Ο Δραμινός Βασίλης Αλεξάνδρου μιλάει αποκλειστικά στο Proklitiko.gr για τις δουλειές και τα 2 τραγούδια στο ενεργητικό του - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και νέα για τη Δράμα και όχι μόνο!
Abito

Δείτε επίσης

recent

Ο Δραμινός Βασίλης Αλεξάνδρου μιλάει αποκλειστικά στο Proklitiko.gr για τις δουλειές και τα 2 τραγούδια στο ενεργητικό του









Ο Βασίλης Αλεξάνδρου γεννήθηκε στην πόλη της Καβάλας και μεγάλωσε στη Δράμα. Από μικρή ηλικία φάνηκε η κλίση που είχε στη μουσική, όπου σε συνδυασμό με την παρότρυνση του πατέρα του – όντας ο ίδιος μουσικός – δόθηκε το έναυσμα και από τα 6 του χρόνια άρχισε να παίζει αρμόνιο. 


Λίγο αργότερα ξεκίνησε να φοιτά στο ωδείο της πόλης, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να πάρει πτυχίο στην αρμονία και να ξεκινήσει μετέπειτα σπουδές στο πιάνο.


Σταδιακά επηρεασμένος από τα ακούσματα των λαϊκών συνθετών της εποχής άρχισε να δυναμώνει η αγάπη του γι’ αυτό το είδος της μουσικής. Στην εξέλιξη της μουσικής του πορείας, από μικρή ηλικία σύχναζε σε λαϊκά κέντρα διασκέδασης, με αποτέλεσμα στα 16 του χρόνια να του δοθεί η ευκαιρία να ξεκινήσει παράλληλα με το σχολείο , εμφανίσεις σε γνωστό μαγαζί της πόλης της Δράμας. Αυτή η σχέση διήρκεσε χρόνια, ώσπου έτοιμος πια βγήκε στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού. 

Ακολούθησαν πολλά μαγαζιά στη Βόρειο Ελλάδα όπως Καβάλα, Σέρρες, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή με επιτυχημένες εμφανίσεις και με τελικό προορισμό την συμπρωτεύουσα. Ακολούθησαν εμφανίσεις με μεγάλα ονόματα όπως Πίτσα Παπαδοπούλου, Κατερίνα Στανίση, Βασίλη Καρρά και άλλα ισάξια – πολύτιμες εμπειρίες για την μετέπειτα εξέλιξη του.

Τώρα στην πιο ώριμη φάση της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας κυκλοφορεί από την Real Music το νέο του Digital με τίτλο ΄΄Μόνος τα βράδια γυρνάω΄΄ σε στίχους και μουσική του Σάββα Χρύσογλου ελπίζοντας πως και εσείς θα γίνετε αρωγοί για την καλύτερη προώθησή του …





Αρχικά πες μας λίγα πράγματα για σένα...Που γεννήθηκες και μεγάλωσες;

Καλησπέρα κι από μένα... Γεννήθηκα στην Καβάλα κ μεγάλωσα στην πόλη της Δράμας στην οποία γεννήθηκαν κ αναδείχθηκαν μεγάλοι καλλιτέχνες.. 

Η μουσική πως προέκυψε στη ζωή σου;

Η μουσική προέκυψε στη ζωή μου έχοντας την παρότρυνση του πατέρα μου να φοιτήσω σε μουσική σχολή της πόλης αρμονία κι έτσι σιγά σιγά όλα πήραν κάποιο δρόμο στη ζωή μου... 

Τι σημαίνει για σένα η μουσική;
Η μουσική για μένα σημαίνει Μια σχιζοφρένεια από την οποία δεν απεγκλωβίζεσαι ποτέ...





Υπήρξε κάποιος καλλιτέχνης που αποτέλεσε πρότυπο για σένα;
Καλλιτέχνης που αποτέλεσε πρότυπο για μένα κ θα αποτελεί για πάντα είναι ο Αντώνης Βαρδής κι ένας απ τους κορυφαίους στοιχουργους που αποτέλεσε πρότυπο για μένα είναι ο Πάνος Φαλαρας με τις εκατοντάδες επιτυχίες όπου είχα την τιμή να γράψει κ σε μένα τραγούδια...

Υπάρχει κάποιο μουσικό album που φέρει την υπογραφή σου; Ετοιμάζεις κάποια νεα δισκογραφική δουλειά;

Υπάρχει μια δισκογραφική δουλειά όπως προανέφερα με τον κύριο Φαλαρα κ το δεύτερο δισκογραφικό μου βήμα με την real music σε digital single με τίτλο : Μόνος τα βράδια γυρνάω.



Πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

Αυτή την περίοδο υπάρχει αυτο-παραγωγικότητα η οποία θα εξελιχθεί στην επόμενη δισκογραφική μου δουλειά...

Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στη χώρα μας όλο και επιδεινώνεται...Εσύ από τη μεριά σου πώς το βλέπεις;

Η κατάσταση που βιώνει η χώρα μας είναι ταπεινωτική για τον κάθε Έλληνα κ χωρίς να θέλω να  ακουστώ εγωιστικά,  για μας τους καλλιτέχνες,  είναι η πιο νεκρή περίοδος που έχει περάσει ποτέ αυτός ο τομέας...  Περαστικά μας... 

Διαδικτυακά που μπορεί να σε βρει κάποιος;

Είμαι ενεργός στο Facebook για τους φίλους συνεργάτες κ μη όπου μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μου... 

Ποιες είναι οι προτεραιότητες που βάζεις στη ζωή σου;

Προτεραιότητα στη ζωή μου είναι να ζήσω κι όχι να "γίνω'', κι αν "γίνω"  να μπορέσω να το ζήσω...

Έχω ακούσει ότι σε παρομοιάζουν με τον Γιώργο Μαζωνάκη,  τι έχεις να πεις γι αυτό;   

Είναι τιμή μου να με παρομοιάζουν με έναν τόσο μεγάλο καλλιτέχνη που ούτως ή άλλως θαυμάζω... είναι μάγκας κι έχει κάτι το ξεχωριστό!!!

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που παρόλο τις δυσκολίες που περνάμε είναι το μεγαλύτερο μας στήριγμα... Εύχομαι καλό Πάσχα σε όλους με υγεία πάνω απ όλα.









Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση



Αφήστε το σχόλιό σας

Ο Δραμινός Βασίλης Αλεξάνδρου μιλάει αποκλειστικά στο Proklitiko.gr για τις δουλειές και τα 2 τραγούδια στο ενεργητικό του Reviewed by Giorgos on Πέμπτη, Μαρτίου 30, 2017 Rating: 5

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.