Πόλη και Ζωή: Εξαφανίζεται στο απροσδιόριστο μέλλον η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ - Proklitiko.gr - Ειδήσεις και Εκδηλώσεις της Δράμας!
Απόκτησε άδεια Security


Δείτε επίσης

recent

Πόλη και Ζωή: Εξαφανίζεται στο απροσδιόριστο μέλλον η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ





Ένα από τα πιο δυσάρεστα αποτελέσματα της ανίκανης και καταστροφικής διοίκησης του κ. Μαμσάκου προέκυψε τις τελευταίες ημέρες. 

Εξαφανίζεται στο απροσδιόριστο μέλλον η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ


Ακούσαμε πολλά παχιά λόγια και "θα" για ένα έργο σημαντικό για την τοπική οικονομία και το περιβάλλον που έχει βαλτώσει εδώ και δύο χρόνια και σήμερα φαίνεται πολύ δύσκολο να ολοκληρωθεί.

Το μεγάλο αυτό έργο που προέκυψε από τις συντονισμένες προσπάθειες της παράταξής μας επί 3,5 χρόνια με Δήμαρχο τον Κυριάκο Χαρακίδη, ένα δύσκολο έργο για το οποίο τα είχαμε όλα δρομολογημένα και προγραμματισμένα, ένα έργο που είχε βάλει το Δήμο μας στο δρόμο της ανάπτυξης, εγκαταλείφθηκε στην τύχη του από τον κ. Μαμσάκο τα τελευταία τρία χρόνια και κινδυνεύει να γίνει μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για τη Δράμα. Είδαμε τον κ. Μαμσάκο σε συνέντευξη τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, αντί να αναλαμβάνει την ευθύνη για την ευκαιρία που χάνεται, να προσπαθεί να σφετεριστεί το έργο μας.

Σήμερα η πραγματικότητα φαντάζει ζοφερή για το έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ, το οποίο όχι μόνο δεν προχώρησε όπως θα έπρεπε, αλλά και από λάθος χειρισμούς της δημοτικής αρχής μπαίνει σε νέες περιπέτειες. Με πρόσφατη ομόφωνη απόφασή του το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας ΑΜΘ ακυρώνει την έκπτωση του αναδόχου του έργου, επειδή ο κ. Μαμσάκος δεν είχε ιδέα τι έπρεπε να κάνει και πώς να χειριστεί σύννομα το πρόβλημα που με την ανικανότητά του δημιούργησε, δηλαδή την απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ, λόγω της αδυναμίας του να ολοκληρώσει έγκαιρα το έργο.

Δυστυχώς, η απόφαση του Τεχνικού Συμβουλίου είναι καταστροφική για την Δράμα και τους Δραμινούς, αφού μας εμπλέκει σε λαβύρινθους με πιθανή την διεκδίκηση αποζημιώσεων από τον εργολάβο, πέρα από τις σημαντικές οικονομικές και περιβαλλοντικές συνέπειες λόγω της απένταξης από το ΕΣΠΑ.

Σήμερα, ο Δήμος Δράμας καλείται να λογοδοτήσει για την λανθασμένη και καταστροφική απόφαση που πήρε, αφού κήρυξε έκπτωτο τον εργολάβο με απόφαση αναρμόδιου οργάνου, αλλά διατρέχουμε και έναν ακόμη μεγάλο κίνδυνο, την ολοκληρωτική απένταξη του έργου κόστους 2,5 εκατομμυρίων € από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δυστυχώς, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης απ' ό,τι φαίνεται θα δικαιώσει τον εργολάβο χωρίς ο κ. Μαμσάκος να μπορεί να κάνει τίποτα άλλο πια.

Η επένδυση του Κου Μαμάκου και της δημοτικής του αρχής μόνο σε ταξίδια, γιορτές, χορούς και πανηγύρια και όχι σε έργα ανάπτυξης, που είχαμε οραματιστεί και ξεκινήσει εμείς, θα σημαδέψει με το κόστος της τα ταμεία του Δήμου μας για πολλές δεκαετίες.

Τα υπέρογκα δημοτικά τέλη και η απώλεια όλων όσων με μεγάλο κόπο είχαμε κερδίσει είναι το μόνο αποτέλεσμα των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής του κ. Μαμσάκου, της χειρότερης δημοτικής αρχής όλων των εποχών.

Γραφείο Τύπου

e-mail: [email protected]

Διαδίκτυο: www.polikaizoi.gr



Αφήστε το σχόλιό σας

Πόλη και Ζωή: Εξαφανίζεται στο απροσδιόριστο μέλλον η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Reviewed by Giorgos on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 17, 2017 Rating: 5
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.