Επίσκεψη της "Ιατροκοινωνικής Ομάδας" της ΠΕΚΣ στο Δήμο Κάτω Νευροκοπίου - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και νέα για τη Δράμα και όχι μόνο!
Abito

Δείτε επίσης

recent

Επίσκεψη της "Ιατροκοινωνικής Ομάδας" της ΠΕΚΣ στο Δήμο Κάτω Νευροκοπίου

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 30 Απριλίου στο Κάτω Νευροκόπι, το πρόγραμμα παροχής δωρεάν εξετάσεων στους κατοίκους του Δήμου, που υλοποίησε στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Μικρασιατικών και Καππαδοκικών Δεσμών» σε συνεργασία με την Ιατροκοινωνική ομάδα της Π.Ε.Κ.Σ. (Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων). 


Την Κυριακή 30 Απριλίου στην διαμορφωμένη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Επαρχείου η « Ιατροκοινωνική Ομάδα» της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων (ΠΕΚΣ) υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Υπ Εσ, εξέτασε προληπτικά τους κατοίκους του Δήμου.

Η συμμετοχή του κόσμου από νωρίς το πρωί ήταν υψηλή, ενώ συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό μέχρι και το μεσημέρι. Με σκοπό να εξεταστούν από το έμπειρο ιατρικό προσωπικό συνολικά προσήλθαν 100 κάτοικοι όλων των ηλικιών . Για τις ανάγκες δε της εξυπηρέτησής τους, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Επαρχείου μετατράπηκε σε ιατρεία, όπου κάτω από άριστες συνθήκες οργάνωσης έλαβαν χώρα εξετάσεις διαφόρων ειδικοτήτων: Κλινική εκτίμηση από Γενικό Ιατρό (πνεύμονες, καρδιά, μέτρηση αρτηριακής πίεσης), από Χειρουργό και Αγγειοχειρουργό (εκτίμηση κοιλίας, ψηλάφηση-ακρόαση αρτηριών με χρήση μηχανημάτων doppler αγγείων), από Παιδίατρο, από Οδοντίατρο από Ωτορινολαρυγγολόγο, από Ορθοπεδικό, φυσικοθεραπευτική εκτίμηση, προσδιορισμό σακχάρου αίματος, καταγραφή φαρμάκων και έλεγχος των χορηγουμένων φαρμάκων. Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, τόσο οι διοργανωτές όσο και η «Ιατροκοινωνική Ομάδα» της Π.Ε.Κ.Σ. δέχθηκαν τα ειλικρινή ευχαριστήρια των ανθρώπων για τη φροντίδα και τις υπηρεσίες που τους προσέφεραν σε ότι αφορά την υγεία τους.
Τέλος θα ήταν σημαντική παράληψη να μην αναφέρουμε την εξαιρετική ομιλία που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Δήμου το Σάββατο 29 Απριλίου με θέμα «Ματιές στην ιστορία και στην παράδοση της Καππαδοκίας» από τον κ Ιντζεσίλογλου Νικόλαο, ομότιμο καθηγητή Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου κ Βασίλης Γιαννόπουλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ Γεωργία Χειράκη καθώς και ο Πρόεδρος Μικροχωρίου κ Χρήστος Κυριακίδης.

Κλείνοντας ο σύλλογος Μικρασιατικών και Καππαδοκικών Δεσμών Κάτω Νευροκοπίου θα ήθελε να ευχαριστήσει το Δήμο Κάτω Νευροκοπίου που ανέλαβε την φιλοξενία αλλά και όλους αυτούς που συμβάλανε για να πραγματοποιηθεί το θεάρεστο έργο (όπως χαρακτήρισαν πολλοί) της «Ιατροκοινωνικής Ομάδας» στον Δήμο μας όπως: Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, Συσκευαστήριο ΡΕΓΚΛΗ, Κτήμα Τέχνη Οίνου, Φυτοπροστασία ΕΕ Σπορόφυτα.
Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση


Ενημερωθείτε για τα νέα μας άρθρα πατώντας
στην σελίδα μας στο Facebook!Αφήστε το σχόλιό σας

Επίσκεψη της "Ιατροκοινωνικής Ομάδας" της ΠΕΚΣ στο Δήμο Κάτω Νευροκοπίου Reviewed by Giorgos on Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017 Rating: 5

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.