει τις συγκοινωνιακές ανάγκες του κάθετου άξονα, δημιουργώντας ταυτόχρονα υπόγειες διαβάσεις για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του οικισμού».

Μάλιστα, τα μέλη της κοινότητας σημειώνουν ότι η υποδειχθείσα από αυτούς πρόταση κοστολογικά είναι πιο ενδιαφέρουσα από την προτεινόμενη και δεν καταστρέφει με «βάρβαρο», όπως τονίζεται τρόπο το περιαστικό δάσος.

Όπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο θέμα απασχόλησε την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, όμως προτιμήθηκε να αποσυρθεί, αφού πρωτύτερα υπάρξει ενημέρωση από Δασαρχείο και «Εγνατία Οδός Α.Ε.».

Μιλώντας στο «Χ» για το συγκεκριμένο θέμα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Φίλιππος Φιλιππίδης, επισήμανε ότι «τόσο η Δασάρχης όσο και η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» θα ενημερώσουν το δημοτικό συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίαση του. Το τμήμα «Κρηνίδες – Άγιος Σίλας» είναι το τελευταίο κομμάτι για το οποίο υπάρχουν διχογνωμίες. Αυτή τη στιγμή θα γίνει μια ενημέρωση για το αν και κατά πόσο θίγεται το περιβάλλον. Είχαμε μια πρώτη τηλεφωνική επαφή με την κ. Γεωργούση και μας επισήμανε ότι η νομοθεσία υποχρεώνει τόσο τα Δασαρχεία όσο και τους δήμους να επιτρέπουν έρευνες, ώστε να διαφανεί αν μπορούν να προχωρήσουν τέτοιου είδους έργα».



Δημήτρης Μπουντάς
xronometro.com




Αφήστε το σχόλιό σας                                                         Ακολουθήστε μας στο facebook:
Αντιδράσεις για τον κάθετο άξονα της Εγνατίας που θα συνδέει την Καβάλα με τη Δράμα Reviewed by Proklitikos on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2016 Rating: 5
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Ή επικοινωνήστε μέσω e-mail : [email protected] ** Στην σελίδα παρουσιάζονται διαφημίσεις προερχόμενες από το google adsense. Το proklitiko.gr δεν σχετίζεται με καμία από αυτές, πρόκειται για τυχαίες επιλογές της google.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Powered by Blogger.