Abito

Δείτε επίσης

random

"Ζόμπι" σε μπαρ της Θεσσαλονίκης από τον Δραμινό Μιχάλη Καλαϊτσίδη!





Η συνταγή από το 1934 που κάνει θραύση!

 

​Στην στοά Πολυτεχνείου στην Θεσσαλονίκη κάθε βράδυ εδώ και πέντε χρόνια σχηματίζονται ουρές κόσμου έξω από ένα μαγαζί που θυμίζει πολύ εξωτερικό και έχει κάτι μοναδικό! 

Ζόμπι... "κυκλοφορούν" πάνω σε δίσκους παραδώθε και μαγεύουν κατοίκους, επισκέπτες και τουρίστες! Σε αντίθεση με τα παγωμένα μοχθηρά πλάσματα που φέρνουμε στο μυαλό μας, τα ζόμπι του "Cocktail Bar" είναι δροσερά και πολύ.... αγαπητά. Βγαίνουν από το μπαρ, πλασάρονται με στυλ και χαμηλό φωτισμό, υπό τους ήχους της jazz μουσικής και κάνουν θραύση! 

Ο λόγος για τα κοκτέιλ "zombie" που αν και επινοήθηκαν το 1934, εξακολουθούν να είναι περιζήτητα 84 χρόνια μετά!



Όλα ξεκίνησαν όταν ο Donn Beach, ιδιοκτήτης του Don the Beachcomber, που ήταν ένα μικρό bar restaurant στο Beverly Hills θέλησε να ικανοποιήσει έναν απαιτητικό πελάτη του, o οποίος του ζήτησε κάτι δυνατό,για να ξεπεράσει το hangover που είχε αποκομίσει το προηγούμενο βράδυ και συνάμα να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε ένα αυστηρό επαγγελματικό ραντεβού.



Ο Donn Beach επί τω έργω!



Ο Donn Beach, ο οποίος είχε επηρεαστεί από τα πολλά ταξίδια του στον ειρηνικό ωκεανό, χρησιμοποιώντας πολύ ρούμι, χυμούς, και άλλα συστατικά, έφτιαξε τότε το κοκτέιλ "zombie", και έκανε το μαγαζί του γνωστό σε όλο τον κόσμο! Γνώρισε τεράστια επιτυχία, έχοντας θαμώνες πολλά αστέρια του Χόλυγουντ. 

Ωστόσο, η μυστικοπάθεια που τον διέκρινε είχε ως αποτέλεσμα, να δίνει κωδικοποιημένη την συνταγή στους bartenders του, γεγονός που οδήγησε στην ύπαρξη πολλών παραλλαγών της, χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα για την ακριβέστερη. Συν τοις άλλοις κυκλοφόρησε και ο μύθος ότι κανείς δεν μπορεί να πιει περισσότερα από τρία τέτοια κοκτέιλ !



Ο Donn Beach με τους πελάτες του!



Στο "Cocktail Bar" της Θεσσαλονίκης αναβιώνουν τον... μύθο του Donn Beach, και μελετώντας καλά τα μυστικά και τα βιβλία των ειδικών, όπως του Jerry Thomas -o οποίος το 1862 με το βιβλίο ορόσημο, "How to mix drinks",δημιούργησε ουσιαστικά τον πρώτο δομημένο οδηγό για bartenders-, οργανώνουν τις προϋπάρχουσες συνταγές, τις τεχνικές και μεθόδους εκτέλεσης των κοκτέιλ και δημιουργούν την δική τους ιστορία!





Συναντήσαμε τον Μιχάλη Καλαϊτσίδη, έναν από τους βασικούς bartenders του μαγαζιού, ο οποίος αν και είναι μόνο 31 ετών, έχει μεγάλη εμπειρία στον χώρο, αφού καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια φτιάχνει μικρά "έργα τέχνης" που χαρίζουν ευχαρίστηση και απόλαυση σε όποιον τα δοκιμάζει! 

Ο Μιχάλης μας ξενάγησε στον εναλλακτικό χώρο της συμπρωτεύουσας και φυσικά μας σέρβιρε ένα "zombie", φτιαγμένο από τα χεράκια του, κάνοντας μας παράλληλα ένα μικρό briefing για τα "ανακατέματα" που κερδίζουν ολοένα και περισσότερους θαυμαστές ανά τον κόσμο.



"Προσωπικά ορίζω τα κοκτέιλ ως το αποτέλεσμα της αέναης αναζήτησης για την ξεχωριστή γευστική εμπειρία και την ικανοποίηση των αισθήσεων συνολικά. Τα πιο επιτυχημένα κοκτέιλ είναι αυτά, τα οποία έχουν ισορροπημένη γεύση, γιατί ικανοποιούν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων. Ιδιαίτερο ρόλο παίζει η... όσφρηση, η οποία συνδέεται άμεσα και αφιλτράριστα με το κέντρο μνήμης του εγκεφάλου μας, με αποτέλεσμα να ανασύρει π.χ. ευχάριστες αναμνήσεις μέσω των αρωμάτων που αναδύονται" λέει στο star.gr o Μιχάλης Καλαϊτσίδης, καθώς κάνει τις αλχημείες του στο μπαρ, το οποίο εμπνεύστηκε ο επιχειρηματίας, Χρήστος Κουτσός πριν πέντε χρόνια!





Χρήστος Κουτσός


Πρόκειται για το πρώτο "self service cocktail bar" της Θεσσαλονίκης, όπου ο κάθε πελάτης -εκτός από τα κλασικά κοκτέιλ- έχει την δυνατότητα να φτιάξει με την βοήθεια των.... ειδικών ένα κοκτέιλ της αρεσκείας του, με τα υλικά που αυτός επιθυμεί!

Οι άπειρες επιλογές των κοκτέιλ σε συνδυασμό με την ατμοσφαιρική μουσική και τον στιλιστικά ξεχωριστό και πολυφωτογραφημένο χώρο προσδίδουν ένα άρτιο αποτέλεσμα και καθιστούν μοναδικό το μπαράκι που αγαπά η νεολαία της πόλης!

Αν λοιπόν είστε φαν του είδους, δεν χρειάζεται να πάτε στο Beverly Hills για ωραία κοκτέιλ, η όμορφη Θεσσαλονίκη ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς!
Ραντεβού στο cocktail Bar!






Της Άννας Σταματιάδου


Barista-shop.gr Campus Club - Γήπεδα 5Χ5 στη Δράμα
"Ζόμπι" σε μπαρ της Θεσσαλονίκης από τον Δραμινό Μιχάλη Καλαϊτσίδη! Reviewed by Proklitikos on Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016 Rating: 5
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Ή επικοινωνήστε μέσω e-mail : [email protected] ** Στην σελίδα παρουσιάζονται διαφημίσεις προερχόμενες από το google adsense. Το proklitiko.gr δεν σχετίζεται με καμία από αυτές, πρόκειται για τυχαίες επιλογές της google.
Από το Blogger.