Το Bloomberg αποκαλύπτει τη συμφωνία Ελλάδας - δανειστών - Proklitiko.gr - Ειδήσεις για τη Δράμα - Περιφέρεια ΑΜ-Θ και όχι μόνο!

Flexible Home Layout

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Το Bloomberg αποκαλύπτει τη συμφωνία Ελλάδας - δανειστών

Αναρτήθηκε :

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

στις 11:30 π.μ.
Κατηγορία:



Τα σημεία που έχει "κλείσει" η συμφωνία και εκείνα που παραμένουν "ανοιχτά"



Μια συμφωνία για την Ελλάδα ίσως να μην είναι τόσο μακριά, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, με αφορμή τις ειδήσεις που έρχονται λίγο πριν από τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel.

Συγκεκριμένα, τα δύο «ticker» του πρακτορείου Bloomberg, που ανέφεραν ότι η Ελλάδα θεωρεί πως μια συμφωνία με τους πιστωτές είναι πολύ κοντά και ότι η ελληνική πλευρά αναμένει θετικό σημάδι από την συνεδρίαση του Eurogroup αύριο, εκτιμάται από τον Lorcan Roche Kelly ότι αποτελούν ένδειξη πως τουλάχιστον η μία πλευρά στις διαπραγματεύσεις είναι αισιόδοξη για την επίτευξη συμφωνίας.

Προτού απορριφθούν εντελώς αυτές οι δηλώσεις ως μερικές ακόμη αισιόδοξες εκτιμήσεις των Ελλήνων, «αξίζει να δούμε πόσο μακριά βρίσκονται οι δύο πλευρές: ο οικονομολόγος του Bloomberg, Maxime Sbaihi, εξέτασε την ρητορική και υποστηρίζει πως οι περισσότερες από τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνταν έχουν ήδη συμφωνηθεί. Μάλιστα, ο οικονομολόγος αναφέρει ότι σε σχέση με το μανιφέστο του ΣΥΡΙΖΑ, τις λίστες που διέρρευσαν από την κυβέρνηση και τις συστάσεις των πιστωτών, αποδεικνύεται ότι και οι δύο πλευρές έχουν ήδη συμφωνήσει για τις περισσότερες από τις μεταρρυθμίσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Μάλιστα, το πρακτορείο παραθέτει και έναν πίνακα με τα όσα έχουν συζητηθεί τους τελευταίους μήνες διαπιστώνοντας ότι υπάρχει συμφωνία στους ακόλουθους τρεις τομείς:
Μεταρρυθμίσεις για ανταγωνιστικότητα
Αντιμετώπιση της διαφθοράς
Διοικητική μεταρρύθμιση
Σε τομείς όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και οι ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας (κλειστά επαγγέλματα).

Η μοναδική διαφωνία παραμένει η αλλαγή στο καθεστώς ομαδικών απολύσεων, ενοικίασης υπαλλήλων κλπ.


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Ή επικοινωνήστε μέσω e-mail : [email protected] ** Στην σελίδα παρουσιάζονται διαφημίσεις προερχόμενες από το google adsense. Το proklitiko.gr δεν σχετίζεται με καμία από αυτές, πρόκειται για τυχαίες επιλογές της google.
Scroll to Top