Abito

Δείτε επίσης

random

Δημήτρης Κυριαζίδης: «Για τις Εκδηλώσεις Μνήμης για τα θύματα της Βουλγαρικής Κατοχής στο Νομό Δράμας»





ΜΗΝΥΜΑ
«Για τις Εκδηλώσεις Μνήμης για τα θύματα της Βουλγαρικής Κατοχής στο Νομό Δράμας»


Μέρες του Σεπτέμβρη για την πολύπαθη περιοχή μας και οι σκέψεις μας ανατρέχουν στα θλιβερά για την ανθρώπινη υπόσταση γεγονότα του 1941. Τότε που η μανιώδης εκδικητική συμπεριφορά των φασιστικών βουλγαρικών δυνάμεων κατοχής αποτυπώθηκε με τις σφαγές σε βάρος του άμαχου πληθυσμού. Τότε που αθώες υπάρξεις υπέστησαν τα πάνδεινα μόνο και μόνο γιατί ήταν Έλληνες.

Γι΄ αυτούς αλλά και για τους αδικοχαμένους των δύο προηγούμενων βουλγαρικών κατοχών της ευρύτερης περιοχής (1912-13 και 1916-18), ολόκληρη η κοινωνία μας θρηνεί και παράλληλα απαιτεί να κατατεθεί μία ειλικρινής συγνώμη από μέρους της κρατικής οντότητάς των θυτών, ώστε να αμβλυνθεί και να απαλυνθεί ο πόνος των αθώων θυμάτων, που με απορία κοιτούν από τους ουρανούς, προσδοκώντας στην αναγνώριση της σε βάρος τους αδικίας για να αναπαύονται ειρηνικά.

Εμείς, οι απόγονοί τους, ζητούμε μαζί με την ελάχιστη συγγνώμη και τη επιστροφή των κλεμμένων πολιτιστικών θησαυρών. Παράλληλα ως Βουλευτής απευθύνομαι στους οργανωμένους πολιτιστικούς συλλόγους και ζητώ να προχωρήσουν στην καταγραφή των ληστρικών ενεργειών των δυνάμεων της Κατοχής, όπως της αφαίρεσης κειμηλίων, μουσικών οργάνων, εικόνων, μαρμάρινων επιγραφών κ.ά., πολιτιστικών στοιχείων του παρελθόντος μας, ώστε αυτά να αναζητηθούν με στόχο να επιστραφούν στην πατρώα γη. Και είναι βέβαιο ότι έτσι θα κληροδοτήσουμε στους επιγενόμενους το αίσθημα της φιλοπατρίας, του αλτρουισμού, της ανιδιοτελούς εθελοντικής προσφοράς και της προστασίας του εθνικού είναι μας.

Αιωνία η μνήμη των προγόνων μας!


Με τιμή

Δημήτρης Κυριαζίδης

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Δράμας




Αφήστε το σχόλιό σας                                                         Ακολουθήστε μας στο facebook:
Δημήτρης Κυριαζίδης: «Για τις Εκδηλώσεις Μνήμης για τα θύματα της Βουλγαρικής Κατοχής στο Νομό Δράμας» Reviewed by Giorgos on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2016 Rating: 5
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Ή επικοινωνήστε μέσω e-mail : [email protected] ** Στην σελίδα παρουσιάζονται διαφημίσεις προερχόμενες από το google adsense. Το proklitiko.gr δεν σχετίζεται με καμία από αυτές, πρόκειται για τυχαίες επιλογές της google.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Powered by Blogger.