Δημήτρης Κυριαζίδης: Δημόσια Ενημέρωση - Απάντηση για Γενικό Νοσοκομείο ΔΡΑΜΑΣ - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και Εκδηλώσεις της Δράμας!
Απόκτησε άδεια Security


Δείτε επίσης

recent

Δημήτρης Κυριαζίδης: Δημόσια Ενημέρωση - Απάντηση για Γενικό Νοσοκομείο ΔΡΑΜΑΣ




Με ερώτηση του ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ν. Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης γνωστοποίησε για μια ακόμη φορά, τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας στον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό Ανδρέα.


Ζήτησε στοιχεία για τα λειτουργικά προβλήματα του Γ.Ν. Δράμας (αποδόμηση ιατρονοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, μείωση προϋπολογισμού, μεταφορά κονδυλίων σε Νοσοκομεία όμορων Νομών) η μη αντιμετώπιση και επίλυση των οποίων, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του υπάρχοντος προσωπικού, δυσχεραίνουν τη λειτουργία του και υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες της περιοχής.

Από την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού προκύπτει μια γενικόλογη υποσχεσιολογική διατύπωση πολλών «θα» ή τί «έχει ζητηθεί» και στα όρια της διοικητικής φενάκης μια απίστευτη ωραιολογία, που όμως δεν λύνει τα προβλήματα παρά μόνο στη φαντασία του συντάκτη της απάντησης.

Συνεχίζοντας ωστόσο την υποβάθμιση της νοσοκομειακής μονάδας της Δράμας, επιβεβαιώνει η μεταφορά – αφαίρεση ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000€) από τη Δράμα σε νοσοκομεία των όμορων νομών επιρρίπτοντας την ευθύνη στη 4η Υ.Π.Ε., επικαλούμενος την ενίσχυση του Γ.Ν. Δράμας με το ελάχιστο ποσό των 80.000€(!!) για την ενίσχυση μιας μόνο κλινικής του.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι το Γ.Ν. Δράμας καλύπτει σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο ανάγκες φροντίδας και ανασφάλιστων ασθενών (πολίτες κρατών μελών Ε.Ε., πολίτες τρίτων χωρών, ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αλλά και προσφύγων) γίνεται αντιληπτό ότι το χρηματικό ποσό που εντέλει αφαιρέθηκε από το Γ.Ν. Δράμας (1.000.000€) είναι απόλυτα αναγκαίο για τη συνέχιση της λειτουργίας του και βεβαίως δεν απαντά ο κ. Πολάκης ποιό το κόστος που καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του 2017 και ο οποίος είναι ήδη μειωμένος κατά χιλιάδες ευρώ σε σχέση με το 2016, δεν τον ενδιαφέρουν τον κ. Υπουργό οι ασφαλισμένοι που για «ραντεβού» με παθολόγο στα τακτικά ιατρεία περιμένουν 40 ημέρες, για καρδιολόγο 1 μήνα, για πνευμονολόγο 2 μήνες και για εργαστηριακές εξετάσεις 15-20 μέρες.

Παράλληλα και σύμφωνα με προτάσεις τόσο του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, αλλά και άλλων φορέων προκύπτει η αναγκαιότητα τροποποίησης του οργανογράμματος λειτουργίας του Γ.Ν. Δράμας καθώς και της επιτακτικής ανάγκης της δημιουργίας ογκολογικής κλινικής για τη παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς με καρκίνο, τη πρόσληψη του αντίστοιχου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όλων των κλινικών με τη καθιέρωση αντικειμενικών κινήτρων προσέλευσης νέων ιατρών, τη δημιουργία αυτόνομου Τ.Ε.Π. για την καλλίτερη αντιμετώπιση των ασθενών αλλά και την εξασφάλιση της 24ωρης φύλαξης και καθαριότητας του φορέα.

Σε όλα τα παραπάνω διαπιστώθηκε η απαξιωτική στάση του αρμόδιου Υπουργού, μέλους μιας Κυβέρνησης, ιδεολογίας εχθρικά διακείμενης προς τα προβλήματα των πολιτών και του τόπου. Ανίκανης να τα διαχειριστεί και να συμβάλλει στην επίλυσής τους.

Επισυνάπτεται η σχετική ερώτηση και απάντηση.








Αφήστε το σχόλιό σας

Δημήτρης Κυριαζίδης: Δημόσια Ενημέρωση - Απάντηση για Γενικό Νοσοκομείο ΔΡΑΜΑΣ Reviewed by Giorgos on Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017 Rating: 5
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.