Το «βασίλειο» του ροδιού είναι στη Δράμα! - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και Εκδηλώσεις της Δράμας!
Απόκτησε άδεια Security


Δείτε επίσης

recent

Το «βασίλειο» του ροδιού είναι στη Δράμα!




Ο Παναγιώτης Αθανασιάδης μιλά για τη δυναμική του ροδιού ως ελληνικό εξαγωγικό φρούτο και για την επένδυση του 1 εκατ. ευρώ.


Το ρόδι μπορεί στη συνείδησή μας να έχει καθιερωθεί ως σύμβολο μακροζωίας, καλοτυχίας και γονιμότητας, για τους Δραμινούς όμως είναι το “σωτήριο” φρούτο που έβγαλε την τοπική κοινωνία από την κρίση. Με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας (ΑΣΟΠ) το 2008 φυτεύονται τα δέντρα και το 2012, μέσα στην κρίση, οι καλλιεργητές αρχίζουν να δρέπουν τους πρώτους καρπούς.

Σήμερα, 850 παραγωγοί από όλη την Ελλάδα καλλιεργούν 10.000 στρέμματα ροδιάς, εφαρμόζοντας το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης, με τον ΑΣΟΠ να απορροφά ολόκληρη την παραγωγή τους, την οποία ταυτοποιεί και προωθεί σχεδόν αποκλειστικά στο εξωτερικό. Το Fortune Greece ταξίδεψε μέχρι τη Δράμα και επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του ΑΣΟΠ αλλά και τις καλλιέργειες ροδιού, ενός φρούτου άρρηκτα συνδεδεμένου με την παράδοση και την ιστορία του τόπου που αντλεί τη γοητεία του από το μύθο της Περσεφόνης και το Ναό του Θεού Διονύσου. Εκεί μας υποδέχτηκε ο Διευθυντής του ΑΣΟΠ Δράμας, Παναγιώτης Αθανασιάδης, ο οποίος μας μίλησε για τα εμπορικά οφέλη του ροδιού και τον τρόπο που έχει επηρεάσει την τοπική οικονομία.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:  ΜΑΡΙΑ ΑΚΡΙΒΟΥ

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο fortunegreece.com



Αφήστε το σχόλιό σας

Το «βασίλειο» του ροδιού είναι στη Δράμα! Reviewed by Giorgos on Κυριακή, Μαΐου 14, 2017 Rating: 5
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.