Πόλη και Ζωή: Οι σπατάλες και η κακοδιαχείριση εμπόδιο στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των καθαριστριών των σχολείων; - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και νέα για τη Δράμα και όχι μόνο!
Abito

Δείτε επίσης

recent

Πόλη και Ζωή: Οι σπατάλες και η κακοδιαχείριση εμπόδιο στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των καθαριστριών των σχολείων;

Barista Supplies. Εργαλεία, αξεσουάρ, μηχανές, μύλοι... www.Barista-Shop.gr






Οι σπατάλες και η κακοδιαχείριση εμπόδιο στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των καθαριστριών των σχολείων


Οι αντιπολιτεύσεις στο Δήμο Δράμας, στο σύνολό τους, έθεσαν την Δευτέρα 20 Μαρτίου στο Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημα των καθαριστριών των σχολείων για μετατροπή των συμβάσεων αορίστου χρόνου μειωμένου ωραρίου σε πλήρους ωραρίου σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν. 4368/2016.

Εφαρμογή της εν λόγω διάταξης έχει γίνει σε πολλούς δήμους, αλλά και στον Δήμο μας σε άλλη περίπτωση, επομένως γνωρίζει και τη διαδικασία εφαρμογής της.

Το αίτημα το έχουν υποβάλει οι καθαρίστριες στον Δήμο περίπου έναν χρόνο πριν.

Ο Δήμαρχος Δράμας αρνήθηκε επανειλημμένα να τις δεχθεί και να τις ακούσει.

Συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, ο οποίος στην αρχή τις έδωσε ελπίδες, αλλά στη συνέχεια με παρελκυστική τακτική και έμμεσους εκβιασμούς και απειλές (τις ζήτησε να αποχωρήσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο όταν είχαν έρθει για να θέσουν για πρώτη φορά το θέμα, επειδή θα δυσαρεστούσαν την δημοτική αρχή), τελικά τις δήλωσε ότι υπάρχει αδυναμία κάλυψης της δαπάνης.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο συνεχίστηκε η ίδια παρελκυστική τακτική.

Με θράσος δηλώθηκε από τον αντιδήμαρχο οικονομικών και τον δήμαρχο ότι δεν έχουν ακόμη από τις υπηρεσίες τις πληροφορίες για το κόστος και τις δυνατότητες απασχόλησης. Δεν μπόρεσαν εδώ και ένα χρόνο σχεδόν να τις συγκεντρώσουν. Τόσο μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν και οι δύο.

Μας είπε ο αντιδήμαρχος, σαν να μιλούσε για εμπορεύματα και όχι για ανθρώπους, ότι πρέπει να μετρήσουν το κόστος και το όφελος για να ικανοποιήσουν αιτήματα εργαζομένων του Δήμου με μισθό 200-300 €.

Και ζήτησε να μην θεωρούν κακή την συμπολίτευση και καλή την αντιπολίτευση.

Ο ίδιος αντιδήμαρχος, στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο, έφερε έξι θέματα για μείωση κατά 50% του ενοικίου που καταβάλλουν ενοικιαστές ακινήτων του Δήμου, οι οποίοι έχουν κύκλο εργασιών εκατομμυρίων €. Ευτυχώς, είχαν αποχωρήσει κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και η πρότασή του απορρίφθηκε με τις ψήφους της αντιπολίτευσης.

Εμείς απαιτούμε άμεση ικανοποίηση του αιτήματος των καθαριστριών.

Και χρήματα υπάρχουν, και κενές θέσεις υπάρχουν και δημιουργούνται συνεχώς.

Έχουν αποχωρήσει 7 μόνιμες καθαρίστριες σε σύνταξη τα τελευταία 3 χρόνια, 1 μόνιμη και 1 συμβασιούχος το 2017, και θα αποχωρήσουν 2 ή 3 μόνιμες το καλοκαίρι. Επίσης, αποχωρούν συνεχώς συμβασιούχες καθαρίστριες. Ανάθεση, λοιπόν, των ωρών από τα σχολεία που μένουν κενά στις 8 μειωμένου ωραρίου και κάλυψη της δαπάνης με το ποσό που εξοικονομείται από τις αποδοχές αυτών που συνταξιοδοτούνται.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι τα χρήματα του Δήμου μας φτάνουν μόνο για τους μισθούς των υπαλλήλων, ενώ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι τα διαθέσιμα του δήμου είναι περισσότερα από ποτέ. Ας μην αλλάζει άποψη όπως τον βολεύει. Η διαχείριση των οικονομικών του Δήμου απαιτεί ελάχιστη έστω σοβαρότητα.

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών έχει χρήματα για τις σπατάλες που εκτόξευσαν το κόστος της Ονειρούπολης στο τριπλάσιο, για την προκλητική δαπάνη 24.000 € για ετήσιο ενοίκιο οθόνης προβολής, έχει 20.000 € για έτοιμο γκαζόν σε χώρους του κήπου που θα καταστραφεί σε λίγους μήνες λόγω Ονειρούπολης, έχει για τις υπερβολικές δαπάνες για αναθέσεις σε δικηγόρους παρά την πρόσληψη και δεύτερου μόνιμου δικηγόρου, έχει για την αδικαιολόγητη σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μείωση των ενοικίων σε ακίνητα του Δήμου και δεν έχει για τις καθαρίστριες των 200-300 €.

Η ευαισθησία της δημοτικής αρχής δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο για ικανοποίηση των επιθυμιών των φίλων και των κολλητών.

Φτάνει πια

Οι αντιπολιτεύσεις θα καταθέσουμε σύντομα αίτημα για σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου αποκλειστικά για αυτό το θέμα

Γραφείο Τύπου

e-mail: [email protected]
Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση



Abito
ELATIA HOTEL

Αφήστε το σχόλιό σας

Πόλη και Ζωή: Οι σπατάλες και η κακοδιαχείριση εμπόδιο στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των καθαριστριών των σχολείων; Reviewed by Giorgos on Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017 Rating: 5

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.