Άγγελος Μπάφας : Ένας Δράμινος bartender, έτοιμος να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε παγκόσμιο διαγωνισμό bartending. - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και νέα για τη Δράμα και όχι μόνο!
Abito

Δείτε επίσης

recent

Άγγελος Μπάφας : Ένας Δράμινος bartender, έτοιμος να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε παγκόσμιο διαγωνισμό bartending.

Εικόνα από bitterbooze.com

Άγγελος Μπάφας : Ένας Δραμινός bartender, έτοιμος να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε παγκόσμιο διαγωνισμό bartending.


Ο 26χρονος bartender, ο οποίος γεννήθηκε και ανδρώθηκε στην Δράμα, αφού κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου Έλληνα νέου Bartender για την Monin, ετοιμάζεται πυρετωδώς για την συμμετοχή του στο παγκόσμιο τελικό του Monin Cup 2016, στο Παρίσι.

Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Άγγελο και να μας πει για τις εμπειρίες του. 

Π: Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το bartending;
A : Η πρώτη επαφή έγινε όταν ήμουν φοιτητής το 2009 σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Άρχισα να βλέπω το bartending πιο επαγγελματικά περι το 2011, όπου ξεκίνησα να εντρυφώ στον κόσμο του ποτού και του cocktail.


Εικόνα από bitterbooze.com
Εικόνα από bitterbooze.com

Π : Πως νιώθεις που θα είσαι ο πρώτος Δραμινός Bartender που θα παραστεί σε παγκόσμιο διαγωνισμό? 
Α : Ε, κάτσε να πάω και θα σου πω (γέλια)..Εντάξει σοβαρά δεν έχει σημασία αν είμαι ο πρώτος ή ο πέμπτος το σίγουρο είναι ότι είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα και φυσικά μια μεγάλη εμπειρία. 

Π : Τι ακριβώς γίνεται στον παγκόσμιο τελικό στο Παρίσι? 
Α : Θα διαγωνιστούμε 44 άτομα απο διαφορετικές χώρες ανα τον κόσμο, με σκοπό να κατακτήσει ο καλύτερος των τίτλο του καλύτερου νέου bartender στον κόσμο για το 2016. 

Π :Γιατί νέου bartender? 
A : Οι συμμετέχοντες δεν έπρεπε να είναι μεγαλύτεροι των 27 ετών. 


Εικόνα από bitterbooze.com

Εικόνα από bitterbooze.com

Π : Πες μας δυο λόγια για την έως τώρα εμπειρία ως μέρος του διαγωνισμού. 

Α : Εντάξει είναι πολύ ωραία φάση. Αρχικά επιλέχθηκαν οι καλύτερες 8 συμμετοχές στην Ελλάδα, όπου διαγωνιστίκαμε στην Βάρκιζα τον Ιούνιο σε μια εξαιρετική διοργάνωση υπό την αιγίδα της Sky Spirits. 
Εκεί παρουσιάσαμε ένα αλκοολούχο και ένα μη-αλκοολούχο ποτό. Ομολογώ ότι το επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό μιας και όλα τα παιδιά είχαν ετοιμάσει πολύ ιδιαίτερες και νόστιμες συνταγές. 

Π : Εσύ τι είχες παρουσιάσει? 
Α : Σαν αλκοολούχο παρουσίασα το "Jungle Rules" το οποίο αποτελούταν από ρούμι Diplomatico Reserva Exclusiva, Orange curacao της Μοnin, πουρέ μάνγκο της Monin, σιρόπι ανανά της Monin, λευκή κρέμα βαλσάμικου ξυδιού και ένα tincture από καυτερές πιπεριές, σερβιρισμένο σε ποτήρι "καλυμμένο" με φύλλο μπανάνας. Σαν μη αλκοολούχο τώρα παρουσίασα το "Kingsy" μια μίξη σιροπιών βασιλικού και κάρδαμου της Monin, με νερό αγγουριού και λεμόνι απογεμισμένο με light tonic Fentimans. Αυτά τα δυο "μωρά" μου δώσανε το εισητήριο για την Γαλλία. 

Π : Τώρα στην Γαλλία θα διαγωνιστείς με τα ίδια ή αλλάζει το concept? 
A : Όχι απλά αλλάζει το concept αλλά είναι και πολύ απαιτητικό. Μας ζητήθηκε λοιπόν να δημιουργήσουμε μια πρότυπη συνταγή εμπνευσμένη από την pop art και μάλιστα σε short drink δηλαδή το ποτό να υπερβαίνει τα 90ml.


