#WonderWoman: Ο έρωτας μετά τα 40 - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και νέα για τη Δράμα και όχι μόνο!
Abito

Δείτε επίσης

recent

#WonderWoman: Ο έρωτας μετά τα 40



Πώς βιώνουμε τον έρωτα σε κάθε δεκαετία;


Στα 25 ερωτεύεσαι αλλιώς. Θέλεις να κατακτήσεις τον κόσμο μαζί του, θέλεις να σταματήσεις ό,τι κάνεις για να ασχολείσαι μόνο μ’ αυτόν, θέλεις να γυρίζει όλος ο κόσμος γύρω σας. Τον σκέφτεσαι, τους δίνεις αν όχι τα πάντα, τουλάχιστον πολύ περισσότερα απ’ όσα θα έπρεπε, τον αφήνεις να ροκανίζει το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής σου.

Στα 30 αρχίζεις να σκέφτεσαι μία επιπλέον συνθήκη, το πώς μπορεί να είναι η ζωή μαζί του. Πλάθεις σενάρια συμβίωσης, σενάρια νυφικού και φυσικά σενάρια μητρότητας. Κάπως έτσι κυλά όλη αυτή η διακεκαυμένη δεκαετία από τα 30 ως τα 40 αγκαζέ με την ανασφάλεια, την αγωνία, το άγχος της αποκατάστασης και του “εγώ πότε θα γίνω μάνα”. Συνήθως αυτή είναι και η δεκαετία που κατακτάς όλα τα παραπάνω και συχνά κι ένα διαζύγιο.

Εκεί που όλα αλλάζουν είναι όταν περάσεις τα 40. Συνεχίζεις να ερωτεύεσαι και να προσπαθείς να φανταστείς μία ωραία ζωή μαζί του τα βράδια που ξαπλώνεις και θέλεις κάτι να ξορκίσεις τις σκοτεινές σκέψεις σου. Συνεχίζεις να ασχολείσαι με τον εαυτό σου προκειμένου να δείχνεις όμορφη για χάρη του. Συνεχίζεις να θέλεις να περνάς πολλές ώρες μαζί του. Ομως δε συνεχίζεις να θέλεις όλα όσα ήθελες όταν ερωτεύθηκες πριν από μερικά χρόνια. Σε αυτή την ηλικία κατάλαβα την αξία της αγκαλιάς που μου φάνηκε πολύ πιο δυνατή ακόμη κι από το ωραιότερο φιλί του κόσμου. Συνειδητοποίησα ότι όταν ξυπνάω θέλω να νιώσω ότι κάποιος κοιμάται πλάι μου κι ας μην ξυπνήσεις για να θέλει παιχνίδια. Είμαι σίγουρη ότι το να διπλώσω τα ρούχα του και να τα βάλω στη θέση τους το εκτιμά περισσότερο από το να του πάρω μπουγάτσα κρέμα για πρωινό με σοκολατούχο γάλα. Οτι χαίρομαι να με χαϊδεύει και να με κοιτάζει στα μάτια κι ας μην μιλήσει. Οτι θα φροντίσει να με παρηγορήσει στα ζόρια μου. Κι ότι δεν θα απαιτεί να του στέλνω sms “Καλημέρα μωρό μου” και “Καληνύχτα αγάπη μου”.

Ο έρωτας όταν πέρασα τα 40 ένιωσα ότι ωριμάζει μαζί μου. Ότι ακολουθεί τις ανάγκες μου και τις επιθυμίες μου. Οτι μπορεί να δείχνει ότι έριξε τις “στροφές” αλλά δεν πάτησε φρένο. Απλά επέλεξε άλλη ταχύτητα και πορεία. Αφησε την αριστερή της ταχύτητας και της ανάγκης να προπορεύεται και επέλεξα να πάει από δεξιά με ηρεμία και διάθεση να απολαμβάνει τις εικόνες της διαδρομής.

Φτάνει να βρεις τον κατάλληλο συνοδηγό. Και να μην σου κάνει υποδείξεις από πού να πας για να φτάσεις πιο σύντομα στον προορισμό σου. Ίσως γιατί πλέον δίπλα σου δεν θες να κάτσει ο γκόμενος, αλλά ο σύντροφος.

olagiatingunaika.gr
Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση


Ενημερωθείτε για τα νέα μας άρθρα πατώντας
στην σελίδα μας στο Facebook!



Αφήστε το σχόλιό σας

#WonderWoman: Ο έρωτας μετά τα 40 Reviewed by Giorgos on Κυριακή, Μαΐου 28, 2017 Rating: 5

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.