Οι 10 πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο - Proklitiko.gr - Ειδήσεις για τη Δράμα - Περιφέρεια ΑΜ-Θ και όχι μόνο!

Flexible Home Layout

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Οι 10 πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο

Αναρτήθηκε :

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

στις 7:00 μ.μ.
Κατηγορία: | |

proklitiko.gr - Οι 10 πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο

Ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε τις διακοπές σας, αλλά δεν είναι όλες οι πόλεις τόσο γοητευτικές όπως παρουσιάζονται στα ταξιδιωτικά φυλλάδια. 


Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε από το Συμβούλιο του Πολίτη για τη δημόσια ασφάλεια και την ποινική δικαιοσύνη, ένας ιδιωτικός οργανισμός και τμήμα του Συνδέσμου Εργοδοτών Μεξικού, υπάρχουν οι 10 πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο. 

Η κατάταξη βασίζεται σε επίσημες στατιστικές της εγκληματικότητας που παρέχονται από τις τοπικές κυβερνήσεις, πόλεις της Μέσης Ανατολής δεν έχουν συμπεριληφθεί στην έκθεση, όπως αναφέρει η New York Daily News.

Δείτε τη λίστα με τις 10 πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο:

1. San Pedro Sula, Ονδούρα


proklitiko.gr - Οι 10 πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η πόλη του Σαν Πέδρο Σούλα είχε το υψηλότερο ποσοστό δολοφονιών στον κόσμο, ξεπερνώντας τη Ciudad Juárez του Μεξικού. Είναι στην κορυφή του καταλόγου των πιο επικίνδυνων πόλεων στον κόσμο για δεύτερη φορά με ποσοστό 169 εκ προθέσεως ανθρωποκτονίες ανά 100.000 κατοίκους - κατά μέσο όρο πάνω από 3 δολοφονίες την ημέρα.

2. Ακαπούλκο, Μεξικό


proklitiko.gr - Οι 10 πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο

Το Ακαπούλκο ήταν κάποτε ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Αυτές τις μέρες, ωστόσο, στις υπέροχες παραλίες θα δείτε πολύ λίγους παραθεριστές. Τα καρτέλ των ναρκωτικών είναι ένα πρόβλημα σε όλο το Μεξικό και διαρκώς επιδεινώνεται κατά την τελευταία δεκαετία. Μεγάλος αριθμός νεκρών σωμάτων είναι ένα σύνηθες φαινόμενο σε αυτό το λιμάνι, , καθιστώντας το ένα μέρος, απόμακρο και επικίνδυνο.

3. Καράκας, Βενεζουέλα


proklitiko.gr - Οι 10 πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο

Η πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανθρωποκτονιών στον κόσμο, με 122 ανθρωποκτονίες ανά 100.000 κατοίκους. Η πόλη είναι κάτω από την καθημερινή πίεση των καρτέλ ναρκωτικών, με οδομαχίες και ένοπλες ληστείες. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες πρέπει να είναι διαρκώς σε εγρήγορση και δεν πρέπει κανείς να κυκλοφορεί ολομόναχος.

4. Distrito Central, Ονδούρα


proklitiko.gr - Οι 10 πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο

Ενώ δεν είναι μεγάλη πόλη, η Distrito Central έχει ξεπεράσει το συνηθισμένο ποσό της βίας. Υπάρχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών σε όλο τον κόσμο, το οποίο μπορεί να αποδοθεί σε ακραία φτώχεια, την κυβερνητική διαφθορά και την έντονη παρουσία της Μαφίας.

5. Torreón, Μεξικό


proklitiko.gr - Οι 10 πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο

Η πόλη Torreón είναι ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά και οικονομικά κέντρα του Μεξικού, και επίσης μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο. Παρόλο που το οργανωμένο έγκλημα και το εμπόριο ναρκωτικών δεν κυριαρχεί στην Torreón, αυτή η μεξικανική πόλη εξακολουθεί να έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών - 87 ανθρωποκτονίες ανά 100.000 κατοίκους.

6. Maceió, Βραζιλία


proklitiko.gr - Οι 10 πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο


Η Maceió είναι η πρωτεύουσα του κράτους Alagoas και έχει περίπου 135 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους κάθε χρόνο. Η πόλη είναι μακράν η πιο επικίνδυνη στη χώρα, ξεπερνώντας ακόμη και το Ρίο ντε Τζανέιρο - το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι το γνωρίζουν για τις φαβέλες του, ή παραγκουπόλεις.

7. Cali, Κολομβία

proklitiko.gr - Οι 10 πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο

Η βία και τα Καρτέλ ναρκωτικών κυριαρχούν στις περισσότερες πόλεις της Λατινικής Αμερικής, και η πόλη Cali της Κολομβίας δεν αποτελεί εξαίρεση. Με σχεδόν 80 ανθρωποκτονίες, δεν είναι ένα πολύ ασφαλές μέρος για να ζει κάποιος. Η Κολομβία ποτέ δεν είχε καλή φήμη και είναι απίθανο να γίνει ένας από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς στο μέλλον.

8. Nuevo Laredo, Μεξικό

proklitiko.gr - Οι 10 πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο

Η Nuevo Laredo είναι μια ακριτική πόλη. Παρά το γεγονός ότι ο κίνδυνος της εγκληματικότητας στη Nuevo Laredo είναι μεγαλύτερος τη νύχτα, εγκλήματα όπως απαγωγή και ληστεία μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Από το 2006, 60.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες εκθέσεις. 

9. Barquisimeto, Βενεζουέλα

proklitiko.gr - Οι 10 πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο

Η πόλη Barquisimeto έχει περίπου 1 εκατομμύριο κατοίκους και οι ανθρωποκτονίες είναι καθημερινό φαινόμενο. Η πόλη είναι η πρωτεύουσα της περιοχής και διαθέτει μεγάλο αριθμό πανεπιστημίων. Παρόλο που κάποτε ήταν μια ακμάζουσα τουριστική περιοχή, πλέον είναι αρκετά επικίνδυνη και οι περισσότεροι τουρίστες την αποφεύγουν.

10. João Pessoa, Βραζιλία

proklitiko.gr - Οι 10 πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο

Η πρωτεύουσα της Paraíba, João Pessoa είναι σε κοντινή απόσταση από τη θάλασσα. Η João Pessoa είναι η ανατολικότερη πόλη στη Βραζιλία και είναι μια από τις πιο πράσινες πόλεις στον κόσμο. Δυστυχώς, η πόλη έχει υψηλό ποσοστό ανθρωποκτονιών, λόγω της γενικής βίας που υπάρχει σε όλη τη Βραζιλία. Με 71,59 ανθρωποκτονίες ανά 100.000 κατοίκους, σίγουρα δεν είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε στις διακοπές σας.

Οι πόλεις που είδατε παραπάνω είναι πάρα πολύ επικίνδυνες για τον μέσο ταξιδιώτη.

Γιώργος Α.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Ή επικοινωνήστε μέσω e-mail : [email protected] ** Στην σελίδα παρουσιάζονται διαφημίσεις προερχόμενες από το google adsense. Το proklitiko.gr δεν σχετίζεται με καμία από αυτές, πρόκειται για τυχαίες επιλογές της google.
Scroll to Top