Εικόνα από bitterbooze.com
Εικόνα από bitterbooze.com

Π : Δύσκολο αλλά ενδιαφέρον. Θες να μας πεις την έμπνευση σου και την συνταγή σου. 

Α : Αμέ, αλλά να μείνει μεταξύ μας..Ετοίμασα λοιπόν ένα ποτό με το όνομα "Some like it mild" το οποίο είναι μια παράφραση του τίτλου της ταινίας της Monroe "some like it hot". Το ποτό αποτελείται από Sherry amontillado, Liqueur Lychee της Monin, πουρε Yuzu της Monin, σιρόπι μελιού της Monin και μισή κουταλιά mild μουστάρδας. 

Π : Καλά όλα αυτά, η Monroe που κολλάει? 
Α : H Monroe αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της έμπνευσής μου μιας και ήταν "πρωταγωνίστρια" σε ποικίλα pop-art έργα με αποκορύφωμα την "Marilyn Dyptich" του Andy Warhol. 

Π : Πάντως από αυτά που μας λες φαίνεται ότι Bartending δεν είναι απλά ανάδευση ποτών. 
Α : Προφανώς και δεν είναι. Το bartending δυστυχώς είναι μια έννοια παρεξηγημένη ως επι το πλείστον. Στο κομμάτι της δημιουργίας σημαίνει αγάπη, σκέψη, δοκιμή, δράση, διάβασμα είναι κάτι το οποίο δεν τελειώνει. Το πιο σημαντικό κομμάτι όμως για μένα έγκειται στο κομμάτι της φιλοξενίας. Από το πως θα υποδεχθείς τον καλεσμένο μέχρι να τον κάνεις να φύγει με μία μοναδική εμπειρία. Ένα βράδυ στο μπαρ πρέπει να είναι ένα ξεχωριστό κάθε φορά ταξίδι μέσα από τις γεύσεις , τα ακούσματα και την συμπεριφορά γενικότερα. 

Π : Το επίπεδο στην Ελλάδα πως είναι? 
Α : Η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλα βήματα στον χώρο. Αυτήν την στιγμή πιστεύω ότι το Ελληνικό bartending έχει υψηλή θέση στην παγκόσμια κοινότητα. Υπάρχει μεγάλη καψούρα από τους Έλληνες bartenders. 

Π : Το επίπεδο στην Δράμα? 
Α : Καλό. Για επαρχία πολύ καλό δεδομένης της περιορισμένης πρόσβασης που έχουμε σε προϊόντα , σεμινάρια, Media. Τα τελευταία δυο χρόνια έχουν γίνει εξαιρετικές προσπάθειες στην πόλη και βλέπω ότι ολοένα και πιο πολλοί bartenders ενεργοποιούνται. Το μεγάλο πρόβλημα θα είναι πάντα η εκπαίδευση τόσο του προσωπικού αλλά κυρίως των καταναλωτών. 

Π : Αυτή την στιγμή πίσω από πια μπάρα μπορεί να σε βρει κάποιος? 
Α : Αυτή τη στιγμή δεν βρίσκομαι κάπου συγκεκριμένα, βέβαια κατά καιρούς θα συμμετέχω σε διάφορα event. Από Δεκέμβρη όμως ετοιμάζουμε κάτι πολύ όμορφο στην Θεσσαλονίκη, οπότε μείνετε συντονισμένοι. Α, και φυσικά μπορεί να μας διαβάζει μέσα από την νέα μας προσπάθεια το www.planbars.gr

Π: Άγγελε σε ευχαριστoύμε πολύ για την υπέροχη κουβέντα και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Παρίσι. 
Α : Εγώ ευχαριστώ παιδιά, ήσασταν πολύ καλή παρέα. Keep up good work. 


Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση


Ενημερωθείτε για τα νέα μας άρθρα πατώντας
στην σελίδα μας στο Facebook!



Αφήστε το σχόλιό σας

Άγγελος Μπάφας : Ένας Δράμινος bartender, έτοιμος να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε παγκόσμιο διαγωνισμό bartending. Reviewed by Giorgos on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016 Rating: 5

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.