Η COSCO δε... σηκώνει συνδικαλιστές, τους απολύει! - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και νέα για τη Δράμα και όχι μόνο!
Abito

Δείτε επίσης

recent

Η COSCO δε... σηκώνει συνδικαλιστές, τους απολύει!Σε απόλυση εκλεγμένου μέλους του Δ.Σ της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π) προχώρησε η κινεζική εταιρεία COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.


Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) τονίζει ότι αυτή η εξέλιξη συνιστά μια πρακτική η οποία προσβάλει και υπονομεύει τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων.


Η σχετική ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ σημειώνει επίσης: 
«Ο αυταρχισμός, ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία της COSCO (ΣΕΜΠΟ) και των εργολάβων της συνδυάζεται με τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που έχει επιβάλει στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων. Στον εργασιακό χώρο στο ΣΕΜΠΟ παραβιάζονται σε καθημερινή βάση τα δικαιώματα των εργαζομένων στην κοινωνική ασφάλιση, στις ΣΣΕ, στους κανόνες ασφαλείας.
Πρόκειται για ένα εργασιακό γκέτο το οποίο έχει εγκαθιδρύσει η COSCO για το οποίο είναι καθήκον όλου του συνδικαλιστικού κινήματος να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για την κατάργησή του.
Η στοχοποίηση και η τρομοκρατική απόλυση μέλους του Δ.Σ του Σωματείου μεταξύ των άλλων αποσκοπεί στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και των συνδικαλιστικών ελευθεριών με σκοπό να επιβάλει η COSCO και οι εργολάβοι της το καθεστώς της κινεζοποίησης των εργασιακών σχέσεων στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας.
Η ΠΕΝΕΝ καλεί όλα τα Σωματεία, τους μαζικούς και κοινωνικούς φορείς του Πειραιά να αντιδράσουν αποφασιστικά και να επιδείξουν την μέγιστη αλληλεγγύη τους για να μπει φραγμός στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.
Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας έχουν ευθύνη για την διατήρηση των τριτοκοσμικών εργασιακών σχέσεων στην COSCO.»
Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση


Ενημερωθείτε για τα νέα μας άρθρα πατώντας
στην σελίδα μας στο Facebook!Αφήστε το σχόλιό σας

Η COSCO δε... σηκώνει συνδικαλιστές, τους απολύει! Reviewed by Giorgos on Κυριακή, Ιουνίου 04, 2017 Rating: 5

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.